Genel Konular : Android oyun motoru

Android oyun motoru
maviprensOğuzhan Demirkol

aklımda çok güzel bir oyun projesi var anroid dili kolay öğrenilir mi başlasam şimdi 2 yıla akdar çıkarabilirmiyim oyunumu veya daha kısa sürede ?


2013-01-25 01:54:35
  • Offline
  • Erkek
Unity 3d unreal engine
karalama26mehmet can

Unity 3d unreal engine 3 fealn bunlarda androide geliştirme var fakat tek sorun lisans ücreti istiyorlar


:D
2013-01-25 16:52:54
  • Offline
  • Erkek
Çıkarabilirsin ancak kalitesi iyi
3ddesigner3d designer

Çıkarabilirsin ancak kalitesi iyi olmaz. Neden dersen bu iş bir ekip işi. Tek başına yaptığın oyunu sadece kendin oynarsın. Yanlış anlama, hevesini kırmak istemem ancak zaman kaybı oldugunu 2 yıl sonra görmek yerine büyük ekiplerin içinde sabit ücretle çalışman daha iyi olur. Belki ileride maddi durum olursa ekip kurup yaparsın. Örnek Blizzard,2kgames,Rockstargames. vs. Örneklere bakınca bu büyük firmaların dışındakiler tutmuyor. Tutan bir kaç büyük daha var onlarda sınırdan dönüyor.ki bu ekipler yüzlerce kişiden oluşmakta. kolay gelsin.

not: 2 yıl da oyun çıkaran bu yüzlerce kişilik ekip her gün çalışarak 2 yıl sonunda bir oyun çıkarıyor ve halen hataları mevcut oluyor


2013-01-25 19:37:40 Edit:2013-01-25 19:39:17
  • Offline
  • Erkek
hoooopss 3ddesigner naptınya :)
karalama26mehmet can

hoooopss 3ddesigner naptınya :) Androide oyun geliştirecek adam indie takılır indi için 2 kişi bile yeterli bkz. meatboy,braid,angrybirds,limbo,bastion,minecraft ;)


:D
2013-01-25 21:24:50
  • Offline
  • Erkek
2 kişinin yaptığı oyunlara
karalama26mehmet can

2 kişinin yaptığı oyunlara örnek vermedim ben orda.Yanlış anlaşıldı heralde benim demek istediğim yani 3ddesigner 100lerce kişilik ekipten bahsedince 2 kiiyi örnek olarak verdim ama angrybirds de ilk başda bağımsız bir ypaımcıydı sonradan büyüdü diye biliyorum.Yani kısacası 2 kişiyi sadece örnek amaçlı söylemiştim.


:D
2013-01-25 23:33:10
  • Offline
  • Erkek
Yahu basit bir oyun
ETezerErgin TEZERAvatar

Yahu basit bir oyun dahi yapılamaz mı tek başına. Vay anasını yaaaa !!! Ne zor şeymiş bi tetris yapmak. Rus eleman Yüzlerce kişiden "oluşmayan" bir ekiple tek başına yaptı tüm dünyanın merak sardığı mühteşem tetrise... İllaki COD, Crysis felan düşünmeyin oyun deyince yaaa!!!


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-01-26 00:00:44 Edit:2013-01-26 00:01:01
  • Offline
  • Erkek
yav biriside soruya cvp
CoDiEEngin EROLAvatar

yav biriside soruya cvp verseydi.
Android için java ile de kod yazarsın c# ilede yazabilirsin. ikiside çok zor olmayan kapmsamlı dillerdir. ikisinide üzerine düşersen kısa zaman da öğrenebilirsin. nette zaten bu konularla sınırsız mikarda döküman var. bir kitap biraz video tutorial birazda örnek kod. C# ile WPF de de arayüz hazırlarsın.XAML de göründüğü kadar karmaşık değildir. vektörel grafiklerini animasyonlarını bu şekilde halledersin.Flasha da böylelikle gerek kalmaz. zaten c# ile yazarsan kodlarını windows phone ile de derlersin. windows markete de koyarsın oradan sonrada IOS`a.

oyun yapmak da okadar zor mesele değil.millet tek başına film falan yapıyor artık. salak bir balon patlatma oyunu yaparsın koyarsın 1 dolardan 500 600 dolar getirisi olur. yukardan balonlar gelir aşağıdan oklar ortada buluşurlar hop puan. patlama sırasında da abuk bir ses çıkartırsın. al sana oyun işte. bide içine değişik bi algoritma koyarsın yaparsın gider.

yukarıdaki dilleri adam gibi bilirsen oyunu yapmak 1 haftanı alır almaz. önerim 2 seneyi oyun yapabilirmiyom yada nasıl yapabilirim diye geçirme bugün bu gece hemen programlamaya başla. zaten içine girdikten sonra oyun yapmak falan hikaye gelmeye başlayacak.
kolay gelsin.


https://www.facebook.com/grnt3d | www.grnt3d.com | http://codie1982.deviantart.com/ | http://nmo.cgsociety.org/
2013-01-26 00:36:33 Edit:2013-01-26 00:46:33
  • Offline
  • Erkek
etezer çok haklısın bağımsız
karalama26mehmet can

etezer çok haklısın bağımsız olmak zaten en başda senin dediğindir :D


:D
2013-01-26 00:46:00
  • Offline
  • Erkek
Tetris ilk çıktığında piyasada
3ddesigner3d designer

Tetris ilk çıktığında piyasada hangi oyun vardı?.basit oyunları küçümsemiyorum.Senin yapacağın oyunları Facebook almayacağına göre farmvilla kalitesinde bile oyun yapsan bir işe yaramaz.Bence crysis berbat bir oyun bu arada. Herşey görüntü değildir. Şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunu warcraft 3 olmuştur. Gta tarzındaki oyunda 2kgames in yaptığı mafia 1 ve mafia 2 oyunları o tarzın en mükemmelidir.Gta4 ile mafia 2 kıyaslarsanız mafia 2 deki detayların nerdeyse hiçbirisi gta 4 de yok.Adamlar bir oyun yapmış pir yapmış. Ancak bakılırsa gta daha çok bilinir. Reklamı vs daha fazla.warcraft3 2003 yılında yapıldı ancak şu anda crysis bu kaliteyi yakalayamadı. Durmadan görüntü kasıyorlar ancak bir oyunda en önemli öge oynanabilirlik ve gerçekçiliktir.Burdaki gerçekçilikten kastım gerçekçi görüntü değil sadece oynanabilirlikteki ince düşünülmüş detaylar ve saçma olmayan şeylerle kombine yaratmak. Mesela Age of empires 3 gerçekçi oyun yapmaya çalıştı. Evlerin boyutu, görüntü vs, kasmaya çalıştı ama oynanabilirlik nerede ? warcraftın %10 u kadar oynanabilirliği yok. Warcrafttaki ince detaylar ve savaş dengelemesi şu anda hangi oyunda var? Tamam belki warcraft da hayali kahramanlar ve yaratıklar var ve age of empiresde kuzular inekler var tamam ama yinede age of empire warcraftın gerçekçiğiliğine yaklaşamadı.Oynayanlar kıyas edenler bilir.Star craft 2 de bile bir dengeleme yok. Starcraft2 bile cıvıttı. görüntü kascam diye. Halbuki starcraft 1 bile 2 den daha iyi. Buradan şunu anlamanızda fayda var , ben basit oyunlara karşı değilim zaten öyle olsa hep son sürüm oyunlara örnek verirdim. oyun basit olacaksa en azından görüntüsü iyi olmak zorunda ha yok görüntüsünü kötü yapacan çok takmıyosun ozaman oynanabilirliğe kasacan ki en zoru da bu. Oyunlarda binlerce detayı 2 kişini çıkarması mümkün değil. Ne örneği görülmüş nede benzeri. Tetris bana göre bir oyun değil. 2013 yılında olduğumuzu düşünürsek, iskambil, okey, tavla, gibi oyunları bizim yeğen tek başına yapıyor.Zaten kimseninde ihtiyacı yok bu tip oyunlara. Çünkü herkes bilir internetten bu tip oyunlara göz yoranların tek derdi bir partner aramak. onuda mynet face vs gibi ortamların oyunlarını oynayarak ortam yaratma çabalarındalar. Tabikide tek tük sadece oyun oynamak için vardır ancak sayıları çok azdır heralde :D arkanda facebook filan olacaksa git tetris 2 yaptım de ozaman 3 5 kazanırsın ancak o da loto gibi bişey olur. Ayrıca android oyunlardan para kazanma olayı yavaş yavaş sonlanıyor. çünkü telefonlar geliştiği için, direk gta 4 oynayanı gördüm telefonda :D benim pcde eskiden kasan oyunu adam ttelefonda oynayacak hale geldi. haliyle görüntü yoksunu oyunlar bırakılacak artık. Tabi angry birds tadında bişey yaparsan bilemem ki yaratıcılık konusuda zor bir iş. O yüzden en güzeli para biriktirip ekip kurmak :D


2013-01-26 02:33:09 Edit:2013-01-26 02:49:18
  • Offline
  • Erkek
Herşey para değildir...
karalama26mehmet can

Herşey para değildir...


:D
2013-01-26 12:35:55
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!