Genel Konular : Autocad CopyClip.?

Autocad CopyClip.?
MusaXMicheal

Slmn Alykm arkadaşlar.Autocad de objeleri seçereken mouse ile copyclip moduna giriyor.Bir türlü seçim olmuyor.Bundan naıl kurtulabilirim.Selametle....


2012-08-07 16:48:45
  • Offline
  • Erkek
Bu genelde Autocad`den kaynaklanmayan
exedesignFatih EkeAvatar

Bu genelde Autocad`den kaynaklanmayan bir problem. arkada çalışan başka bir yazılım seçili olanı hafızaya kopyalama yapıyor.
Bende benzer bir problem yaşamıştım örneğin sözlük yazılımı "lingoes" vardı babylon da bunu yapar bunların özelliği seçili olanı çevirmek için hafızaya kaydediyor (otomatik) dolayısıyla autocadde seçim yaptığında da aynı sı olduğu için sorun çıkıyor.


2012-08-07 16:56:42
  • Offline
  • Erkek
Cvp için sağol kardeş.Peki
MusaXMicheal

Cvp için sağol kardeş.Peki autocad 2010-2011 kuruyom açılırken baan do you want close command line wndow ctrl+9 diye bir şey soruyor ne desem kapanıyor ve bir daha açılmıyor.Bu neyden olabilir.bir türlü çözemedim daha önce olmuyordu bu tür şeyler.Programları kapatmak mı gerekiyor peki.?.Tekrar sağol.


2012-08-07 18:07:51
  • Offline
  • Erkek
O uyarı komut satırını
exedesignFatih EkeAvatar

O uyarı komut satırını kapatmak istiyormusun (ctrl+9) dan tekrar açabilirsin diye de bilgilendiriyor eğer kendiliğinden her açılışta bu oluyorsa muhtelemen Autocad virüsü denilen nalet şeyden sende nasibini aldın dosyaların açılırken gereksiz yere bekliyorsa kesnlikle diyebilirim çözümü ciddi bir virüs taraması. ayrıca türünü belirletyebilirsen cleaner macroları var onlarla da olur ama mesele türünü belirlemekte


2012-08-07 23:18:45
  • Offline
  • Erkek
Kardeş çok sağol bilgiler
MusaXMicheal

Kardeş çok sağol bilgiler için.Baya yaşanmış tecrüben var galiba.Peki bu virüsün türü nasıl belirlenir birz baktım genelde lsp lisp virüsünden bahsediliyor internette.Acaba bu mudur.Birde neden 2010-2011.2012 ve 2013 de bunu yapmıyor.?.Tekrar sağol....


2012-08-08 09:22:54
  • Offline
  • Erkek
Eski işim Autocad-Max eğitmenliğiydi
exedesignFatih EkeAvatar

Eski işim Autocad-Max eğitmenliğiydi malum en garip sorunlar bile bizi bulurdu. Şimdide çok kopuk sayılmam Autocad değil ama ucuz alternatifi olan G-star ile işimi yapıyorum 3D de berbattır ancak 2D de oldukça başarılı ZWCAD den de bazı üstün özellikleri var. E tabi çin malı olduğu için her iki programında alması gereken çok uzun yollar var eksiklikler vs..

Şimdi soruna gelince bozuk olan autocad de yaptığın bir dwg yi virustotal` a gönderebilirsin.
Ama eğer bundan da bir sonuç çıkmazsa ve uğraşacak altyapı ve sabra sahip değilsen üzülerek Format diyeceğim.

Ben dwg derlemesine ve komut satırını takip edebildiğim için tersliğin nerden kaynaklandığını bulmuştum. Ufak bir tavsiye eğer açılıyorsa programın "F2" tuşundan bir komut satırı gelecektir. ordakileri herhangibir dosya açıp kaydettikten sonra tümünü seçip buraya göndermeni isteyeceğim belki bir çözüm buluruz.


2012-08-08 09:48:37
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!