Genel Konular : İşin Ehli Arkadaşlardan Tavsiyeler...

İşin Ehli Arkadaşlardan Tavsiyeler...
pehepeİbrahimAvatar

Arkadaşlar merhaba öncelikle herkese selamlar... bu siteye yeni üye oldum ve deneyimli arkadaşlardan tavsiyeler almak istiyorum. Bu konuyu açmadan önce eğitimlerdeki bir kaç konuyu okuyarak yazıyorum..

Arkadaşlar ben bir bilgisayar öğretmeniyim aynı zamanda web yazılımcıyım.. web yazılım ve tasarım ile uğraşıyorum.. Lise yıllardından beri grafik çizimleri ,logo yapımı , 3 boyutlu nesne çizimleri hep hoşuma gitmiştir ve çok meraklıyım.. daha önce zaman kaynaklı problemim olduğu için bu merakımı gideremedim. şimdi ise bu isteklerimi gerçekleştirmek istiyorum..

Öncelikle ilk olarak şunu söylemek istiyorum.. tamamen ticari bir amacım yok yani bu işi sırf para kazanmak için yapmak istemiyorum kendimi tatmin edeyim benim için bir hobi olsn istiyorum..(Ama bu işi gerçekten iyi öğrenmek istiyorum) ha eğer ki baktım işi öğrenebildim ve ortaya ürünler çıkarabiliyorum ve PROFESYONELLEŞTİM o zaman ticari amaç güdebilirim.. 3D programlarının ben özellikle animasyon , görsel efektlere sahip videolar yapma gibi özelliklerini iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum...

* Bunun için bana ilk olarak neler öğrenmem gerekli ?
* Bir yazılımcı olduğum için 3D programlarda kullanılan programlamayı kolay bir şekilde öğreneceğime inanıyorum

* iç mekan ve dış mekan çizimlerini iyi bir şekilde yapabileceğim..

* Kaynak sıkıntısı olmayan görsel eğitim setleri , türkçe kitaplar veya kurs imkanı olan bir program olmalı..

Bu işe yeni başlayan biri olarak yukarıda yazdığım özellikleri değerlendirerek kolay öğrenebileceğim ve güncelliğini sürekli koruyan hangi programı öğrenmemi tavsiye edersiniz..

Şimdiden Teşekkürler...


Yazılım Bir Sanattır..
2012-02-16 19:44:21 Edit:2012-02-16 19:57:06
  • Offline
  • Erkek
Türkçe kaynak bolluğu kullanım
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

Pek işin ehlli sayılmam ama
Türkçe kaynak bolluğu yardım alabileceğin çok kişi arıyorsan 3ds max, program yardım menüsünden ingilizce kaynaklardan ben bu işi kotarırım dersen maya - modo ama illaki hangisini seçersen seç zbrush ek olarak öğren. gerçi zbrush varken modelleme için başka birşey öğrenme :D


MODO, rhino
2012-02-17 00:46:54 Edit:2012-02-17 00:48:12
  • Offline
  • Erkek
Erkan YILDIRIM
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Erkan YILDIRIM hocam Sitede Raşit Doğaner diye hocamız vardı baya hatırı sayılır usta O modellemede modo üstüne tanımam diyordu.az inceledim fena değil gibi idi ama derine inecek zamanım pek olmuyor.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2012-02-17 00:52:12
  • Offline
  • Erkek
M. Yıldız beni onaylamanıza
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

M. Yıldız beni onaylamanıza sevindim, Şahin bey henuz sizlerin yanınızda 3d modellemede hoca-ustad vs şeklinde hitap edilecek bir bilgi seviyesinde değilim. Ama çelik konstruksiyon imalat çizimleri hakkında ne sorarsanız sonuna kadar yardımcı olmaya çalışırım.

edit işin ehli olmadığım konusunda onaylaması


MODO, rhino
2012-02-17 01:06:10 Edit:2012-02-17 14:45:02
  • Offline
  • Erkek
Erkan hocam
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Mehmet yıldız sizi onaylamamış.
Estefurullah ben daha neyimki.sadece iyi bildiğim bir ustanın tavsiyesini ilettim.
10 sene önce bir müşteri elinde bir antre resmi ile geldi 1/10 ölçekli kim çizdi bunu dedim blgs çizidi deyince merak sardım.ama vakit yok 2 sene önce girişim yaptım.
Ama bu güne geldiğimde diğer bazı proğramları az incelememe rağmen modelleme için beni max sa yönlendiren insana kızasım geliyor.ama geri dönüş yok hem çalış hem 2. 3. proğramlara yönel mümkün değil.autocad`tada bedava zaman öldürmüşüm.Solid teknik resim konusunda autocata beş basar.
Tezer hocanın deyimiyle saygılarımla.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2012-02-17 02:45:49
  • Offline
  • Erkek
Madem animasyon yapıcaksın bence
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Madem animasyon yapıcaksın bence Maya yada Blender + Zbrush öğren bu tavsiyeler programlama bilgin olduğu için tabi. Modelleme yapıcaksan çalışacağın sektöre bağlı olarak 3dmax ve Zbrush göresl sahneler hazırlamak için çok iği, Autodesk Inventor teknik daha detaylı imalata yönelik çalışmalar için ideğal programdır.
Programlama bilgin olduğunu ifade etmişsin, animasyonlarda programlama oldukça faydalı oluyor çünkü her işi bilgisayarın hesaplaması render sürelerini oldukça uzatır. Çoğu animasyonda hele partikel efectlerde nesnelere tanımlama yapmak animasyon çıktısını hızlı almak için en iği yoldur. Programlama bilgisi program içinde kendi menülerinide yapmanı sağlar o nedenle bu konuda en esnek program Maya bildiğim kadarıyla ve araştıracak olursan Maya sektöründe oldukça büyük bir kullanım yüzdesine sahiptir


http://deman3d.blogspot.com/
2012-02-17 11:02:06
  • Offline
  • Erkek
Ama Madem programcısınız, ya
ulasdenizulaş deniz

Ama Madem programcısınız, ya da Programlama işlerinden anlarsınız, Blender deneyin bence. Açık kaynak kodlu ve katılımcıların geliştirdiği bir program. Program için yapacağınız sciptler yakın zamanda programın bir özelliği olarak yeni sürümde yer alabilir. Türkiye Blender konusunda çok katılımcı değil,. Hem kullanacak, hem de kullanmak istediğiniz biçime sokmaya çalışabileceğiniz, Herkes için ücretsiz bir program. Bu programı İkinci bir program olarak da kullanabilirsiniz. Bu arada Bllenderİn yeni sürümü de çıkmış, renderda birkaç değişiklik özelliğini hatırlıyorum.


2012-02-17 12:25:33
  • Offline
  • Erkek
hangi program olursa olsun
paradoksmustafa ünAvatar

hangi program olursa olsun yaratıcılıktır esas olan.


tasarım tasarım ve yine tasarım
2012-02-18 00:42:48
  • Offline
  • Erkek
En fazla kaynak 3D
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

En fazla kaynak 3D Studio Max için var. O yüzden onu kullan.
Mimari görselleştirme için Vray öğren.
Patlama alev vb. Efekt için FumeFx ve Afterburn öğren.
Parçalanma kırılma dökülme efektleri için Rayfire öğren.
Araç animasyonu için Craft Director Studio öğren.
Hepsini birleştirmek için After Effects öğren.

Kaynaklar:
www.eat3d.com
www.3dbuzz.com
www.videocopilot.net

Rayfire Youtube Kanalı:
http://www.youtube.com/user/MirVadim?feature=watch

Gerisinide netten kendin araştırıp bulabilirsin. Türkçe kaynakların hemen hemen hepsi ingilizce olan tutoriallerin çevirileri. Çok sınırlı Türkçe kaynak var. Bu yüzden ya ingilizceni geliştir yada google chrome kullan sayfaları Türkçe`ye çevirerek oku.


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2012-02-18 00:52:29
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar vermiş olduğunuz cevaplar
pehepeİbrahimAvatar

Arkadaşlar vermiş olduğunuz cevaplar için hepinize teşekkür ediyorum. bir şey sormak istiyorum. Bina modellemesi ve iç mekan modellemesi yapabilmem için illaki mimarlıkla ilgili bir alt yapımın olması şart mı? mesela hayalimdeki bir iç mekanı veya bir yapıyı benim çizip modelleyebilmem için temel olarak neler gerekli ? matematiksel hesaplamalar yapıyormusunuz bunun için? yoksa gözümüzün gördüğü haliyle mi çiziyorsunuz?


Yazılım Bir Sanattır..
2012-02-19 12:16:44
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!