Diğer 3D Programları : 3d tasarımları yaparken çalışma şekliniz

3d tasarımları yaparken çalışma şekliniz
cunsavCüneyt Savaş

Merhaba..

Mesela 3dsmax ile sahilde bir tekne ve çevrede de binalar ve kumsal olan ve kafeteryalarda insanların oturduğu bir tasarım yapmak isteseniz... Tüm objeleri max ile mi tasarlarsınız yoksa mesela tekne, otomobil, bina gibi objeleri başka tasarım yazılımları ile mi yapmayı tercih ediyorsunuz? Hangi yazılımlar bu tip işleri kolaylaştırır??


2019-05-19 12:39:18
  • Offline
  • Erkek
Hayallerimizde bile binaları kumsallara
fasuto53Fatih Avatar

Hayallerimizde bile binaları kumsallara dikiyorsak işimiz var :)

Hepsini max ile yapmak her birini daha iyi modelleyecek farklı programlara vakit ayırmaktan çok daha kolaydır.

Eğer bir iş gereği farklı programları öğrenmediysen böyle bir sahne için binaları Sketchup ile modelliyim, Rhino da iyi tekne modeller, peyzaj vs bunları vue ile yapayım demek için gerçekten iyi sebeplerin olmalı.

Bina vs bir çok şey sadece bir sahne hazırlamak içinse bunların hazır modellerini bulup sahnene uyarlaya bilirsin zaten.


2019-05-19 15:13:20
  • Offline
  • Erkek
buyuk cogunlugunu lumion ile
LumionMuhendis Sinan

buyuk cogunlugunu lumion ile yapardim


2019-05-19 15:13:37
  • Offline
Teşekkürler..
cunsavCüneyt Savaş

Öncelikle teşekkür ederim..

Başka cevaplar varsa memnun olurum... Ben çok tecrübeli biri sayılmam amatörce sırf zevk yapmak için boş zamanlarımda birşeyler yapıyorum. Autocad, 3dsmax, sketchup, rhino, solidworks gibi programları orta düzeylerde kullanabiliyorum.. 3dsmax'in çizim araçlarını diğerlerine göre hantal buluyorum. ama iş animasyona gelince de 3dsmax bunlardan daha başarılı bence... O nedenle sorudum..
Hazır model kullamak istemiyorsam, herşeyi kendim tasarlayacaksam Bir projede sahne ve coğrafi alanlar max ile yapılsa mesela diğer kısımlar rhino ya da sketchup ile yapılsa daha mı kolay olur acaba diye düşünüyordum...

Not: kumsalda küçük yapılar olabilir, kumsalın yanındaki yolun karşısında da büyük binalar olabilir... Hayal etmeye gerek yok şüphesiz... :)


2019-05-19 16:01:50
  • Offline
  • Erkek
Mimari animasyon yapacaksan lumion
Seke

Mimari animasyon yapacaksan lumion daha hızlıdır.Bir programın usta olduğu işler var tabi.Örnek sıvı animasyonları : realflow.Video editleme : After effects Compositing : Nuke.Olabildiğince hepsini tek programda yapmak çoğunlukla daha kolay.Max in kendi dalında yetersiz kaldığı çok yer yok.Hazır obje kullanmak bir avantaj.BU yüzden yüzde 70 oranında yeterli.


2019-05-20 08:32:27 Edit:2019-05-20 17:12:22
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!