Bilgisayar Donanım : Intel, Xeon-W Serisi İşlemcilerini Tanıttı

Intel, Xeon-W Serisi İşlemcilerini Tanıttı
rocker_trTuran BabacanAvatar

Xeon-W serisi işlemcilerle Skylake mimarisi iş istasyonlarına giriyor.

AMD’nin EPYC serisi işlemcileri piyasaya sürmesinden sonra Intel tarafında yüksek performanslı yonga piyasasında bir boşluk yaşandı. Intel’in Xeon Scalable işlemcileri Skylake-SP mimarisi ile piyasadaydı fakat yalnızca veri merkezlerine yönelikti. Kişisel iş istasyonlarına yönelik bir işlemci bulunmuyordu.

Şimdi ise Xeon-W serisi işlemcilerle iş istasyonları için de Intel seçenekler geliyor. Skylake-SP mimarili Xeon-W işlemciler, LGA 2066 standardında olacak. Fakat bu işlemciler son kullanıcılar için tasarlanmış olan X299 anakartlarla uyumlu olmayacak. Xeon-W serisi işlemcilerin çalışabilmesi için C422 uyumlu anakartlar gerekecek.

Intel Xeon-W serisi özellikleri ve fiyatları

Xeon-W serisinin getirdiklerinden kısaca bahsedecek olursak, Core i9 Skylake X işlemcilerin özelliklerinin iş istasyonlarına da geldiği söylenebilir. Bu yeni işlemcilerde vPro, AMT ve genişletilmiş bellek desteği gibi profesyonel özellikler de mevcut. 18 çekirdek 36 iş birimi sunan işlemciler, 48 PCIe veriyolu ve 512 GB DDR4 RAM desteği de getiriyor.

Intel Xeon-W serisi işlemcilerde sekiz farklı model olacak. Bunlar 294 dolardan başlayıp 2500$ seviyesine kadar gidecek. Serinin giriş fiyatlı işlemcisi 8,25 MB L3 önbellek kapasitesine sahip. İşlemcilerin kapasitelerine göre TDP değerleri 120-140W arasında değişecek. Xeon-W serisi işlemcilerin 2017’nin son çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

kaynak : https://www.technopat.net/2017/09/01/intel-xeon-w-serisi-islemcilerini-tanitti/


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2017-09-09 23:40:02
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!