3ds Max : Vray Animasyon Sorunu

Vray Animasyon Sorunu
olcaysaymarolcay saymar

Selamlar,
Bir türlü çözemediğim bir sorun."Vray`de animasyon renderi alırken örneğin çimlerde bir pırpırlanma oluyor.Renderlar tamamlandığında videoyu izlerken pırpırlanma çok kötü gözüküyor.Bunun ile alakalı bir çözüm vardır diye ümit ediyorum.Bilgilerinize...


http://www.olcaysaymar.com/
2012-02-01 23:15:32
  • Offline
  • Erkek
Vray animation flicker diye
murataksay

Vray animation flicker diye googla ararsan birsürü makale bulabilirsin.. Kısaca anlatım ama ararştırsan daha faydalı olur hızlı sonuçlar alman açısından.
*irradiance map gibi kamera kaynaklı Global illumination yöntemlerinden oluyor. Özellikle irradiance Map`de, az detaylı bölgelere az ışın gönderdiği için animasyonlarda pırpırlama oluyor. Bu problem view-based ışık çözümlerinin en büyük sorunlarından bir tanesi. Ama çözüm yolları var sadece neyi nezaman kullanmak gerektiğini iyi anlamak gerekiyor.

irradiance map için: Mode seçeneğinde single frame ayarlıdır. Bu tek karelik renderlar içindir. Burda animasyon için incremantal map seçeneklerinden birini seçmen gerekiyor.. Bunları vray sitesinden araştır, çünkü her animasyona göre ne yapman gerektiği değişiyor. Örneğin: sahnende hareketli objeler yoksa sadece kamera hareket ediyorsa, Add to current map`i seçip timeline`da gerekli yerlerde renderlar alıp sürekli save yapması için dosya seçersen titremelerden kurtulabilirsin.. Ben her animasyon için onları tekrar tekrar okuyorum netden. Kolay gelsin..


2012-02-02 01:13:54 Edit:2012-02-02 01:16:50
  • Offline
Animasyon için vrayı ayarlama
murataksay

Animasyon için vrayı ayarlama örneği: ( hareketli cisim olmadan )
http://www.timsportfolio.co.uk/tutorials/vray-gi/


Başka bir tane daha:
http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/tutorials_imap2.htm

Genelde hep irrandiance + light cache kullanılıyor. Daha kaliteli istersen Brute + Light cache kullanabilirsin ama uzun sürer renderlar. Başarılar...


2012-02-02 01:42:09 Edit:2012-02-02 01:52:45
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!