Genel Konular : Çanakkale Gezisi Hk.

Çanakkale Gezisi Hk.
rotfireCemil T.Avatar

Arkadaşlar merhaba herkese. Öncelikle şimdiden bayramınızı kutluyorum.

Bayram için 3-4 günlük bir gezi planlıyorum ailemle. Annem ısrarla ölmeden bi göreyim şehitliği dedi ve rotayı Allah izin verirse Çanakkale`ye çevirdik.

Ankara-Eskişehir-Çanakkale ve oradan zaman kalırsa Bursa yapmayı planlıyoruz. Daha önce gidip görmüş ya da bu şehirlerde ikamet eden olabilir fikir verirse sevinirim.

Bu güzergahlarda gezilip görülmesi gereken nereler var. Nerelere uğrayalım nerelerde daha ucuza konaklarız. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.


Rotfire
2016-09-11 18:37:00
  • Offline
  • Erkek
selam
Jollyjokerferhat kulAvatar

BURSA DA CINAR ALTINA KESINLIKLE CIK ULUDAG YOLU UZERINDE DONERKEN DE KARAMURSEL UZERINDE DON KARDESIM KARAMURSELE GELMEDEN SAKLI CENLET DIYE BIR YER VAR KAREAMURSEL YOLU UZEREINDE BEN ORDA GORDUGUM MANZARAYI HIC BI YERDE DAHA GORMEDIM FAKAT BIRAZ SAPA BI YOLDA CANAKKALE KONUSUNA GELINCE 52. ALLLAY YURUSUYUSUNUN BASLADIGI YERDEN BASLA YURUYUS YAPIN YAKLASIK 8 KM FELAN YURUNUYOR KURT A BENZEYEN AGACLAR VAR ONLARI GORMENI TAVSIYE EDERIM SILUETLERI COKGUZEL SONRA ... CANAKKALE DONUSUNDE VAPUR KULLANIP KARSIYA GEC ORDA SEDDUL BAYIR KILIT BAYIR BURALARI DA GEZ TAVSIYE EDERIM ESKI SEHIR I BILMIYORUM GITTIM AMA NASI BIR SEHIRDIR BENDE COZEMEDIN DAHA IMMM KARAMURSEL E GIDEMEZSEN CENNETI BULAMAZSAN SAPANCA MASUKIYE KESINLIKLE GITT UGRA BI GEZ ORALAR TAM AILE MEKANLARI VAR HATTA YUKARDA MANZARA RESTORANT SEYIR TEPE VAR IC MIMAR FERHAT KUL UN ARKDASLARIYIZ DERSEN SANA ILGI GOSTERIRLER :) AYHAN ABI SAHIIBI AZ YUKARDA MUHTARIN YERI VAR AYNI SEKILDE IMMMM BIDE DERE ICINDE VGAVUR ALININ YERI BIDE KUTUK EV :) TASARIMALR BANA AIT UYGULAMALARDA HARICINDE BURSA MERKEZI GEZ DICEM AMA KALABALIK KAFANA GORE :)


Çizerim Bak :)
2016-09-11 20:56:33
  • Offline
  • Erkek
Kişisel tavsiyem Ankarayı es
Seke

Kişisel tavsiyem Ankarayı es geç eğer anitkabir gibi önemli bir yere gitmiyorsan çünkü pek birşey yok.Öncelikle hangi sehirdesin o önemli.Istanbul da olduğunu varsayarsak trafiği de göze alman iyi olur çünkü herkes istanbuldan çıkıp anadolu yakasına giderken boşu boşuna trafiğe takılma.Ben şöyle yapardım Dediğim gibi istanbuldasin diyelim önce çanakkale.Ki sanırım sehitliklere gideceksin bildiğim kadarıyla 20 tane şehitlik vardı kaleler ve gezilecek yerler ile ilgili broşür veriyorlar sehitliklerde tabi elinde bir harita olur ben akbaş sehitligine gitmiştim ordanda kale ve boğaz sonra truva atı vs ordan izmir sonra güneye ama truva atindan sonra geri dönüp balıkesir ordan bursa yapabilirsin trafikte olmaz istiyorsan ankarayada gidersin dönüşte de ıstanbul.Güneye gitsen çok yer tarif ederdim ama eskişehir e hiç gitmedim ankara gittim ama çok gezmedim.Bursada uludağ güzel olur bi ızgara yaparsın falan.Erikli güzeldir tahminimce.Benden bu kadar :) Ankara yerine izmiri tavisye ederim .Biliyorum çok yardımcı oldum :)


2016-09-11 22:33:48 Edit:2016-09-11 22:35:26
  • Offline
Ha birde eğer dediğim
Seke

Ha birde eğer dediğim gibi yaparsan yalova termale uğra mutlaka şifalı suları gezilecek park ve ataturkun köşkü var.Yani çanakkale izmir balıkesir yalova bursa güzel olur bence tabi sonuçta karar senin.


2016-09-11 22:37:21
  • Offline
Çanakkale balıkesir yalova bursa
Seke

Çanakkale balıkesir yalova bursa yaparsan 4 günde biter.Ancak mutlaka görülmesi gereken biryer efes tapınağı fakat biraz fazla aşağı da kalıyor rotaya göre.Inan bütün muzelerden ve tarihi yerlerden daha tatmin edici baya büyük şehir denebilecek bir yapı.


2016-09-11 23:06:53
  • Offline
Arkadaşlar teşekkürler ben Ankara-Eskişehir-Çanakkale
rotfireCemil T.Avatar

Arkadaşlar teşekkürler ben Ankara-Eskişehir-Çanakkale derken Ankara`yı zaten gezmeyeceğim ilk çıkış yerim Ankara olduğu için gidiş Eskişehir üzerinden yaparız diye yazdım. :D

Ankara`da dediğin gibi çok gidilecek yer yok. İzmir taraflarına gidemeyiz zaten Çanakkale şehitlikte baya bir zamanımız geçer. Annem yürümeyi sever ama inşallah sıkıntı çıkmaz uzun yürüyüşlerde. Ferhat arkadaşımızın dediği yerlerden makul olanlara gitmeye çalışacağım bu arada ismini veririm :D

Şehitliği, Truva`yı belki Gökçeada. Az önce Çanakkale türkülerini açtım valla tüylerim diken diken oldu. Burada bu kadar etkileniyorsak orada nasıl Allah bilir. Selametle...


Rotfire
2016-09-13 10:34:07
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!