Acemi Köşesi : 3ds Max İş Alanları

3ds Max İş Alanları
DesogaKaan Kayacı

Herkese merhaba. Yönetim bilişim sistemleri mezunuyum. 3ds max ile çok güzel mimari çizimler yapabiliyorum. Ancak mimarlık fakültesi mezunu olmadığım için bu alanda iş bulamayacağımı düşünmekteyim.
Yol yakından 3ds max ten blendera geçmek daha mı mantıklı bir hareket olacaktır?
İşin animasyon kısmı ile ilgilenmiyorum. Yalnızca modelleme ile ilgilenmekteyim. Blender ile yapılabilecek herşey 3ds max ile de yapılabilir mi?


Blender 3d tasarımcıyım. Kendimi geliştirmek istiyorum. Zaman:2020-09-30 22:54:53
2020-09-30 22:57:32
  • Offline
  • Erkek
Şöyleki bu noktada mesleki
Seke

Şöyleki bu noktada mesleki olarak ne yapacağına karar vermen çok önemli ilk tercih o olmalı.Program sadece bir araçtır ama piyasada alışılagelmiş programlar var ve bunun yanında bir programı çok iyi bilsen bile firmanın lisansını almak istediği veya aldığı program fakrlı olabilir.Yani sen maya öğrenirsin adam cinema4d almıştır.Tabi bu ikinci plan ama ilk olarak ne yapmak istediğini çöz.Mimari çizim sevmiyorsan geriye kalan reklam veya oyun sektörü.Tabi bunlarda çeşitlendirilebilir ama iki ana dal diyelim.Blender biraz daha sonlarda bu konuda.İlk olarak oyun için maya reklam için cinema4d veya 3dsmax daha iyi olacaktır.Tabi bunların ikisini bildim diye yeterli olduğunu düşünme en azından photoshop ve birkaç yardımcı program veya eklenti daha bilmen gerekecek.Blender da bir tercih fakat önemli olan ilerlemek istediğin yol.Yüzdeye vuracak olursak 3dsmax %30 Maya %30 yüzde 40 ta geri kalanlar denebilir.Tabi çok fazlaca yuvarlama bir tahmin.Ama oyun sektörü seçeceksen ilk tercih maya ikinci blender belki.


2020-10-01 08:50:42 Edit:2020-10-01 08:52:23
  • Offline
Mimari alanda çalışmak için
cebliyunus akdagcik

Mimari alanda çalışmak için mimar olmak gerekmiyor ama mimari alanda 3 yıldır işler pek iyi değil. Çok kaliteli işler istenmiyor. Ucuz, hızlı ve yeterli işler isteniyor. Bu nedenle inşaat şirketleri ve mimari ofislerin tercihi lumiona kaymış durumda.

Modellemede revit ve sketchup öne çıkmaya başladı. Mimari ofislerde proje çiziminde revit kullanımı arttığı için modelleme ihtiyacı azalıyor. Projeyi revit ile hazırladıklarında zaten model büyük oranda hazır oluyor.

Özellikle son birkaç yılda mezun mimarlar bu programları zaten biliyorlardır. Bu nedenle sadece 3dsmax bilerek bu alanda iş bulmak oldukça zor.

Benim fikrim eğer imkanınız varsa birinci tercihiniz oyun sektörü, 2. tercihiniz film ve reklam sektörü son tercihiniz inşaat sektörü olsun. Oyun sektörü yükselişte, low poly ve karakter modellemeci ihtiyacı var.


www.cebli.com
2020-10-01 16:49:40
  • Offline
  • Erkek
Yorumlarınız ve düşünceleriniz için
DesogaKaan Kayacı

Yorumlarınız ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Bana epey bir yol gösterdiniz.


Blender 3d tasarımcıyım. Kendimi geliştirmek istiyorum. Zaman:2020-09-30 22:54:53
2020-10-01 19:54:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!