3ds Max : Yeminimi bozduracaklar bana.!!!

mantık
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Biraz düşünmek lazım.


Game maker
2012-01-18 20:21:01
  • Offline
  • Erkek
tarkan bey bir işte
firketeyılmaz bağıran

tarkan bey bir işte çalışıyor evde kalan zamanlrda bu işi yapmaya çalışıyorsanız zaman konusunda söylediğimi geri alıyorum. Bilgisayarın yavaş olması hususu illede çok iyi olacak diye zorlamanında anlamı yok. bana kalırsa

- elinde hazır shaderler bulundurman. (kendi yaptıkların veya denemesini yaptıkların)
- hazır bazı modeller bulundurman. Mümkünse yine kendi yaptıkların. veya hazır olanı açıp gerekli her türlü ayarlamaları yapıp kendine göre arşlivlediğin.
- ışık ayarlamaları ile ilgili olarak az render süresi ile ilgili ayarları bilmen ve mümkünse bunlarıda otomatiğe bağlaman
- malzemeleri çok düzenli tutman zamanı kısaltacaktır.

en önemlisi ise bana göre araştırıcı olma. hele hele müşteriye bunu hiç söyleme. Araştırıcılık zamana kaybını inanılmaz artırır. kesin çizgiler, kesin bir planlama ve çok fazlada alengirli olmayan malzeme atamaları bana göre işi götürür. remderinde illa büyük ve çok kaliteli olacak diye tutturma. Ancak müşteriye render kalitesi mutlaka göster. Daha önce söylediğim gibi. Ne kadar ekmek o kadar köfte. İnsanlar maalesef sanat, kalite vb değerlere yeterince önem vermiyorlar artık. Tabi bu onların suçu değil. Dünyada herkez bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor. Siz sadece ona seçenek sunun. Çok iyi bir iş isterse fiyatı ona göre. Fark olarak Zamanı söyleyin. anlayacaktır zaten. Ancak kesinlikle ön ödeme alın ki iş bitiminde kalite konusunda mız mız yapmasın.

Sevgili ulaş

dernek konusu bana göre çok gecikmiş bir düşünce. Bu saatten sonra derneğin bir çözüm getireceğine inanmıyorum. Zira bu dert sadece 3d piyasasında değil bütün her yerde geçerli. Herkez bir şeylerden fedakarlık yapıyor. maalesef ilk gözden çıkarılanda sanat, emek oluyor. Profesyoneller her ne kadar örgütlü hareket etsede, dernek dışı çalışanlar mutlaka olacaktır. Bunun önüne geçilemeyeceği için derneğin bütün işlevi bitme noktasına gelecektir. Dernekleşme ancak profesyonel hizmet arayanlara bir şey ifade ederki buda yeterli olmaz düşüncesindeyim. 15 sene önce böyle bir dermek kurulmuş olsaydı ve 3d kültürü bu dernek etrafında gelişseydi şimdi pek çok sorun çözülürdü.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2012-01-18 20:48:54
  • Offline
  • Erkek
Sevgili Yılmaz, Şu
dragutTarkan ASLANAvatar

Sevgili Yılmaz,

Şu an elimde yeterinde hazır model, sahne, ışık ayarı var...

ama dediğim gibi süre tamamen akşamları işi yapacak olmamdan uzun oluyor..

Bilgisayarım da çok kötü değil:

AMD X4 955, 1gb ekran kartı, 16 gb ram win 7 64 bit 3dsmax 2011

Zaten ön ödeme almadan da işe başlamıyorum.Çok başım ağrıdı zamanında...


http://3de-Studio.com 0 505 939 93 09 https://www.behance.net/TarkanAslan
2012-01-18 20:57:30
  • Offline
  • Erkek
Şikayet edebilmek için ortaya
keyframeKey FrameAvatar

Şikayet edebilmek için ortaya bir ürün koymak gerekir arkadaşlar. Ortada süper kaliteli renderlar/referanslar vardı, bu iş şu paraya şu kadar sürede çıkar dendi de müşteri olmaz mı dedi ? Herkes bulunduğu yere ve şartlara sövüyor fakat kimse çıkardığı işin kalitesini tartmıyor. Çok kaliteli işler çıkardığınız takdirde "Bu iş şu paradır, bu kadar sürede çıkar" dersiniz ve müşteri kabul eder/etmez. Sonrasında işi gider 1000 TL`ye yaptırır, ucuza kapattığını düşünen bu akıllı sonra bakar ki çıkan işin yüzüne bakılacak gibi değil, ve sonra gelir paşa paşa 3000 TL`de size öder. 4000 TL`ye işi yaptırır ve şunu anlamış olur : Ucuz yada pahalı ürün yoktur, kalitesine göre ürün vardır.

Saygılarımla


invisible
2012-01-18 21:12:12
  • Offline
  • Erkek
1100 tl çok az
mehmetbessakizMehmet BeşsakızAvatar

1100 tl çok az bir rakam... işin başta ciddiyetini anlayıp ona göre fiyatlandırmanız iyi olacak. numune işler yaptırırlar zaman kazanırlar sonra sizden gelen kaliteli render ları başkalarıyla paylaşıp fiyatı kırarlar... en başta numune de olsa en azından aranızda anlaşma yapıp %10 onda olsa bir pay alın. asla numune render vermeyin... kalitenizi paylaşmayın...ben verdim hatayı yaptım en son 20 farklı kare ve tasarım için 15 bin lira teklif verdim ve hala bekliyorum :)))


05325562252
2012-01-18 22:08:50 Edit:2012-01-18 22:12:31
  • Offline
  • Erkek
@arkhe74 arkadaşa katılıyorum ucuz
mehmetbessakizMehmet BeşsakızAvatar

@arkhe74 arkadaşa katılıyorum ucuz iş ucuz teklif :;);


05325562252
2012-01-18 22:14:18
  • Offline
  • Erkek
Bir diğer sorun da şu

Bir diğer sorun da şu arkadaşlar. gelen müşteri size görsel hazırlamanızı istediğini söyleyerek geliyor. fakat ya burası yatak odası olacak şurası mutfak olacak sana bırakıyorum bişeyler yaparsın sen diyerek aslında bizim "tasarım, eskiz, proje ve görselleştirme" işlerinin tümünü hizmet olarak istiyorlar. kimse tasarıma ayrı bir bedel vermeyi düşünmüyor. ben çok şükür iyi işler alıyor ve geçimimi bundan sağlıyorum. Ve inanın bugüne kadar hiç taviz vermedim. en sıcak örnek bugün gelen müşterim 20 farklı mekan için fiyat istedi. verdiğim fiyat mekan başına 350 tl idi.toplamda 7000 tl ediyor. ısrarla 1 saat konuştuk ve benden 3000 tl ye yapmamı istedi. bunun içine tasarımı ve projelendirmeyi de koydu. süre ilerledikçe pazarlamacı gibi pazarlık etmeye başladı ki bu bahsettiğim müşteri bir iç mimar. bu bir saat içerisinde yaklaşık 15 kez bu işi bu şartlarda yapamayacağımı, en fazla 6000 tl ye inebileceğimi söyleyerek işi reddettim. ve bu bu ay içerisinde reddettiğim 4. iş oldu. fakat buna rağmen geçimimi sağlayacak kadar iş de alabildim çok şükür.

Tüm arkadaşlara tavsiyemdir. Asla taviz vererek geri adım atmayın. bana bu şekilde gidip, 2 ay sonra pişman olup paralarını boşa harcamış ve tabiri caizse boynunu bükerek çok müşterim geldi. işte o zaman sağlam bağlantılarınız ve dostluklarınız kurulmaya başlıyor. çevreniz genişlemeye ve işler kendiliğinden gelmeye başlıyor. Sakın sürekli para kazanmalıyım diye düşünmeyin. misal öyle zaman oluyor ki faturanızı ödemekte zorlanırken öyle bir an geliyor ki işlere yetişemiyor ve aldığınız bir iş sizin 3-4 ayınızı kurtarabiliyor.

Lafı fazla uzattım galiba:) lafın kısası 1100 TL çok az be kardeş :):)


2012-01-18 23:52:17
  • Offline
  • Bayan
Bir önerim var, uygun
ulasdenizulaş deniz

Bir önerim var, uygun görülürse, bir anket yapalım. 8-10 adet orta karar render çalışmasını ankete katılanlara dağıtalım. Herkes bulunduğu ili, bu işleri ne kadara yapabileceğini ve bu iş için piyasadan ne kadar alınabileceğini belirtsin. Biz de bu sonuçları, kişileri asla belirtmeden, istatistiki bir veri olarak değerlendirelim. Biraz istatistiksel hesaplamalar yapalım, ve bu hesaplamalar sonucunda gerek yöresel olarak gerek se de bir bütün olarak çalışmaların ortalama fiyatlarını, illere göre fiyat farklarını, max ve min fiyat aralıklarını belirleyeilim. Bilgilerin toplanması hesapların yapılması ve sonuçların hesaplanıp grafikleştirilmesi, işlerini üstlenebilirim. Bir ekip de referans çalışmaları hazırlayıp guruplasa. geri kalan anket işlerini de gerekirse üstlenirim. sadece lazım olan bir ekibin referans çalışmalarını hazırlaması olacaktır. Ne dersiniz?

Unutmayın bu şekilde hiç değilse insanlar ne fiyat vermeliyim kararsızlığını yaşamazlar. en azından piyasa ortalama fiyatlarına sağlıklı bir şekilde ulaşmış oluruz. Hatta böyle çalışmalaın kaliteye göre fiyatlandırılması işlerini de belirleyebiliriz. ( buna gerek kalır mı bilmem). Ben ce sıcak bakılmalı. Gerekirseişin pekçok zahmetli kısmını üstleneceğim


2012-01-19 00:34:46 Edit:2012-01-19 00:38:57
  • Offline
  • Erkek
Ücretlendirme Kriterleri
SweeperErkan Turgut

Ben İzmirde bu işi yapıyorum. Yaklaşık 6 senedir bu işin hem eğitmenliğini yapıyor hem de mutfağında çalışıyorum...
Ücretlendirmede izlediğim yollardan bir kaçından bahsedeyim.

Ücretlendirmede 3 temel aşamayı baz alıyorum...

1. Projenin Modellenmesi; 150 - 600 Tl

Projenin kompleks yapısına göre fiyat bu aralıkta oluyor genelde. İzmirde bazı iş arkadaşları metrekare başına fiyat veriyorlar. m2 başına 10 Tl gibi rakamlar dönüyor. Çok anlamsız buluyorum bu yöntemi. 10 m2 içerisinde bir kutu yapmak ile, Barok usluplu bir mobilyayı aynı fiyata yapıyorlarsa eğer bırakıyorum yapsınlar. Üstelik bilsem kim olduklarını gidip ben bile yaptırmayı düşünüyorum. Ama hep gizemli kişiler bunlar.

2. Materyallendirme Ücreti; (Varyasyon başına 150 tl)

Doku atama projeyi en uzatan kısım. Zemine atayacağınız ahşap bir materyal bütün mekanın ambiyansını bir anda değiştiriyor. Siz de buna göre ışık ve render ayarlarını, hatta render sonrası (Post Production) renk ayarlamalarını yapıp sunumunuzu yapıyorsunuz. Bu noktada müşteriniz zemin için fikir değiştirip fayans yada granit istediğinde minimum 5 saatiniz boşa gitmiş oluyor. Eğer müşterilerinizle başta bu süreci konuşursanız, değişiklik için ücret ödemesi gerektiğini bilirse istediklerini tam olarak netleştirip size öyle geliyorlar.

3. Render Başına ( a4 (150dp = 150 Tl a3 150dp = 250 tl )

Render için belki çok da uğraştırıcı işlemler yapmayabilirsiniz. Açı ayarlamak, kamera ayarları, Test render süreçleri zaten proje süresince defalarca kez yaptığınız işlemlerdir. Final Render zamanı geldiğinde Tek yapılan render penceresinde bir kaç ayar değişikliği gibi gelebilir Ancak bu noktada makinalarınızın Render süresince kullanım dışı olacağı, Elektrik sarfiyatının maksimum düzeye çıkacağını düşünürseniz; Render başına ücret kesinlikle alınması gereken bir durum diye düşünüyorum


Bu üç aşama her müşterime kesinlikle bahsettiğim aşamalardır. Bunu hem müşterilerimi bilinçlendirmek, hem de süreçlerde aksaklıkların yaşanmamasını sağlamak amacıyla yapıyorum.

Bu ücretlendirme dahilinde basit bir Apartmanın dış cephe projelendirilmesi

Modelleme (300)
Materyallendirme (150)
En az 2 Render (300)

Dahilinde 750 tl olarak şekilleniyor.

İç Mekanlarda durum mekan başına ücretlendirme olacağı için biraz daha farklı.

Neticede anlatacağınız bu süreç müşterilerinize karışık yada anlamsız gelebilir. Siz de bu durumda paket program şeklinde bir fiyat çıkartırsınız.
Modelleme
Materyallendirme (2 yada 3 farklı varyasyona kadar)
Render (İstenildiği kadar )

1000 yada 1500 civarı bir ücret önerebilirsiniz. Kesinlikle 2. seçeneği kabul edeceklerdir görürsünüz.


www.designizmir.com
2012-01-19 01:16:19
  • Offline
  • Erkek
Geçen bana bir model
graffixMurat GülerAvatar

Geçen bana bir model geldi araç üstü seyyar çadır 600 istedim adam düşüp bayılacaktı 50-100e çiziyolar senin özelliğin var dedi. Bende s.... git onlara çizdir dedim.

Freelance grafik işlerimde tolerans gösteriyorum ama iş maxe gelince sıfır tolerans çizmemek daha mantıklı.


Tasarımın gヅlen yüzü… www.muratguler.net
2012-01-19 10:57:18
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!