Acemi Köşesi : İlerleme ve İş

İlerleme ve İş
sabuncuyasin sabuncu

Abiler/kardeşler selamlar cümleten.

Açıkçası konuya nasıl girilir bilmiyorum.31 yaşında pandemi süreciyle bir şeylerin farkına varmış insanım.Bu farkındalık konusu baya uzun bir konu.

3 ay boyunca evdeydim.Blender ile başlamış olduğum yolculuk beni adeta sürükledi diyebilirim.Kapı,Pencere,ev,masa falan modelledim.Modellemekten ziyade açıkçası mantığı almaya çalıştım diyebilirim.Güzel yol kat ettiğimi düşünüyorum.Evde olmamın verdiği gazla ha bire araştırıyorum neyi nasıl yapsam diye.Bir de bu süreç açıkçası hoşuma gidiyor kendi selene bir şey koyduğunu yada onun biriktiğini görmek vs.

Sorunum şu aslında;Ben birazcık bölünmüş durumdayım.Alanlarına baktığımda bir sürü alan var fakat genelde çoğu inşaat,eğlence vs gibi sektörler.Bende eğlence yada animasyon istiyorum.Bunu severek yapabileceğime inanıyorum en azından.Tabi benim istememle olmuyor bazı şeyler.Açıkçası derdim bir portfolye oluşturup ama freelancer ama proje ama kalıcı bir iş kısmında bu portfölyeyi kaynak gösterebilmek.

Bunun içinde kurs yada özel dersler almayı düşünüyorum.Şehir dolayısıyla maalesef kurs bulunmuyor yaşadığım şehirde(3ds max kursu buldum görüşmedim)Onun yerine online özel bir ders alıp yürümeye devam edebilirim diye düşünüyorum.Tabi bu süreç şirket çağırmadığı sürece devam eder(10 saatlik bir mesaim var sürekli fiziksel çalıştığımız)

Kullandığım program sadece blender.Maya'yı yükledim fakat failed verdi ilaçda yapamadım.Hatta açınca da altta sarı bir uyarı barı çıkıyor.Açıkçası en kısa zamanda bir öğrenip bu işi yapmak istiyorum ama free ama proje bazlı .

Kusura bakmayın uzun bir yazı oldu.Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.


Blender geçmişim mevcut üstüne maya yada 4d çıkmak istiyorum Zaman:2020-10-22 20:26:15
2020-10-22 20:49:00
  • Offline
  • Erkek
Çok sofistike bir kurs

Çok sofistike bir kurs olmadığı sürece yüz yüze kursu geçiniz, zaman kaybı. Türkiye'de yüzyüze kurs verebilecek insan sayısı az, onlar da kurs falan vermiyor.

Öğrenmek isteyebileceğin her şey için çok iyi öğreten parası ucuz internet kursları var. cgcookies.com, artstation learning, cloud.blender.org

İnternette bağımsız kurs veren kaliteli kişiler de var. blender guru, creative shrimp gibi.

Youtube da kurs bakımından zengin ancak iyice araştırıp ona göre takip etmekte yarar var. Zira yanlış öğrenilen yanlış teknikleri sonradan düzeltmek zor olabilir. Herkesin youtube kanalı açabildiğini göz önüne almakta fayda var, çok seçici davranmalısın.

Şu ilaç (crack, warez) falan kafasını da bir geç. Sektörde ciddiysen bu tür kafalardan, böyle konuşan tiplerden uzak dur. Yarın öbür gün senin de modelini, emeğini biri ilaçlar kullanır laf edemezsin. Bu iş öyle kaptı kaçtıyla falan yürümez.

Kendini Blender'da geliştirirsen tek başına yiyemeyeceğin kadar ekmek yersin. Önemli olan yapacağın işin ciddiyetinin farkına varmak.


2020-10-23 00:08:59 Edit:2020-10-23 00:14:02
  • Online
  • Erkek
Teşekkür ederim verdiğin cevaplar
sabuncuyasin sabuncu

Teşekkür ederim verdiğin cevaplar için
yukarda saydığın 3 adresi göz gezdirdim 2'si tamamen blender üstüne inşa edilmiş dersler mevcut.Sıkıntı bunlar ne kadar faydalı olabilir diye düşünüyorum?
Ben açıkçası youtube ve udemy temelli başladım.Sonra baktım farklı kanallarda yaptığım modelde adamlar nasıl yol çizmiş onları göz gezdirdikten sonra dedim ki bu yoğurt yeme muhabbeti gibi herkesin yemesi farklı da bu iş piyasa yada proje bazlı nasıl oluyor.Udemy'de kurs satın aldığım arkadaş bana iş yapmak istiyorsan hangi tarz yapıyorsan onu izle demişti.

İlaç mevzusu yanlış anlaşıldı sanırım.Kimsenin hakkını hukukunu gasp ettiğimi düşünmüyorum.Satın almaya kalktığım maya'nın 1400 lira gibi aylık ücreti var.Benim aylık kiram o kadar :) Malum ekonomik şartlar bu işlerden para kazanmaya başladıktan sonra kiralanabilir/alınabilir.tekrardan teşekkürler :)


Blender geçmişim mevcut üstüne maya yada 4d çıkmak istiyorum Zaman:2020-10-22 20:26:15
2020-10-23 02:01:32
  • Offline
  • Erkek
Blender ile devam et
fasuto53Fatih Avatar

Blender ile devam et derim, en azından ücretsiz ve hakka girmemiş olursun.

Kurslar konusunda benim düşünceme göre kursları iki formatta düşünebilirsin. İlki bir program hakkında sırasıyla tüm tool'ların anlatıldığı rehber mantığında hazırlananlar diğeri de proje bazlı gidenler. Biraz öğrendiysen ikinci ile devam etmeni öneririm. Udemy'de güzel kurslar olabiliyor ama Türkçe konusunda ne kadar iyi bilmiyorum.

Ben max kullanıyorum ve tamamen youtub'un 5 10 dakikalık proje bazlı videolarından öğrendim. Hem sıkılmıyorsun, hem çok hızlı geliştiriyorsun kendini. Şuanki tek sorun ben bu şekilde öğrenirken youtube'de bile çok fazla video yoktu, şuan çok fazla var ve çoğu kişide bir odaklanma ve içerik seçme sorununa sebep oluyor gibi.

Herkesin ortak sorusu nereden başlamalıyım, eskiden başlayacak yer çok azdı ve içerik kaliteleri çok düşüktü ama başlayıp hızlıca öğreniliyordu. Şimdi ise bu terazi ters dönmüş durumda. Bence kararlı ve istikrarlı bir yolla kendini hızlıca geliştirirsin.


2020-10-23 10:45:58
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!