Bilgisayar Donanım : AMD EPYC Veri Merkezi İşlemcisi Pazara Sunuldu

AMD EPYC Veri Merkezi İşlemcisi Pazara Sunuldu
rocker_trTuran BabacanAvatar

AMD, EPYC 7000 serisi yüksek performanslı veri merkezi işlemcilerini resmen satışa çıkarıyor.

Gerçekleştirilen duyuru etkinliğinde AMD’ye birden çok müşterisi ve ortağı da birçok farklı sistemleri, performans tanıtımları ve açıklamalarıyla eşlik etti. Yenilikçi AMD EPYC tasarımı, 32 yüksek performanslı “Zen” çekirdekleri ve özellikleriyle tamsayı, ondalıklı ve üslü sayı işlemleri, bellek bant genişliği, I/O testleri ve iş yüklerinin tümünde yüksek performans sunuyor.

Aralarında HPE, Dell, ASUS, Gigabyte, Inventec, Lenovo, Sugon, Supermicro, Tyan ve Wistron’un da bulunduğu dünyanın en büyük sunucu üreticileri, AMD EPYC 7000 serisi işlemcileri baz alan ürünlerini duyurdular. Başta gelen hypervisor ve sunucu işletim sistem sağlayıcıları Microsoft, Red Hat ve VMware, EPYC için iyileştirilmiş desteklerini tanıtırken, önemli sunucu donanım ekosistemi ortaklarından Mellanox, Samsung Electronics ve Xilinx ise EPYC-optimize platformlar arasında yer aldılar.

Veri merkezi ve bulut hizmet sağlayıcıları da EPYC’in pazara girişiyle ilgili memnuniyetlerini duyururken, veri merkezi hizmet sağlayıcılarından “Super 7” üyeleri Baidu, Microsoft Azure, 1&1, Bloomberg, Dropbox ve LexisNexis EPYC desteklerini açıkladı.

Her çift soketli işlemci fiyat noktasına göre EPYC, sunduğu sekiz yüz dolar fiyat bandında %70’e kadar daha fazla performans, dört bin dolar ve daha yüksek fiyat bandında ise %47’ye kadar daha fazla performansla rakiplerini geride bırakıyor.

kaynak : https://www.technopat.net/2017/06/22/amd-epyc-veri-merkezi-islemcisi-pazara-sunuldu/


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2017-09-09 23:39:09
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!