3ds Max : Yuvarlak girinti ve çıkıntılar....

Yuvarlak girinti ve çıkıntılar....
dragutTarkan ASLANAvatar

Yuvarlak girinti ve çıkıntılar....

Merhaba arkadaşlar.. Ekte görmüş olduğunuz fotoğraf makinesi modelinde işaretli olan yerler nasıl yapılıyor.. Yani amaç burada bir yüzeye/yüzeyden yuvarlak hatlı girintiler ve çıkıtılar oluşturmak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

http://3de-Studio.com 0 505 939 93 09 https://www.behance.net/TarkanAslan
2013-07-09 15:14:03 Edit:2013-07-09 15:14:24
  • Offline
  • Erkek
Birden fazla ve farklı
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Birden fazla ve farklı uygulanabilir yöntem var. Benim tercihim yuvarlak olan alana uygun bir silindir oluşturup referans resme uygun yere gelecek şekilde hizaladıktan sonra vertex snap açık durumda iken cut ile yüzeyi kesmektir. Vertex snap açık olduğu için işaretleyici direkt silindirin en yakın yüzeyini yakalar ve sonderece düzgün bir profil oluşturur.


http://deman3d.blogspot.com/
2013-07-09 15:47:42
  • Offline
  • Erkek
Seyhan Teşekkür ederim.. Daha
dragutTarkan ASLANAvatar

Seyhan Teşekkür ederim..
Daha açık anlatabilir misin?

Bu konuda tutorial falan var mı acaba?


http://3de-Studio.com 0 505 939 93 09 https://www.behance.net/TarkanAslan
2013-07-10 14:04:35
  • Offline
  • Erkek
Ben uygun yere silindir
halkaFurkan YILMAZ

Ben uygun yere silindir

Ben uygun yere silindir ekliyorum, sonra bunun segment sayılarını düşürüyorum, bu şekilde beşgen olmuş, sonra ana modelimin hatlarınıda silindire göre şekillendiriyorum mesh smooth verdikten sonra böyle oluyor. Mesh smoot değerlerini düşük veriyorsanız 5 gen yerine biraz daha detaylı silindir gerekebilir, 7-9 gibi. Düzenleme: Böyle yuvarlak hatlarla uzun zamandır uğraşmıyordum, bu eski bir çalışmam, bir detayı unutmuşum; Silindiri bolean ile ana modelimi deldim, sonra aynı silindiri ana modelime atach ile birleştirip detayları halledip şekillendirdim.

www.furkanyz.com
2013-07-10 15:12:09 Edit:2013-07-10 15:15:40
  • Offline
  • Erkek
Benim uyguladığım
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Benim uyguladığım yöntemde herhangi bir ders görmedim, çalışırken ortaya çıktı. Aslında yöntem basit misal bir yüzeye bir delik delme ihtiyacın var, yüzeyin şekli hiç önemli değil. Bir silindir oluştururum segment sayısını modelde TurboSmooth kullanıp kullanamıycama bağlı olarak 8 ve katlarını seçerim. Silindirin ihtiyaç duymadığım yüzeylerini silmek için edit poly modifier uygularım, alın yüzeylerinden biri hariç tüm yüzeylerini silerim. Ortaya çıkan yeni objeyi deliği oluşturacağım yere düzgün hizalarım, bu çokgene dik bakıcak şekilde viewportun görüntüsünü ayarlarım. Snap to vetex açık halde delik oluşturulacak objeyi seçip edit poly cut aracını kullanarak silindirden elde ettiğim çokgenin kenearlarına tıklayarak deliğin kenarlarını oluşturacak çizgileri çizerim. Burda yeni çizdiğim çizgiler önceden oluşturulmuş çizgiler ile çakışacaktır, bu durumu halletmek için çizdiğin çokgenin içindeki poligonları silerim ve target veld ile istenmeyen vertexleri çokgenin kenarlarını bozmayacak şekilde birleştiririm. Bundan sonra deliğin kenarlarının sağlamlaştırılması işlemleri ile devam ederim..




http://deman3d.blogspot.com/
2013-07-10 16:17:16
  • Offline
  • Erkek
Merhaba, graphite modelling tools
charmashaokiOkan Mutlu AkpınarAvatar

Merhaba, graphite modelling tools

Merhaba, graphite modelling tools ile de artık kolayca yapılabiliyor 3ds Max programında. Bildiğim kadarıyla dairesel niteliği sağlayabilmek için minimum 8 vertex'e ihtiyaç var. Kare veya informal biçimdeki yüzeyinizin içindeki tüm edgeleri temizleyip polygon alt obje modunda seçip geopoly özelliğini kullanabiliyorsunuz. Kabaca mevcut formun en yakın olduğu geometrik şekle dönüş sağlıyor. Dilediğinizi elde edemediğinizde köşe vertexleri kabaca çekiştirip 8 gen'e vs. benzettikten sonra da kullanabilirsiniz.


2013-07-11 10:10:46
  • Offline
  • Erkek
asıl mantık turbo smoooth
digidrawtechSerkan KÖSEAvatar

asıl mantık turbo smoooth dur. 3ds max de segmentleri çizgi akışındaki ahenk en önemli unsurdur örnek için wireframe render diye görselleri aratabilirsiniz. box gibi düz segmentli objelerden silindir gibi yuvarlak formlar çıkartmak için kaba çizilmiş modellere turbo smoot uygulanabilir ya da editable poly nin use nurms kısmı işaretlenebilir. Bir çok organik model, araba, yastık gibi objeler bu şekilde yapılıyor.

Çok basit deneyebilirsiniz;

30x60x90 box çizin segmentlerde 3x6x9 olsun.
Editable poly yapıp istediğiniz poly gonları birkere 5 cm - extrude yapıp sonra tekrar 5cm extrude yapın.
use nurms işaretleyip, iterationsu arttırın? canavar.

7x7x7 segmenti olan bir küpün her yüzeyinde farklı sayıda poligonu extrude ile içine sokun sonra turbo smooth yapın. (zar olması lazım)


İşimiz render, gücümüz render!
2013-07-23 01:33:03 Edit:2013-07-23 01:37:48
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!