Genel Konular : Animasyon film yapımı

Animasyon film yapımı
vedat79vedat düzgün

Öncelikle herkese merhaba, foruma yeni üye oldum. Sizlere kısa bir özetten sonra sorum olacak.
Fantastik türündeki kitabımın ilkini 2010 senesinde çıkardım ve istediğim satışlara ulaştım ardından devam niteliğindeki ikinci kitabımı çıkarmadan önce kısa da olsa bir tanıtım animasyonu yapmak yada yaptırmak istiyorum.

Sorum gelecek olursak, bu konularda hiç bilgim yok tamamen sıfırdan başlayıp öğrenip bir sene içinde iki dakikalık bir animasyon filmini hazır hale getirebilir miyim?

Yoksa, hiç uğraşma bir sene içinde imkansız gibi bişe mi dersiniz ki bu durumda iki dakikalık bir animasyon filminin maliyeti nedir?


2014-11-08 23:30:54
  • Offline
  • Erkek
Dostum sen kitap yazarı
genuinegenuineAvatar

Dostum sen kitap yazarı mısın, modeler misin, rigger misin, görsel efekt artisti misin, animatör müsün yoksa lighting,rendering uzmanı mı??? Bahsettiğin işi yapman için bunların hepsinden anlamalısın.

Laflarım direkt sana değil ona göre;
Bence asıl işine bak, senaryonu, kitabını yaz, işin teknik kısmını ciddi sanatçılara bırak. Biraz da başka garibanlar ekmek yesin. Hintli sazanların yaptığı gibi sanatın içine tükürmeyelim.

Bizim memlekette illa herkes her işten anlamak zorunda hissediyor kendini çoğu zaman. Müteahhit zihniyeti ile hareket edilince maalesef asıl uzmanlık alanlarındaki işler yolundan sapıyor, konu ve amaç kalmıyor. Eeee öyle olunca al sana sap, ahanda sana saman diyorlar.

2 dk lık filmin maliyeti çok göreceli bir şey. Karakter sayısından ortamlara, model detaylarından animasyon ve render a kadar çok farklı boyutları var.


2014-11-09 00:39:13 Edit:2014-11-09 00:41:43
  • Offline
  • Erkek
optisyenim
vedat79vedat düzgün

Cevabın için teşekkürler

(Dostum sen kitap yazarı mısın, modeler misin, rigger misin, görsel efekt artisti misin, animatör müsün yoksa lighting,rendering uzmanı mı??? Bahsettiğin işi yapman için bunların hepsinden anlamalısın.)

-Aslında kitap yazmak sadece bir hobi,diğer yazdıklarından anladığım kadarıyla animasyon film yapımı tek kişinin yapacağı bir iş değil bir kaç uzmanlıkdan oluşyor.

(Laflarım direkt sana değil ona göre;
Bence asıl işine bak, senaryonu, kitabını yaz, işin teknik kısmını ciddi sanatçılara bırak. Biraz da başka garibanlar ekmek yesin. Hintli sazanların yaptığı gibi sanatın içine tükürmeyelim.)

-Biraz ironik olmuş, dediğiniz gibi işin ustalarına bırakmak lazım ama şöyle bir sıkıntı var kendi hayal gücümde yaratığım karakteri yada ortamı benden daha iyi kimse bilemez ha derseniz ki düşüncelerinizi detaylı anlatırsanız mutlaka birileri
bunu başarır acıkcası buna pek inanmıyorum kitabın kapak tasarımını cizdirirken bunu bizzat yaşadım.

(Bizim memlekette illa herkes her işten anlamak zorunda hissediyor kendini çoğu zaman. Müteahhit zihniyeti ile hareket edilince maalesef asıl uzmanlık alanlarındaki işler yolundan sapıyor, konu ve amaç kalmıyor. Eeee öyle olunca al sana sap, ahanda sana saman diyorlar.)

-Aslında işin temelinde herkes bir cok işini kendi yapmak istemiyordur da bunun altında insanlara olan güven ve maddiyat yatıyor diye düşünüyorum.
Haklısınız ticaret ve bu ticarete dolaylı yada direk sağlıkta giriyorsa işin ustalarına bırakmak lazım. Mesela mesleğimden örnek; Kişiye doktorun yazdığı optik camın en sağlıklısı olanın fiyatı 2000tl diyorum ve müşterinin düşüncesi o kadar para cama verilir mi hadi verdik acaba beni kandırır mı kötü bir cam takar mı. Sanıyorum bu celişki bir cok sektörde var.

(2 dk lık filmin maliyeti çok göreceli bir şey. Karakter sayısından ortamlara, model detaylarından animasyon ve render a kadar çok farklı boyutları var.)

-Yazdıklarınızdan ve hayalimde oluşturduğum animasyonu birleştirince baya maliyetli olacak gibi en iyisi ben bu işe hiç bulaşmadan filmsiz eski düzen resimler ile hobimle uğraşmaya devam edeyim.

Vakit ayırıp okuduğun için teşekkürler.










2014-11-09 02:37:30
  • Offline
  • Erkek
animasyona gerek bile yok
3ddesenmustafaAvatar

animasyona gerek bile yok bir web sitesi bile tanıtım için yeterlidir.özellikle facebooku iyi kullan tanıtım için.


2014-11-09 10:23:38
  • Offline
  • Erkek
Burada da kitaplarının ismini
kanakanSerkan BolkanAvatar

Burada da kitaplarının ismini paylasirsan tanıtmış olursun mesela ben şahsen merak ettim


2014-11-09 11:38:48
  • Offline
  • Erkek
http://www.youtube.com/watch?v=Zmrk_t3XIco Bu tarz
rocker_trTuran BabacanAvatar

http://www.youtube.com/watch?v=Zmrk_t3XIco

Bu tarz bir cinematic daha uygun olur gibi ama genede maliyetli olur diye tahmin ediyorum.


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2014-11-09 17:00:17
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!