Genel Konular : Bilgi Paylaşımı

Bilgi Paylaşımı

CG işlerinde ne kadar bilgin olursa iş alma ve para kazanma ihtimalin o kadar yüksek olur.Bu yüzden eline iş gelme olasılığı düşmesin diye bir CG sanatçısının bildiğini paylaşması pek beklenemez.Peki neden bir çok eğitim seti hazırlayan CG sanatçları var, normalde bunu kursların yapması geremez mi? Yoksa ABD de Amerikalı CG sanatçıları değil de daha ucuza iş yapan ülkelerdeki sanatçılar mı tercih ediliyor?


Hayal ediyorsam varım
2018-11-20 15:15:26
  • Offline
  • Erkek
Alakası yok.Bu tamamen kişisel
Seke

Alakası yok.Bu tamamen kişisel bir tercih.Paylaşımcı biriysen öğretmek hoşuna gidiyorsa öğretirsin.Ücretli ürectsiz eğitim farklı bir konu.Bazı okullarda öğretmem sonra ekmeğimi elimden alırsın diyen öğretmenlerde var.Bu en ilginci.Tabi bu tip biraz daha nadir görülür.Ancak iyi biliyorum öyleyse daha çok iş alırım gibi bir düşüncenin olması da bence yanlış.Daha çok çevre, fiyat ve ihtiyaç önemli.Dünyanın en iyi petrol sondajcısıyım diyelim.Ama diğerlerinin 10 katı fazla fiyatına çıkarıyorum.Kim ne yapsın? Bir özelliği yok.Çoğu kişi ucuzu seçer.


2018-11-20 15:29:46 Edit:2018-11-20 15:30:00
  • Offline
Bilgi Paylaşımı
serkanmertserkan mert

Seke ye aynen katılıyorum özellikle son yazdığı kısma , hayaller ve gerçekler var , dışarıda binlerce kişi senle aynı işi yapıyorsa ben sanatçıyım ucuza çalışmam demek doğru değil ya o işi sende ucuza yapacaksın yada kimsenin yapmadığını yapacaksın.

Eğitmenler paylaşım yapmaz , yapsalarda çok sınırlı yaparlar çünkü onların gelir kapısı budur , sahip oldukları bilgileri paylaşmak demek kendi ayağına sıkmak gibi birşey.

Paylaşım yapanlar genelde freelance çalışanlardır bunlarında çeşitli nedenleri var ölürsem bilgiler heba olmasın diyenden tut yardım etmeyi sevenlere kadar birçok şey var ama kimse ne olursa olsun tüm bilgi ve tecrübelerini tam olarak paylaşmaz en değerli olanları saklar çünkü iş yapmasını zorlaştıracak yada kendi ayrıcalığını bitirecek paylaşımlar asla yapmazlar zaten her bilginin ayağa düşmesi iyi birşey değil bazı şeylerin özel olması gerekir.




2018-11-20 19:23:38
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!