Genel Konular : tr3d de atom bombası atılmış bir hava var.

Üzülüyorum
hugo0686soner çakmakAvatar

Tr3d`yle yıllar önce tanıştım ama bu sektöre gireli bir yıl oldu daha acemiyim yani burayı çok seviyorum çok değerli ustalar var gerçekten bu işin duayeni diyebileceğimiz ama sayfa eskiye nazaran çok sönük durumda bana göre içerik olarak bir çok insanın beklentisini karşılamıyo kalan insanlarda 3d max üzerine bu kadar usta`nın olduğu başka bir yer olmadığı için duruyor.Photoshop,texture,hazır model,plagin ,eğitim videoları vs. gibi konularda çalışmlar olursa ilginin artacağını düşünüyorum


2014-03-21 10:24:15
  • Offline
  • Erkek
- Aslında kalmayanların nedenleri
TalikaOkan EyüpAvatar

- Aslında kalmayanların nedenleri forumda açıkça bellidir yani vray`i nerden indiririm link atın diyor adam sonra kendi sitesini verince kızıyor gidiyor. Yada ücretli plugin vb. Yani herşeyi hazırdan bekleyen adam durmuyor burda duranlar Allah razı olsun üstadlar, bide daha iyi olabilme umuduyla çabalayan biz acemiler.

- Sohbet odası tekrar olabilir katılıyorum en azından bilgi alışverişini daha rahat yapabiliriz. Ama onun dışında seviyorum ya TR3D yi :D Sağolsun Necmi abi bir ekipte kurdu neler yapabiliriz diye aralarında da da bulundum hiçte kolay değil işi. Birde o yapılsın bu yapılsın diye çok istendi ama işin altına el sokulunca çok kişi işinin derdine düştü yapamadı.

- Yani eğitim, texture, hazır model bunlar bizlerin ekleyebileceği şeyler sonuçta ücretli olanlar burada kullanılamaz.E hazırlayıp burdan sunabilirsiniz dense onunda kontrolü sıkıntı olabilir.


- Hiç...
2014-03-21 11:09:58
  • Offline
  • Erkek
Sadece sohbet odası açılmasının
black_iceFırat BeşerAvatar

Sadece sohbet odası açılmasının sorunu çözebileceğine inanmıyorum. Diğer arkadaşlarımında değindiği gibi sitenin yenilenmesi, eski kullanıcı adlarının yok olması, insanların sürekli olarak aynı konuyu açması, ve en önemlisi 3d`nin tabiri caizse ayağa düşmesi herkesi hem siteden hemde bu işten soğutmaya başladı. Mesela ben, o kadar soğuttular ki tamamen sektör değiştirip masa başı düz devlet memuru oldum...


Allah Vermek İstemeseydi. İstemek Vermezdi... www.3dfikirler.com - www.mymusc.net
2014-03-21 16:22:17 Edit:2014-03-21 16:23:17
  • Offline
  • Erkek
aslında sitede forum bölümüne
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

aslında sitede forum bölümüne yeni başlayanlar adında bir kategori açılıp sıkça sorulan sorular orada cevaplanmış şekilde olusa,
sürekli aynı soruların sorulmasının önüne geçilebilir gibi


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2014-03-21 16:26:45
  • Offline
  • Erkek
emekli
drekonNecmi DemirkeserAvatar

black_ice < bir sonraki aşama, bir sahil kasabasına taşınıp hayatının kalanını orda geçirmek.


Game maker
2014-03-21 16:32:58
  • Offline
  • Erkek
Ben de ciddi ciddi
mardulakOgan BİRANAvatar

Ben de ciddi ciddi tekel,bakkal veya esnaf lokantası açmayı düşünüyorum. 3D Tekel Bayi fena isim olmaz aslında :)


www.birantasarim.com
2014-03-21 17:24:36
  • Offline
  • Erkek
Ben daha farklı bir
enversenEnver ŞenAvatar

Ben daha farklı bir açıdan bakıyorum sanırım. Nedense tr3d zamanın gerisinde kalan bir yermiş gibi görünür hep. Bu nedenle insanların burada istediklerini bulamadıklarını zamanla bıraktıklarını veya başka yerleri kullanmaya başladıklarını düşünüyorum.

örnek gerekrise: Sitenin anasayfasında yemek tarifleri ve günlük falımız olsa bile olurmuş gibi bir hali var.
Ana sayfadan örnek geldi diye dikkatleri oraya çekmek istemem. Forum ve galerilerde dahil buna (farklı şekillerde).


Görsellik ile alakalı bir sitenin çok daha iyi olmasını beklerdim açıkcası. Tabi sadece işin görsel kısmı ile alakalı konuşmuyorum. Eksikliğini hissettiğim şeyler var forumlarda.


Savunmaya geçecekler için not : Bunlar tamamen kişisel zevkler ile alakalı tahminden ibarettir. Farklı bir bakış açısıyla da göstermeye çalıştım.
Ayrıca isteniyorsa nelerin rahatsız ettiğini yazabilirim (aslında bir kısmını yazmıştım fakat konuyu saptırdığımı farkedince sildim.)


2014-03-21 17:52:57
  • Offline
  • Erkek
hani film edebiyatında bir

hani film edebiyatında bir tabir vardır, "bu film bir klasik" tabiri. işte bu forum da bir "klasik" olmaya gidiyor.


2014-03-21 17:57:45
  • Offline
  • Erkek
bağ
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Herşey bağlantılar ile ilgili. smiley 22


Game maker
2014-03-22 09:43:55
  • Offline
  • Erkek
Google Dns bağlantısı olmasa
osenverOsenverAvatar

Google Dns bağlantısı olmasa da bizde bir bağlılık var sanki... Sorun Türkiye`deki 3d algısında olduğu için siteyi çok eleştiremiyorum.Tr3d bir ayna gibi, geçerli sektör inşaata dayalı rant sektörü olunca,memlekette 3d belli bir alana sıkışıyor.Robot çizip,animasyon peşinde olan 3d ciler bile mecburen geçim kaygısıyla mimari çalışmalara yöneliyorlar.İnşaat sektöründeki yavaşlama da 3d ortamına yansıyor.Fikirler ve çalışmalar sıradanlaşırken,iş alabilmek kaygısı insanları çoraklaştırıp yozlaştırıyor.


http://3dilimkurgu.wordpress.com/ ***
2014-03-22 10:51:47
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!