Genel Konular : TR3D reloaded

TR3D reloaded
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Selam arkadaşlar.

Öncelikle siteyi uzun süre başıboş bıraktığım için özür dilerim.

Neredeydim : 2017 yılından beridir Multiple-Skleroz isimli bir hastalıkla uğraşıyorum. Onu yoluna koydum. Hastalığı tanıyorum. Yakınında hasta olanlara  tavsiye verebilirim. ilaç kullanmıyorum. yaşıyorum.

Ne Yaptım : Unity3D oyun üretim programında herşeyi öğrendim. 2D ağırlıklı olarak çalışmayı seviyorum ama 3D oyun yapmayı da biliyorum. 3Dsmax gibi Unity3D ve C# ile şu anda kitap yazabilecek seviyede bilgim var. ama hayır , şimdilik birşey öğretme kaygım yok. kendim oyun üretiyorum. 2015'de yaptığım oyunum için vergi borcu bekleyen maliye tarafı var. Banka hesabı dahi açamaz haldeyim. birkaç milyon $ kazanıp belki maliyeye ödeme yaparım. belki de karayiplerde firma açıp hiç muhatap olmam. kader, kısmet.

Ne yapacağım : 2 tane daha oyun yapma projem var. merak edenler için söyleyeyim, basit zannedilen bir oyun dahi en az 2 ay zaman alıyor. Ucunda para var ama her oyun her ülkede para üretmiyor.

TR3D ne olacak: Ben yaşadığım sürece TR3D.com web sitesi aktif çalışacaktır. Fakat yeni birşeyler yapmak gerektiğini biliyorum. hepsinden önce Türkiyede 3D kavramına bakışı yeniden ele almak gerekiyor. Belki Virtual-Reality veya Augmented-Reality ile 3D harmanlanırsa anlamlı sonuçlar üretilebilir. Hepsini öğrendim.

Bir zamanlar mimari çizim yaparak ciddi paralar kazanıldığını biliyorum. Şimdi o rüzgar oyun tarafında kasırga gibi esiyor. Sitede oyun ekibi kurmaya çalıştığımızı hatırlayanlar vardır. O işler öyle değilmiş, hepsini öğrendim. Ekip için para gerekli. yatırımcı gerekli.   

 

Bu başlığı açmamdaki amaç ; Kim var, yok. ona bakmak için. Cep telefonumda kayıtlı birkaç arkadaşla günlük yazışıyoruz. belki aşağıdaki konularda yeni birşeyler yapılabilir.

 

smiley 57 TR3D whatsapp gurubu özel bir telefon numarası ile kimlik değiştirebilir (maaş karşılığı çalışacak birileri gerekir)

smiley 54 Birkaç sosyal medya hedabında üyelik açılarak 3D için ses verilebilir.

Yorum ve önerilere açığız.


Game maker
2022-10-06 11:17:01 Edit:2022-10-06 11:18:32
  • Offline
  • Erkek
Merhabalar Telefonda görüşmüştük
halkaFurkan YILMAZ

Merhabalar

Telefonda görüşmüştük Necmi Hocam geçen senelerde, ama hayat rüzgarı farklı alanlarda süründürüyor beni. Düzenli bir hayata geçersem bende oyunlar üzerinde çalışmaları devam ettirmek istiyorum. Diğer herşey çok yoruyor adamı.

Sizi aktifken yeniden görmek güzel :) Bu web siteside hiçbir zaman kapanmayacak şekilde ayarlanmalı. Bari bu bir yere gitmesin, eskilerden pek birşey kalmadı.


Oyun konusunda süreci kolay hale getirebilecek bazı şeyleri bu siteye eklesek çok güzel olur :)


www.furkanyz.com
2022-10-06 12:43:50 Edit:2022-10-06 12:46:41
  • Offline
  • Erkek
Platform
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Düşündüğüm bir oyun üretici platformu vardı. Onu açtığımda buradan yazarım. Amaç "oyun üreticileri dünyaya kolay ulaştırmak". Bu sefer hizmet karşılığında minimum bir ücret almayı düşünüyorum.

unity3D birçok konuda bana örnek oldu. Bu konuda da onu taklit edip ilerleyeceğim.

Tıpkı UnSplash gibi. Tamamen karşılıksız hizmet ediyor. sadece aracılardan para kazanıyor. Sonuçta ShutterStock gibi açıldığı gün para peşinde olmadı ama her türlü sistemin yaşaması için parayı da hesaplamak şart.

Unity3D başlangıçta bedava. kuralı basit "yılda 100.000 dolar üzerinde kazanırsan 1800$" değerindeki lisanslı versiyona geçmelisin.


Game maker
2022-10-13 12:25:36
  • Offline
  • Erkek
öncelikle geçmiş olsun Necmi
gokhantastanGökhan TAŞTANAvatar

öncelikle geçmiş olsun Necmi abi, bu sitenin ayakta kalması hepimiz için önemli.. hem bir geçmiş var burada, hem anılar..


www.gokhantastan.com
2022-10-14 08:54:10
  • Offline
  • Erkek
Teşekkürler
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Mesaj yazan veya sadece izleyici olarak devam eden herkese teşekkür ederim. 

Bannerde paylaştığım altın-avcısı oyunu:  https://gold-miner-games.com/ web sitesi bana ait. Oyun marketlerinde gördüğünüz birçok basit oyun gibi oyun sistemi kolay ve eğlenceli. Biraz programlama bilen biri onu kolayca üretebilir. 

Burada sizinle paylaşmak istediğim bilgi : O oyun sitesinin reklam geliri olarak TR3D.com dan fazla kazandırıyor. 

3D oyunları düşününce , Temple-Run veya Subway-surfer tarzı bir oyunun ondan daha fazla kazanacağına emin olabilirseniz.

Bir işin içinde 3D varsa TR3D orada söz söylemelidir.  

smiley 28


Game maker
2022-10-14 11:51:34
  • Offline
  • Erkek
Gaming
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Sitenin farklı yerlerinde oyun linkleri görebilrisiniz. şaşırmayın.
Test yapıyorum. google algoritması oyun marketlerinin ikisinde de geçerli. En önemlisi organik dolaşım herşeyi etkiliyor.

Bu arada reklam yap dedik google saçmalamış. önce şu reklamları iptal edeceğim.


Game maker
2022-10-15 14:03:30
  • Offline
  • Erkek
Necmi abi nasılsın ?
izzetizzet ALŞAN

Necmi abi nasılsın ? Nasıl oldun bir ara hastalık geçmişti. inşAllah tamamen iyileşmişsindir. TR3D herkesin ilk göz ağrısı en azından eskilerin. Yenilerin artık hiçbiri bilmiyor maalesef. Ben eğitimlerde ve sohbet arasında bahsettiğim de eski olmayanlar bilmiyor maalesef. inşAllah eski güzel günlerine döner. Özellikle dünya da metaverse furyası başlamışken. VR AR XR gibi uygulamalar oyun sektörü bu kadar gelişmişken inşAllah etkileşim artar. Abi proje için bir önerim var ama ne desem bilmiyorum, ücretsiz yapılan hiç bir şey maalesef değerli olmuyor. Bir platform kurulacaksa ücretli olmalı bence. Çünkü o kadar emek veriyoruz. Karşılığı olmalı. biz hatırlarsan bahsetmiştim konuştuğumuzda pbr doku sitesi kuracaktık ve kurduk. yayında : texturebox.com  pbr materials konusunda üretim yapıyoruz. Projeler artık globalleşmeli diye düşünüyorum. Vergi konusu ise abi maalesef bizim durumumuzda olan herkes vergi noktasında sıkıntı yaşıyor. Şunu anladım TR de şirket kurulmaz. En doğrusu yurt dışı, yerel ödeme sistemleri ile bile sorun yaşıyoruz. Global tarafta işler tıkır tıkır yürüyor. Vel hasıl tekrar aktif olduğunu görmek güzel. Elimizden geldiğince destek oluruz TR3D ye. 


https://www.3dokulu.com Türkiye`nin 3D Eğitim Platformu
2022-10-16 01:31:21
  • Offline
  • Erkek
Mesaj yüklenmedi sanırım. Geçmiş
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

Mesaj yüklenmedi sanırım. Geçmiş olsun abi. Daha iyi hissetmene sevindim.


EEM
2022-10-17 09:48:01
  • Offline
  • Erkek
Merhaba Necmi. Hastalığını
icemanCüneyt GüldamlasıAvatar

Merhaba Necmi.

Hastalığını şimdi öğrendim ve yoluna koymana sevindim.

Bu siteye ve sektöre emeğin çok.

Yeni nesil yine bu bilgilerden faydalanmalı. Seni çok yorduğunun farkındayım ancak önerilerin gayet iyi.

Yeni nesil senin tecrübelerin sayesinde sektörde birşeyler yaparken senin organik olarak büyümene ve oyunlarının tanıtımına fayda sunacaktır.

"Bir işin içinde 3D varsa TR3D orada söz söylemelidir." Tarihe geçen özlü söz gibi olmuş. Harika...


tiridici aysmen
2022-10-17 13:00:45
  • Offline
  • Erkek
Herkese selamlar... Yıllardır 3ds
portoDeniz ErtanAvatar

Herkese selamlar... Yıllardır 3ds max programıyla her ölçekte ve birçok sektör için çok çeşitli konularda animasyonlar hazırlayan bir şirkette çalışıyorum. Yaptığım iş beni manevi olarak tatmin ediyor. Ancak artık AR ve VR çalışmanın zamanının geldiğine inandığım için yavaş yavaş kodlama öğrenmeye başladım. Bakalım zaman ne gösterecek... Umarım her geçen gün daha iyi olursun Necmi abi


2022-10-24 21:16:45
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!