Genel Konular : Ne iş yapıyorsunuz ? ne kadar alıyorsunuz?

fiyat bellidir
cgBarisBaris Unsal

Degerli meslekdaslarim,
Bu konularda alinan fiyat dunyada bellidir. Mid seviyede bir 3d artist yada animator ortalama saati 30 dolardan calisir, hafta 45 saatten alinir. Aylik nekadar cikiyor hesaplayabilirsiniz.
Bunun ustune senior yada TD vede supervisorlar cikar. Sony nin animation supervisor u 100-120 bin dolar aliyordu senede. Bu rakamlarin ustune pek cikan yok su ara.
Fakat mid olabilmek icin belli bir tecrubeniz olmasi gerekir. Model yapiyorsaniz. Daha ilk gun oturup takir takir bu isi yapiyor olmaniz gerekir. Karakter animatoru icinde ayni sey gecerli, isik ve render icinde, hepsinde ayni sey aranir.
Eger ben turkiyede nekadara calisayim derseniz. Ben once calisabileceginiz guvenilir bir firma bulunda opup basiniza koyun derim.
Fiyatina gelince eger bir-iki sene tecrubeniz varsa 1500 liraya bizim meslekte calismayin. Ne kisiminda calisiyorsunuz bilmiyorum ama doner ustasi sizi ikiye katliyor.


2013-09-29 15:51:15
  • Offline
  • Erkek
maaş
alic3dAlicanAvatar

sektöre yeni atılacak benim gibi çoğu kişi merak eder bu soruları. kendi maaşını söylemeyenler hiç değilse duyumlarını veya olması gereken maaşları söylesinler. mesela herkes şimdi aldığı maaşı yazmayabilir ama ilk çalıştığı işi (şirket adı vermeden) ve aldığı maaşı yazarsa iki gün sonra bir iş görüşmesinde maaş hakkında kendimizi savunabiliriz.

barış bey gayet güzel bir şekilde bu işlerin az çok nasıl döndüğünü belirtmiş. türkiye deki sektörle ilgili genel detayları öğrenmek herkes için iyi olur.

ayrıca bu biraz beklenti işi ben gazetede çalışıyordum ve kadrolu olursam 1600 tl alacağımı öğrenince işten çıktım. kimisi iyi yaptın diyor kimisi oha 1600 iyi para diyor. piyasada böyle oluşuyor zaten ama ben çalışarak ve tecrübe ederek öğrendim 2 yılım boşa gitti medya sektöründe ama bu sektörde zaman kaybetmeden öğrenmek isterim maaşları az çok ve ona göre yolumu çizmek isterim.


2013-09-29 16:33:47
  • Offline
  • Erkek
maaslarin fiyat araligi
cgBarisBaris Unsal

Ben size turkiye fiyat araliginida belirteyim.
3-5 bin dir benim karsilastigim fiyat araligi, fakat bunu 2-4 bin e cekmeyen calisan tonla firma var. TRT cocuga animasyon yapan yada yapma cabasinda olan firmalar dusuk fiyatlar verirler. Kanaldan olan gelirleri dakika basina dusuktur.
Iyi ve tecrubeli bir masa ustu grafiker 3000 e kadar maas alir. Ustunu alan vardir belki ama ben bizzat karsilasmadim
Sizi bu piyasada muhasebeci ile ayni fiyata calistirmayi deneyecklerdir surekli. O zaman muhasebeciye versinler o yapsin derim.
Bir kalip sanayinde rhino modeli yapan kisiye 5000 liraya kadar odeme yapiliyor.
Fakat bu fiyatlar oturup isi vakitinde yapabilecek kapasitede olan personel icindir. Bunun uzerini isim yapmis kisiler alirlar. 3000-5000 araligidir yada civarlaridir.


2013-09-29 16:48:27
  • Offline
  • Erkek
baris beye katılıyorum. 2009
rakunnerrakunner

baris beye katılıyorum. 2009 başı ile 2011 ortaları arası trt ye 3d animasyon çizgi diziler hazarılyan 2 farklı firmada modelci olarak çalıştım. yazacaklarım hala geçerli mi, sektör ne durumda şu an bilmiyorum artık o işle ilgilenmiyorum şuan. fikir vermesi açısından yazıyorum.

2009 yılında bazı bir kaç firma animatör azlığında dolayı ve işin yeni olmasından dolayı vasat animatörlere bile o yıllarda 3000-3500 arası veriliyordu. generalistler veya varsa TD lere daha az verilmekte idi. sanırım generalist çokluğunda dolayı animatörlere oranla daha az bir üçret teklif ediliyor. öyle işinde iyi generalistler gördüm ki adamın script bilgisi olmasına rağmen çok komik ücretlere çalışıyorlardı.. yıllarca tecrübesi olan adam ile 2 yıllık geçmişi olan kişilerle aynı parayı almalarıda cidden komik bir durumdu. misal şirkette 10 genaralist varsa sadece bir ya da ikisi 3`ün üzerinde alır 4 ya da 5. onun dışındakiler artık kaça anlaşmışlarsa 2 yada zar zor 3 alır.


2013-09-29 17:14:17
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!