Genel Konular : Müslüm Baba Vefat etti

bize müziği sevdiren insandır.rahmetle
RelisormGökhan AKYÜZAvatar

bize müziği sevdiren insandır.rahmetle anıyoruz.


2013-03-04 12:18:47
  • Offline
  • Erkek
allah rahmet eylesin mekanı
sener4186şener yıldızAvatar

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.


http://www.seneryildiz.com.tr
2013-03-04 13:11:19
  • Offline
  • Erkek
Arabesk müzik hayatın gerçeğini

Arabesk müzik hayatın gerçeğini yansıttığı için beğenilmez ama hayatın acısını çeken insan bu şarkılardan mesh olur.Şahsen şarkılarda anlam aramaya kalksak arabesk haricinde anlam bulmak imkansız geliyor bana örneğin "gideceğin tek yer havaalanı , bas gaza aşkım bas gaza " anlam itibariyle hayatın içeriğinden bir gram anlamı olmayan sözlerle şarkı yapanlar var.

MÜSLÜM BABA , Cengiz Kurtoğlu , Ümit Besen , Orhan Gencebay vb şarkıcılar hayatın ta kendisidir.Ne zaman ki gençlerimiz popçu , rockcı oldu bu müthiş insanlar unutuldu .. Mekanın cennet olsun Müslüm Baba...


S. http://www.youtube.com/watch?v=2BCoZiSbGtY
2013-03-05 01:23:27
  • Offline
  • Erkek
Hard rock yapınca elin
ETezerErgin TEZERAvatar

Hard rock yapınca elin amerikalısı, el üstünde tutar bazıları. Arabeskin anlamından bi haber olanlar, sadece anlamsız aşağılarlar... Duyguların ifade biçiminde Bethoven sert takılmıştır ilk olarak. Bilinen ilk "Rock"çıdır doğal olarak. Anlatmaksa duyguları acımasızca sert bir uslüpla, Günahı nedir bu Arabeskin, bize düşen görev, orada bir durup, sormak olmalı...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-03-05 12:43:50
  • Offline
  • Erkek
herhangibir müdahale/kontrol/fikir/destek olmaksızın bir
KediEti7ümit ülkerAvatar

herhangibir müdahale/kontrol/fikir/destek olmaksızın bir toplumun kendi kendine bırakıldığında yaptığı ve o toplumun bir zorlama olmadan dinlediği, benimsediği ve söylediği müziğe halk müziği denir.

her dönemin tınısı farklıdır. o dönemin halk müziği toplumsal ilişkilerde bulunduğu ülkelerin kültürlerinden etkilenir sentezlenir ve yeni bir hal alarak halk tarafından benimsenirse ileriki nesillere anonim halk türküsü olarak taşınır ve o dönemin tınısını yansıtır. trakya ve ege türküleri tipik yunan-anadolu sentezidir. karadeniz türküleri kafkas-anadolu sentezidir. doğu ve güneydoğu anadolu türküleri farklı dönemlere göre çok fazla sentezler içerir. hiçbir yörenin halk türküleri birdenbire icat olmamıştır. osmanlı nın ortadoğu hakimiyeti sebebiyle arap müziğinden etkilenmiş olan arabesk diye nitelendirilen müzik ise son dönemin arap ezgileri taşıyan halk müziğidir.
müslüm gürses, orhan gencebay, ferdi tayfur gibi isimlerin tek şanssızlığı müziğin kayıt altına alınabildiği bir dönemde yaşamış olmaları ve yaptığı şarkıların güzel olanları nesilden nesile anonim halk türküsü yerine birinin şarkıları olarak aktarılacak olmasıdır. ama aslında herbiri birer halk sanatçısı ve şarkıları da halk türküsüdür. sonuçta anonim diye bildiğimiz şarkılar da anonim değildir. o şarkıları birileri yapmış, sazıyla söylemiş, beğenilenler ve benimsenenler halk tarafından söylenmiş ve öldükten birkaç nesil sonra da besteleyenler unutulmuştur. halk müziği dediğimiz eserlerin aslında hepsi güzel değildir. sadece güzel olanlar günümüze gelmiştir. kayıt altına alınabilmesine rağmen günümüzde de öyle değil mi. bir sanatçının sadece güzel olanları nesilden nesile aktarılmıyor mu.
son dönemde batı özentisi kompleksli yönetimler tarafından aslında bu dönemin halk müziği olan bu müzik devlet politikalarınca reddedilmişmeye ve reddettirilmeye çalışılmış, aşağılanmış ama başarılı olamamıştır.
hatta müslüm gürses gibi herşeyle ve herkesle barışık hiçbir aşağılık duygusu olmayan gerçek sanatçılar dönem içinde dönem etkisi bile yaşayıp pop, rock, arabesk ayırımı yapmadan sadece güzel birşeyler yapmak için uğraşmışlardır ve yapmışlardır:

http://www.youtube.com/watch?v=aWV6GR9cSgc

halk sanatçısı müslüm gürses`e allahtan rahmet diliyorum. çektikleri günahlarına kefaret olsun inşallah.


2013-03-05 19:35:34
  • Offline
  • Erkek
Sevgili Kedieti7 Saolasın... Paylaşmış
ETezerErgin TEZERAvatar

Sevgili Kedieti7 Saolasın...
Paylaşmış olduğun şarkıyı O karanlık andan beri, 3 gündür durmadan dinliyorum. Şarkıcı ile Yorumcu Farklı şeylerdir. Bir Zeki Müren, Bir Müslüm Gürses, Bir Bülent Ersoy ve daha niceleri... Yorumcularımız, Sanatımız, DUYGULARIMIZ...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-03-05 23:47:19
  • Offline
  • Erkek
yani hakkatten alt tarafı
KediEti7ümit ülkerAvatar

yani hakkatten alt tarafı bir kenan doğulu şarkısı. baba yorumlayana kadar sadece kulağımla aşina olduğum bir şarkıydı. güzel olduğunun bile farkında değildim :)


2013-03-06 04:44:24
  • Offline
  • Erkek
ALLAH rahmet eğlesin....
muratarslanoglumurat arslanogluAvatar


ALLAH rahmet eğlesin....


V-ray kadar gerçekci olma için çalışdım ama f9 kadar ektif değilim ....:D
2013-03-06 08:52:14
  • Offline
  • Erkek
Allah rahmet eylesin, mekanı
rotfireCemil T.Avatar

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Şarkıları yetim kaldı...


Rotfire
2013-03-06 09:48:58
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!