Genel Konular : Bizim 3D Dergimiz

Bizim 3D Dergimiz
maviprensOğuzhan Demirkol

Bildiğim kadarıyla Türkiye`de 3d ile ilgili dergi yok biz tr3d ailesi
olarak bir dergi çıkaralım diyorum öyle kağıta falanda basmayalım
zaten okuyan kişilerin bilgisayarı olduğu için(3d ile ilgilendiği için)
bunu sanaldan ücretsiz pazarlayalım burada ortalama günde 50 kişi tr3d ye giriyoruz hepimiz birleşip başka yabancı forumlardaki kişilerin çalışmalarını
filan inceleyip yayınlayalım. Ne dersiniz?


2012-08-31 02:17:08
  • Offline
  • Erkek
Bu benim uzun zamandır
soneday7Soner ÇakırAvatar

Bu benim uzun zamandır kafama taklın birşey
Türkiyede çok sayıda 3D ile ilgilenen var, ve YABANCI değilde tamamen yerli kişilerin çalışmalarını inceleyip, reportajlar falan eklense güzel bir topluluk olur. Yanlız E-Dergi değilde, normal baskı olması daha iyi olr, elle tutup otobüsde,evde,dışarda orda burda okumak başka oluyor. Herşeyi sanallaştırmayalm :)


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-31 10:04:05 Edit:2012-08-31 10:11:09
  • Offline
  • Erkek
Normal baskı çok daha
SpecularÇağıl GöymenAvatar

Normal baskı çok daha iyi olur çok uzun bir süredir 3d Artist dergisinin Türkiye`de yayınlanmasını bekliyorum.Adamlar röportajın yanında ders hazılıyorlar derginin yanına Cd veriyorlar dergideki ders, CD bağımlı gidiyor.Çok Zbrush dersi kaçırdım o yüzden :(.

Ayrıca herkesde 40-50 mblık pdf`i açma yeteneği bulunan akıllı telefon olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.


http://cagil.cgarena.com/ http://www.turbosquid.com/Search/Artists/CagilGoymen
2012-08-31 11:18:23 Edit:2012-08-31 11:21:25
  • Offline
  • Erkek
arkadaşlar bu dergi projesi
Skynet

arkadaşlar bu dergi projesi bir kaç kere denendi zamanında basılı olarak bile çıktı e-dergi şeklinde de çıktı ama nedense tutmadı.. Specular dostum 3d artist`i bulmak gerçekten zorda belirli yerlerde 3dworld mag dergisini bulabiliyorsun türkliyede örnek olarak canyon - d&r a bakabilirsin..


2012-08-31 20:22:05
  • Offline
ilginiz için teşekkür ederim
maviprensOğuzhan Demirkol

ilginiz için teşekkür ederim beyler :)
soner bey haklısınız ben ücret harcamalayım diye sanaldan sunalım dedim
hakan bey yorumuzun için teşekkürler fakat edison ampulu 1 kere deneseydi
şuan bilgisayar ekranı lamba vs. olmazdı bence denememizde yarar var.
-Birde pdf versiyonlu olmasada telefonlar için jepg vb resim formatlarında
sunabiliriz
Hatta reklam bile alırız :)


2012-08-31 20:39:54
  • Offline
  • Erkek
destek !!
drekonNecmi DemirkeserAvatar

"Türkiyede çok sayıda 3D ile ilgilenen var"  Bu tespiti neye göre yaptınız ?

Şu anda sitemizde galeri dışındaki bölümlere kaç kişinin içerik eklediğini düşünürseniz,  dergi için kaç tane gönüllü destekçi olacağını da anlarsınız.

Şu bölümlere bakalım: "Dersler, Oyun tanıtımları, sinema filmleri, örnek videolar, ilham perisi resimleri". bunlara kaç yazı ekleniyor ?  haftada bir yazı mı ? yoksa ben eklemediğim zamanlarda ayda bir yazı mı ? işte öyle küçük birşeyler.


3-4 yıl önce sitemizde aylık bülten hazırlıyorduk. Ayda bir çıkan bülten en fazla 4 sayı sonra bitti. Yetersiz içerik ve 1-2 kişi ile sınırlı kalan yazar sayısı ile büyük bir beklentimiz de olamadı zaten.

Peki, Ben 3D için düşündüğüm fikirlerden  vazgeçecek miyim ?

Hayır.

Ama dergi ve başka önemli şeylerden önce ciddi para kaynağı gerektiğini öğrendim. Şimdi para kaynakları üretmek için projeler geliştiriyorum. Para olduktan sonra dergi de basılır, Tv kanallarında tekno-dizi de yapılır.

Aylar önce "Projelerimize destek verin" dedim ama, herkes lafla peynir gemisi yürüttü: "Sen projeyi yap arkandayız, her projende destekçiniz, sen iste biz yapalım..."

sonra anladım ki, facebok sayfasındaki "beğen" düğmesi gibi insanların desteği bir tıklama kadar basit ve önemsiz kalıyor. Onun için projeleri 3-4 kişilik küçük bir ekip ile hazırlamaya karar verdim. Ekip yavaş olsa da ucundan tutup gayret gösteriyorlar.

Projelerimizi tek tek sıra ile yapıyoruz. bazılarını burada duyuruyoruz, görüyorsunuz.

bazılarını kimin yaptığını bilmeden geçip gidiyorsunuz.

biz çalışıyoruz, siz hayal kuruyorsunuz.


Game maker
2012-08-31 22:14:18 Edit:2012-08-31 22:21:09
  • Offline
  • Erkek
Necmi abi, aslında haklısın,
soneday7Soner ÇakırAvatar

Necmi abi, aslında haklısın, Türkiye`de 3D ye hevesli kişiler sanal ortama akar, ve aktığı tr3d yada cgstudyodur, dergiyi alıp okuyacaklarda bu bahsettiğim sıfata giren insanlar.

Birçok yerli 3d sitesi açıldığı gibi kapandı. Ama şöyle birşey var, bu işi insanlara tanıtmak ve göstermek için aktiviteler şart bana göre.

ve ben hiç görmedim bi projeye destek istendığini ya ben görmedim yada gizli saklı yapılıyor, ve ilham perisine bi çalışma gönderdim ama yayınlanmadı, gayette sanatsal bir çalışmaydı, . Bir etkinliğe katılmayı istiyorum, sizin profilinizde "Etkinlik katılımı" ibresi dururken, biz hangi etkinlik olduğundan bile bi hâberdarız.

Geçmişi boşverelim, yerli piyasayı hareketlendirmek şart. Ben bu gibi ve sizin sunacağınız projelerde varım demeyi, istediğim herhangi bir işe rastlamadım-ki pek çok arkadaşda böyle düşünüyordur, bana göre.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-08-31 23:58:04 Edit:2012-09-01 00:14:01
  • Offline
  • Erkek
necmi hoca haklı böyle
msaricayemre karadagg

necmi hoca haklı böyle işler yada projeler için kaynak şart bi fikir olarak söylüyorum.kısa film festivallerine animasyon şeklinde ortak bir proje yapılır bu şekilde katılım yapılır.arışmaların ödülleri ise sitenin yönetimi dahilinde pay edilebilir artık nasıl dagıtılırsa.bu kısa film festivallerinin ödülleri 10milyar civarından başlıyor ve festivallere göre yükseliyor.aynı animasyon ile birden fazla festivalle katılabiliniyor.benimki sadece fikir olur yada olmaz en azından kaynak üretilir reklam yapılır.


Süphesiz Sen Sen Değilsin
2012-09-01 00:28:55
  • Offline
  • Erkek
Necmi hocaya katılıyorum bazı
Skynet

Necmi hocaya katılıyorum bazı yerlerde,

Oğuzhan bey ben size denemeyin demedim ki :) edison a filan bağladık madem açıklayayım, birşeyler denememizin sürekli olarak bize başarı getireceğini düşünmüyorum, herşeyin bir oluru vardır..

Devamlı çabalarımız kendimiz geliştirebilir eyvallah ama toplumsal olarak baktığın zaman dünya da kaç kişi bu işi yapıyor? yapan kaç kişi ne kadar ilgili? ne kadarı birşeyler için uğraşıyor? hele türkiyeye baktığın zaman dostum bu işin elinden azcık tutan azınlık dediğimiz kişiler de problemli zaten adamlar kendilerini markalaştırmak adına sektörü köreltiyor sanki bütün bilgilerini beyninden çalacakmışsın gibi kaçıyorlar...

Buralar da zaten az kişiyiz keşke böyle ilgili bir topluluk olabilsek de seminerler,günler,yarışmalar,dergiler yapabilsek..


2012-09-01 12:31:43
  • Offline
toplantı
drekonNecmi DemirkeserAvatar

"...ben hiç görmedim bi projeye destek istendığini ya ben görmedim yada gizli saklı yapılıyor..."

işte bundan bahsediyorum. Bir süre önce istanbulda 3 ayrı mekanda toplandık. İnsanlara kolaylık olsun diye istanbulda üç ayrı yakada toplantı yaptım. En fazla katılım cevahir alışveriş merkezinde 30 kişi civarı oldu. Bunlardan bir ay sonra "fetih 1453" filmine toplu halde gittik 20 kişi geldi. Bu konuları ana sayfada kilitli konu yaptım, facebook sayfamızda paylaştım, Bente telefonu olanları tek tek aradım, halen göremeyenler için ne yapmamız gerekiyordu acaba ?

Onun devamında projelere katılım için çağrı yaptım, oyun2d sitemiz, ciddisözlük, acilsoru, freelancem. bunların hepsini bir günde yapmadık, her proje bittiğinde de sitede ve facebook sayfasında destek istedim. sonuç, elde var 3 kişi.


Game maker
2012-09-01 12:58:21 Edit:2012-09-01 12:59:00
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!