3ds Max : ticari çalışma için fiyat?

benim hedefim zaten bu
AnesteticBilal Avatar

benim hedefim bu iş için 1 veya 2 milyar kazanmak değildi.Zaten ilk işim olması dolayısıyla da müsteriye 1000-2000 TL diyemem.yinede fiyat almak istedim ileriye yönelik çalışmalarım için , en azından kafamdaki bazı soru işaretleri gitsin diye.ama kim olursa olsun sanırım bu şekilde bir modellemeyi 100 tl ye yapmaz da vermez de az mantıklı olmak gerek..
Serhat hocam teşekkür ederim tavsiyeleriniz için de, dediğim gibi benim amacım yüksek miktar kazanmak değil doğru fiyatı konuşup başlamak gerekirdi ,ilk iş olması sebebi ile konuşup anlaşmadan modellemeye başladım ve bitirdim,projeyi almaması çok da sorun değil açıkcası eğer anlaşamazsak yaptığım iş bana tecrübe olarak kalacak çünkü bu projede çalışırken kendi özgün çalışmalarımdan çok daha farklı şeylerin farkına vardım :)


www.mimarimodelleme.org
2013-04-04 13:01:23 Edit:2013-04-04 13:19:18
  • Offline
  • Erkek
Bilal kardeşim..2000 Tl. güzel
erdenekinerden ekinAvatar

Bilal kardeşim..2000 Tl. güzel bir fiyat ama sen yinede 1000 Tl. nin üzerine çıkma (şimdilik). Galerisi boş, ne olduğu belli olmayan kişilerinde söylediklerini dikkate alma. Zamanla renderların daha kaliteli olacak ve tecrübe kazanacaksın. Detayına göre fiyatını buna göre revize edersin. Serhat doğru söylemiş. Önce bir şözleşme şart ve paranın yarısını muhakkak işe başlarken al. İşin sonuna bırakma.. Render adeti muhakkak belirle şözleşmede..Sonradan sana oradanda buradanda render alalım karmaşası çıkmasın. Fiyatını asla çok kırma. Piyasa 3 aşağı 5 yukarı belli.
Kolay gelsin. Başarılar..


Bir kaç sahte yüz.. Ne desem boş ve çabalamak imkansız.. Yoruldum.. Susmalıyım..
2013-04-04 14:56:51 Edit:2013-04-04 14:57:16
  • Offline
  • Erkek
hem tecrübe olsun
sitemaltug tezerAvatar

hem tecrübe olsun hemde elim boş dönmeyim
diyorsan; render adedine 500 tl istemen normaldir.

render başına 250 tl de kabul edeceğin son rakam olabilir.
tam tecrübe sahibi olmuş olursun biraz da kazık yiyerek.


bu arada sana bir tavsiye;

render çok daha iyi de olsa veya çok daha kötü de olsa
modelleme sırasında verilen emek pek değişmez.

madem bukadar emek veriyorsun ayrıntılara çok önem ver.
işin sırrı ayrıntılarda gizli

ağaç çimen börtü böcek vs.

tabiki render almayıda zaman la öğrenirim deme sakın.

işin özünü kavramak için fotoğraf makinesi elinde beğendiğin
kareleri koy bir kenara aynısını yapmaya çalış.

render motoru bu iş de palavradır.
hepsi aynıdır.
sen ışığı taklit etmeyi öğren.
kaplamayı öğren

bunlardan sonra zamanla nasıl geliştiğine bak

kolay gelsin







http://maltugtezer.carbonmade.com/
2013-04-04 15:00:26
  • Offline
  • Erkek
Render adedine göre
Querorz

Render adedine göre fiyat istemek biraz anlaşılamaz bir olay bence. Ben 1 hafta kasmışım sahneyi modellemek için. Tanesi 1 saat bile sürmeyen render karesi başına fiyat vermemin ne mantığı var acaba? Kabul edelim ki post-production için saatler harcayan insanlar değiliz.

Gerçekci bir hesap yaparsak, şu proje taş çatlasa 2 gün sürer. Günlük olarak 250-300 lira talep edebilirsiniz bu kalitede bir iş için. 500-600 TL`yi geçemezsiniz yani. İster 3 render alın, ister 10.


2013-04-04 18:57:13 Edit:2013-04-05 00:11:55
  • Offline
Hiç para falan isteme
mimhakanHakan GüngördüAvatar

Hiç para falan isteme işin uygulamasını al! Birilerine yaptır:))) Emin ol daha çok kazanırsın.


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2013-04-04 19:14:05
  • Offline
  • Erkek
Bu forumda modelleme üzerine
3ddesigner3d designer

Bu forumda modelleme üzerine sadece ben çalışıyorum diye bir kelime zaten ağzımdan çıkmadı benim. Bunu kendi kendine sen söyledin. Benim tek yaptığım rakam yazmaktı başkada yorum yazmadım. Bu kadar çok öfkelenecek ve hiddetlenecek ne var nedir bu kişisel hırs anlamadım. Benim ukala olduğumu düşünüyorsan, o senin fikrindir, ama bunu kendi içinde tut istersen, bu kadar çok tekrarlamana gerek yok , ya da özelden binlerce kez yaz rahatla.Kendi konun diye birşey yok, bu konu sana mı ait şu anda ? Öyle olsaydı rahatlıkla yazabiliyor olmazdım değil mi? Güzelce cevap veriyoruz, aldığımız tepkiye bak. Bu kadar hırs yapmaya gerek yok.

Bu arada yönetimi arkama almadım, yada arkamda yönetim oldugunuda düşünmüyorum. Ancak en çok merak ettiğim şey nerden bu kanılara vardın..Bir rakam söyledim, ne ukalalığım kaldı ne başka bişeyim.Tebrik ederim.

Bu arada konuyu sen yazdın ancak ``benim konum sen yazma`` şeklinde bir lüxün yok.Her cevaba saygılı olmak zorundasın.

Kolay gelsin.


2013-04-04 19:29:46
  • Offline
  • Erkek
Querorz render başına fiyat
dark1nqMehmet ÜnalAvatar

Querorz render başına fiyat olarak sana katılıyorum. Proje herşeyi baz alınarak fiyat biçilmeli diye düşünenlerdenim.
Freelance yapan birine 2000 lira tek blok için özel birşey olmadığı sürece vereceklerinide düşünmüyorum. Şirket olmayıp bu tarz bir yapı için o kadar ücret alan varsa da helal olsun. Ancak işverenler 3 adet render deyip kafada fiyat belirip 3000 bine yaparım dersin, 2 adete indirecekler de çıkacaktır. daire başına 50-100 bin kazanıp 50-100 TL hesabını da bizden çok tutarlar. Dikkatli olunmalı. Proje bazlı belirlenip fiyatın render sayısını not olarak girmek daha mantıklı geliyor o nedenle bana.

Serhat hocanın dediği kriterleride göz önünde bulundurmadan başlamak da hiç karşılık almadan çalışmayı göze almaktır :)


2013-04-04 20:15:55 Edit:2013-04-04 20:31:02
  • Offline
  • Erkek
sa
fastblackman

Fiyat kişiden kişeye yapılan işe göre değişir fakat gerçekçi olmak gerekirse piyasa dış cephe işinde 50-100 liralara kadar düşmüş vaziyette parayı alabilrsen 2000 iste ama malesef o paraları kimse vermez çünkü adamlar 50 tlye çalışma yapar olmuş durumda bu yüzden dış cephe işini bıraktım hayırlısı olsun cümlemize allah bol kazanç nasip etsin..


2013-04-04 21:12:17
  • Offline
Yorum ve tavsiyelerde bulunan
AnesteticBilal Avatar

Yorum ve tavsiyelerde bulunan tüm üyelere teşekkür ederim.aslına bakılırsa ben bu işe bel bağlamış biriside değilim programlarla uğraşmayı seviyorum birazda ondan..inşaat mühendisliğini bitirmek üzereyim buna hobi olarak başladım bir teklif gelincede değerlendirmek istedim.Sağolun sizlerde görüşlerinizi eksik etmediniz,tekrar teşekkür ederim sizlere.

@3ddesigner buyrun konu sizin olsun resmiyette de isterseniz ona da bir hal çaresi düşünürüz.galeride sergilemeye çekindiğiniz çalışmalarınız kendini aşmıştır belki ama keşke anlama güdünüzde eşdeğer hareket etseydi.


www.mimarimodelleme.org
2013-04-04 22:08:08 Edit:2013-04-04 22:53:43
  • Offline
  • Erkek
Merak ettiğim tek bir
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Merak ettiğim tek bir şey var,Bu kadar yorum yapan arkadaştan kaç tanesi lisanslı program kullanıyor.50 lira 100 liradan bahsediliyor.inşaatta çalıştırdığım vasıfsız adamın günlüğü bile 70 tl,
2000 lira gibi rakamı telaffuz eden de benim,polemiği çok seven biride değilimdir.Muhteşem işlerde yaptım sayılmaz,ama bilgimi becerimi,eğitimi mi,bu kadar programı öğrenmek için ayırdığım zamanı,almak için ayırdığım zamanı,oranımı orantımı,ailemden çaldığım zamanı,boyun ve bel fıtığı başlangıcı ağrılarımı,bilgisayarıma,mouse,ekranıma,koltuğuma,masama verdiğim parayı,katlanılmaz olan bilek kol ağrılarımı,yüzlerce deneme renderımı,renk uyumu bilgimi,revizelerimi,kamera açısı ve ışık bilgimi, daha da arttırabilirim.Bu kadar ucuza satamam,Herkes kendi ederini kendi belirler.Ama ben bu projeyi çizdikten sonra bahçesindeki ağacı alacak parayı bile kazanamadıktan sonra hiç kimse kusura bakmasın,
Evet belki arkadaşın projesine göre 2000 tl fazla ama kime göre neye göre,işi çok iyi yapan kazanmaz arkadaşlar,çok iyi pazarlayan kazanır.Herkesin görüşüne saygım olduğunu belirterek herkesin bildiği bir hikayeyi paylaşmak istiyorum....

Ustalık Bedeli (Kısa Hikaye)

Bir fabrikada imalat hattındaki çok önemli olan ana makinelerden biri arızalanınca fabrikadaki tüm üretim de durur.Mevcut teknisyenler makineyi çalıştırmak için çok uğraştılar, ancak ne yaptılarsa nafile,bir türlü başaramadılar.Sonunda Almanya’dan uzman bir mühendis çağırdılar.Mühendis fabrikaya gelip makineyi inceledi.Durumuna baktı.Sonra çantasından bir çekiç çıkardı.Elinde çekiçle makineye yaklaştı.Makinenin belli bir noktasına yaklaştı.Makinenin belli bir noktasına elidenki çekiçle dikkatlice sert bir vuruş yaptı.Makine hemen çalışmaya başladı ve hiçbir arıza olmamış gibi devam etti.Fabrika tekrar harekete geçti.Mühendis fabrikadan ayrıldıktan iki gün sonra faturasını gönderdi:”Hizmet bedeli karşılığı bin dolar .”Fabrika müdürü bu faturaya çok kızdı.Tepesi attı ve bir çekiç darbesi için bin doları çok buldu.Mühendisten ayrıntılı fatura göndermesini istedi.Mühendisten bir gün sonra aşağıdaki ayrıntılı fatura geldi.

Makineye çekiçle vurma bedeli: 1 dolar

Nereye vuracağını bilmek :999 dolar

Toplam : 1000 Dolar


www.dvamimarlik.com
2013-04-04 23:48:19
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!