Genel Konular : Üniversitede 3d ile ilgili bölüm

3D`de size bir
Querorz

3D`de size bir şeyler katabileceğiniz bir bölüme girmelisiniz. Çünkü direkt olarak bununla ilgili bir bölümün olmadığından eminim. Bu da grafik tasarım`dır herhalde.


2012-02-06 21:49:08
  • Offline
Aslında istediğinizin ne olduğunu
exedesignFatih EkeAvatar

Aslında istediğinizin ne olduğunu tam bilmiyorsunuz ve buna göre bölüm olup olmadığını sorguluyorsunuz. Neden mi basitçe açıklayım 3D tasarım diye birşey yoktur. "Tasarım" diye birşey vardır ve uzmanlaşmak için dallara ayrılır. Grafik,endüstriyel,mimari vs hepsinin özünde uzamanlaşmak istediğiniz alanların temel bilgileri yatmalıdır ki gereklilikleri yerine getirebilesiniz. Hayal etmek öğretilmez sadece disipline edilinebilir (hayal edilen şey üretilecekse ne olduğuna bağlı olarak ve amacına uygun olarak terbiyeden geçirilir eğitim burda şarttır. diğer türlü kendi sanatınızı icraa edersiniz.) Önce ne tasarlıyacağınıza neden hoşlandığınıza karar verin program gelip geçicidir yarın başka birşey çıkar teknoloji çabuk gelişiyor ileride sadece hayal ettiklerinizi tasarlayan bir yazılım ve giriş aygıtı dahi tasarlanabilir yolu açık
(bakınız. http://www.youtube.com/watch?v=NNkkuMO5l7A&feature=player_embedded&noredirect=1)
Şimdi konuya dönelim eğer ben sadece tasarlamaktan hoşlanıyorum ne olduğu önemli değil derseniz işin en zor ve zahmetli kısmını tercih etmiş olursunuz. devamlı okumak devamlı gezmek ve devamlı sosyal kalmak zorundasınız herşeyi yeni doğmuş bebek gibi incelemelisiniz. insanlar nasıl yürür kuşların kanat çırpışı ve hızı vs... hayatı didik didik etmelisiniz. Ha üniversite sormuştunuz değil mi, boşverin Üniversite zaman kaybından başka birşey değil hayat ve ilgilendiği konu hakkında hiçbir bilgisi olmayanlar için üniversite bir nimet gerisi boş ve özelde çalışacaksanız patronların az maaş vermesine zemin hazırlayan bir kurnazlık yolu. Siz siz olun önce hedefinizi belirleyin bunun için en az 1 haftanızı ayırın deli danalar gibi düşünün. Yoksa ömürünüzün sonuna kadar düşünmeye fırsatınızın olmayacağı hayatlara dalarsınız.


2012-02-06 22:56:25
  • Offline
  • Erkek
animasyon bölümü var eskişehirde.maya
sener4186şener yıldızAvatar

animasyon bölümü var eskişehirde.maya ögrenebilirsin:)


http://www.seneryildiz.com.tr
2012-02-06 23:09:18
  • Offline
  • Erkek
cvp
muhammetttMuhammet AkkuşAvatar

-Fatih Belli, grafk tasarımı ile ilgili bölümlerde bilgisayar tabanlı olanlar ps ve illustrator eğitimi var diğer pc tabanlı olmayanlarda belirttiğim gibi çizim yeteneğyle ilgili


-Fatih Eke ,evet haklısın ama şu var unv. okuyup elime belge almak istiyorum kendmi garanti yonune yaklastırmak için ve cevremde 3d ile ilgili bilgili insalar yok onun için cevreme bu durumu izah edemem (bırakın beni unv. gitmicem kurslara gidicem evde bilgisayarın basında kendimi gelistiricem gibi vs. unv. gitmek için gercekten cok nedenim var ve bunun için bilgisayar hayatıma 10 ay ara vericem inş. değer buna)


-daha ayrıntılı bilgi verirmisiniz sener bey?


Mami
2012-02-07 01:55:48
  • Offline
  • Erkek
aman arkadaş
50promil

eskişehirde var animasyon ile alakalı bir bölüm.arkadaşın sevgilisi okuyor.ben mimar sinan resim öğrencisiyim mezun olacağım.türkiyenin en iyi sanat okulu olarak geçiyor ama bitince aç oğlu aç sın.güzel sanatlar fakültesinde 4 seneni ziyan edeceğine git pazarda limon sat arkadaş.en azından okul boyunca harcayacağın para cebinde kalır onunla da kendi iş yerini kurarsın.türkiyede sanat hobi.oğlum olsa bana baba ben gsf de okuyacağım dese hiç abartmıyorum ağzının üzerine bir tane çarpar sit len eşşoğlu eşşek diye kovarım.

diploma alıp garantilemek falan filan yazmışsın aman kardeş hiç alakası yok.artık şöyle birşey var.herkes üni.okuyor.mal çok olunca ucuzlar hesabı çok mezun olduğu için ücretler acayip komik.artık 2 dil bilmiyorsan erasmus ile yurt dışına gitmemişsen kimse seni sallamaz.üni.de kadrolu olarak kalayım dersen .hocalar ile aran iyi olacak.çünkü portfolyona bakıyorlar ve ona göre alıyorlar seni.onunda şöyle bir handikapı var.sanat göreceli bir şey.benim hoşuma giden senin hoşuna gitmeyebiliyor,yada tam tersi oluyor.değerlendirmeler subjektif kalıyor.

bize kimse söylemedi zamanında bu işler böyledir diye.şimdi böyle gençlik heyecanları falan biraz saf oluyor insan ama yaşın ilerleyip ,mezun olup,o kadar emek harcadığın zamanın karşılığında sadece diploma adında dünyanın en pahalı kağıt parçasına sahip olduğunda gerçekler acı bir biçimde karşında sırıtır.hobi olarak yap eyvallah.oku,araştır falan ama.bu işlerde para yok gerçekten.ben şimdi bu emeğimi başka bir işe verseydim cidden çok farklı bir konumda olurdum.yazacağım çok fazla şey var aslında ama konu dağılacak ve uzayacak ben burada keseyim.başka sorun olursa cevaplarım yaz buraya.hadi selametle.


2012-03-06 22:00:50 Edit:2012-03-06 22:12:51
  • Offline
50promil,güzel özetlemişsin olayı
crysisersinAvatar

Gerçektende bu işler kolay degil.

http://blog.sanalkurs.net/bir-gorsel-efekt-ustasi-muzaffer-korkut.html


http://vimeo.com/user10348282
2012-03-06 22:30:00
  • Offline
  • Erkek
Hatayda, Adanada, Aydında Bilgisayar
TRustNo_OneRasim ATEŞAvatar

Hatayda, Adanada, Aydında Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon bölümleri var. Bu bölüm 2 yıllık olup ilk olarak Hatayda açıldı direk öss puanınla giriş yapabilirsin. Ben de Hatayda ki bölümden mezun oldum. Bu bölümlerde direk 3ds Max eğitimi veriliyor. Bunun yanında Grafik tabanlı programlarıda öğretiyorlar (Illustrator,Photoshop,Corel,Flash vb.). https://www.facebook.com/BilgisayarDestekliTasarimveAnimasyon bu link Hataydaki okulun facebook sayfası istersen şuanda okulda okuyan arkadaşlardanda yardım alabirsin.


Yoksa siz de Oflinelaştıramadıklarımızdanmısınız? / http://www.rasimates.com
2012-03-07 11:55:13
  • Offline
  • Erkek
sana verilecek en güzel
AledinAlaaddinAvatar

sana verilecek en güzel tavsiye önce ne yapabileceğine karar vermek. sırf 3d max içine girdiğin için heycanlanmana gerek yok :) eğer bu konuda gerçekten başarılı olmak istiyorsan diplomaya hiç gerek yok kendini max dünyasına göm araştır uygula gece gündüz max çalış işte ozaman biyerlere gelirsin. yoksa ünv bişey öğretmez insana hele türkiyede :) özellikle de konu teknoloji ise konu daha da vahmleşiyor.. eskişehir ünv animasyon bölümüne girersen ozaman diplomanın faydası olur. yok ben illa max uğraşacam demiyosan hobi olarak uğraşmak istiyorsan kendine uygun başarılı olabileceğini düşündüğün zevk alabileceğin bi meslek dalına yonelmelisin benim acizane fikrim bu yonde


Gigabyte GTX770 OC 4GB 256Bit GDDR5 16X Intel Core i7 4770K 3.5 GHz 8MB 1150p HD 4600 Zalman CNPS11X Performa Intel/AMD CPU Soğutucu Zalman MS800 Plus Mid Tower Kasa/Siyah Samsung 24" C24B550US LED Monitör Siyah 5ms Corsair Force GS 128 GB SSD D
2012-03-07 15:39:36
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!