Genel Konular : Çizgi film ve Animasyon bölümü için gerekli alt yapı

Ozan beye tamamıyla katılıyorum.
kayhankaplankayhan kaplan

Ozan beye tamamıyla katılıyorum. İnsanların birikimleri hangi alanda ise öncelikle o alanda çalışmalar üretiyorlar. Bence bu teknik birikimlere dayalı bir sanat dalı olan 3d görselleştirme çalışmaları(dijital sanatlar) çok geniş bir yelpaze içinde değerlendirilmeli.
Diğer sanat ve uygulamalı bilim dallarında da bu konuda çalışan öğretim üyesi artıkça, çeşitlilik, beklenti, talep ve arz artacaktır.


2011-11-18 11:05:26
  • Offline
  • Erkek
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bir
Problem

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bir kaç gün gecikmeli yazdığım için kusura bakmayın, Ulaş arkadaşım, maalesef işin fizik boyutunu kapsayan bir sistem yok bildiğim kadarı ile, size İTÜ,YTÜ ve MSGSÜ ile ilgili olan bililerimi sunabilirim, ki İTÜ ile ilgili olan kısmı dışarıdan bili alma şeklindedir, diğerleri bizzat başvuru ve kendi tecrübem ile sabittir.
Öncelikle İTÜ de ENFORMAtİK bölümü bulunmakta , fakat bu bölüm daha çok yazılım ve kod ağırlıklı, söylediklerine öre temel eğitim sistemleri bilgisayar dilleri üzerine eğitim vermekmiş , bu2008 yılı bilgisi , yani daha çok eğitimler Cobol, Pascal gibi bilisayar dilleri üzerinden gerçekleşmekteymiş, bu nedenle üzerine düşmediğim bir bölüm oldu, sonradan değişti mi bilmiyorum.
YTÜ de ise Bilgisayar Ortamında Tasarım adı altındaki bölüm tamamen Mimarlık fakültesi kasamında diyebilirim, yani buradaki Bölüm, zaten mimarlık menşeğili Togan Tong hocanın koordinasyonunda ilerlemekte, bu bölüme 2008 yılında Yüksek Lisans için girmek üzereyken, Fakülte karaı gereği Lisans diplomam Eğitim Fakültesi olduğu için giremedim, YTÜ tamamen teknik nitelikli, mühendislik gibi alanlara ait diplomaları tercih ediyor, tamamı ile mimarlık işine dayalı bir sistem olduğunu belirtmem lazım hatta o dönemde belirli yeterlilikte eleman bulamadıkları için epey yoğun bir programa beni de dahil etmek istemişlerdi ısmet olmadı. Bu bölümde lisans üstü eğitim isteyenlerin Mimari portfolyoları sağlam olursa , sunum teknikleri ve portfolyo hazırlamada özenli olurlarsa işleri kolay olabilir fakat Lisans diplomanızın Tasarım veya teknik olması önemli.
Gelelim MSGSÜ ye öncelikle EEnformatik bölümünde ne program kullandığınızın falan önemi yok, bilgisayarı tasarım amaçlı ne yeterlilikte kullanıyorsunuz ve ne yapmak istediğinizi biliyormusunuz konusuna dayalı bir sistem var, yani sadece Photoshop bilerek bile bu bölüme kabul edilebilirsiniz , fakat ne yaptığını bilen biri olmak önemli, halen benbu bölümde olmamdan dolayı şunları ifade edebilirim, Salih Ofluoğlu Hoca işinde mükemmel biri, oldukça nazik ve alçak gönüllü, en son bölüm başkanlığına vekalet ediyordu, ve henüz genç olan bu bölümü çok iyi bir konuma getirecek durumda, Yüksek Lisansın eğitim bölümünde hem değişik programları , hem de sunum tekniklerini öğrenmekle birlikte size yetmeyecektir, Yüksek Lisansın amacı da budur, sizi bilgiye karşı coşturmak, Temelde Adobe programları yanı sıra, Flash ve sunum teknikleri var, bununla birlikte 3d olarak Maya kullanılıyor, bir dönem C4D ye geçmeyi düşünselerde Maya da karar kılındı herhalde, fakat 2 dönemlik bu süreçte Maya programının temellerini öğrenmek mümkün, eğitimci sıkıntısı her yerde ollduğu gibi burada da var. Girişte portfolyo isteniyor ve Hangi alanda neden yüksek lisans istediğini ile ilgili yazılı sınav yapılıyor. Ben doyamadım tez aşamasında 3. yılımı bitirdim:)
Diğer üniversiteler hakkında bilgilerim yüzeysel,
Bir çoğunda bölüm adları farklı ya da başka bölümlerin altında kurulmuş, mesela Bahçeşehir Üniv. de Cem Gül ders veriyor diye duymuştum ki çok şey öğrenmek istediğim bir isimdir.
Arel Üniv. de bubölüm yeni yapılandırılıyor.
vs..vs..


2011-11-23 01:19:00
  • Offline
Bu arada yeni aldığım
Problem

Bu arada yeni aldığım klavyenin bazı tuşları takılıyor , yazım hataları için kusura bakmayın.


2011-11-23 01:19:51
  • Offline
Kayhan hocam Özelden Mesaj
rembrandtT.M. ÇAKICIAvatar

Kayhan hocam Özelden Mesaj yolladım size. cevabınızı bekliyorum


2012-02-07 03:42:46
  • Offline
  • Erkek
Peki yüksek lisans yapabiliyor
IYI_OsmancikBurak İbrahim Ünal

Peki yüksek lisans yapabiliyor muyuz sizin bölümünüzde?


2012-02-07 10:40:51
  • Offline
  • Erkek
mrb hocam ben MKU
TRustNo_OneRasim ATEŞAvatar

mrb hocam ben MKU BDTA nın ilk mezunlarındanım belki hatırlarsınız. Umarım amacınıza ulaşırsınız çünkü 2 yılda verilecek bir eğitim yeteli olmuyor ancak mimari görselleştirme namına birşeyler öğrenebildik okulda tam animasyona geçtik derken okul bitti. Şuan da animasyon bölümü olan üniversitelerde de ben bu eğitimin yeterli olmadığı kanısındayım çıkardıkalrı işlere bakarsak piyasada sanatsal geçinen fakat animaston namına fazla birşey olmayan işler çeşitli efektlerle bunu örtbas ediyorlar.
Gördüğümüz iyi işlerin çoğu kendi çabasıyla birşeyler yapmış olan kimseler, yada taşören firmaların dışardan CGartist çağırarak yaptırdığı işler. Nitekim artık mimari adına herkes birşeyler yapıyor fark animasyonda ortaya çıkıyor umarın sizin de çabalarınızla bu alanda insanlar kendilerini geliştire bilirler.. başarılar...


Yoksa siz de Oflinelaştıramadıklarımızdanmısınız? / http://www.rasimates.com
2012-02-07 11:57:48
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!