3ds Max : Süper fiyat...

Evet! Halit Bey bencede
mimhakanHakan GüngördüAvatar

Evet! Halit Bey bencede görür, büyük bir ihtimalle ben öldükten sonra...:)


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2012-12-15 17:42:12
  • Offline
  • Erkek
Hakan bey sektör aslında
POWERD3D

Hakan bey sektör aslında bizim ülkemiz için fazla teknoloji içeriyor ve yeni sayılır. İnsanların bu tarz emek ve beceri isteyen işlere ayırdığı bütçe ve bakış açısı daha çok yeni ve düzelmesi zaman alacak malesef.
Ayrıca fiyatları düşüren kendini bilmezler ve ülkemizin bu tarz istismarlara açık olması bizi zora sokuyor.
O adamın 300 liraya yaptığı işe de aldığı paraya da yazıklar olsun diye sitem etmek yerine mücadele etmek en doğru yol. Zor bir yol belki ama bunu yapmak gerekiyor.
Ben 10 yıldır bu işin içidneyim halen insanlara kaliteyi anlatmaya ve bu işin önemini göstermeye çalışıyorum.
Bizde parasız kaldık, paramızı alamadık, komik teklifler ile karşılaştık ama 10 000 tl lik işe 2000 tl fiyat vermedik.

Üstelik bu işi meslek olarak yapan ve kalite çizgisi gözeten insanların çoğu evli barklı çoluk çocuk sahibi aklı başından insanlar.

Zamanını bilemiyorum ama birgün bu ve diğer tüm emek, sanat tabanlı işler hak ettiği değeri görecektir.

Ateş zaten sönecek bir bardak su da biz dökelim boşver demek yapılacak en kötü ve yanlış harekettir.

Saygılar...


2012-12-15 18:28:25
  • Offline
Şahsen ben, o fiyatlara
soneday7Soner ÇakırAvatar

Şahsen ben, o fiyatlara arada sıkıştığım zamanlar iş yapıyorum.Hani benim galerimde, 3-4 saate bitirdiğim projeler varya, işte onun yarım saatlik hailini düşünün, o derece yapıyorum renderde en fazla 3dk sürüyor herşey very low.. Ama yaptığım iş 200 tl bile etmez, hak edene hak ettiğini, hakkını verdiği kadarı ile, hak geçmeden yapacaksın bukadar. O yaptığım işlerden birii eklemek isterim ama utanırım.
Birkaç defada ortalama 300e yaptığım işi "daha iyi olamazmı" yapamazmısın falan dediler, ozaman kalite artarsa benim zamanım size çalşr buda fiyatı arttırır dedim, ve 2 günde o projeyi bitrerek 1800 tlye yaptm.

Etme bulma dünyası.
10 TL`lik ayakkabı ile, 500 TL`lik ayakkabının kalitesi aynı olmaz.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-12-15 18:57:05
  • Offline
  • Erkek
Halit Bey yaşınızı bilemiyorum
mimhakanHakan GüngördüAvatar

Halit Bey yaşınızı bilemiyorum ama 18 sene önce acad (3d-modelleme) kullanan ve para kazanan, 15 yıl önce 3ds r3 le bu işe başlayıp para kazanan üç beş kişiden birisiyim. Ben 3d ci değilim, mesleğim için gerekli ve ilerisini o zamanlar gördüğüm için bu programları öğrendim ve çok faydalandım(para-iş-üretim).Halen bu programları mecburen de takip ediyorum.(ülkemiz için bu teknoloji yeni değil!) 3D den para kazanma olayı son 6-7 yıldır bence bitmeye başladı-azaldı(biz kaymağını yedik bu arada)-düşüşe geçti ama buna paralel kalitesiz işler, acayip fiyatlar ortalığı kapladı. Kafalarına göre takılan çoğaldı yani. Onun için bu işin prof.(mimarlık, end.tas, müh. vs. mezunu gibi) bu fiyatları vermiyorlar, veremiyorlar, vermemeli de! Bizler kalite ve fiyatlarda ödün vermediğimiz sürece diğer ucuzcular ortalıkta hep ucuzcu olarak var olacaktır.


https://www.behance.net/mimhakan - XEON E5 2697v2 Corsair 32GBRAM+512GBNVMe.2SSD+1TB OBSIDIAN800D RTX3070
2012-12-15 21:44:37
  • Offline
  • Erkek
konya da 3d piyasası
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

Arkadaşlar sizlere 10 yıllık max maceramı anlatmak istiyorum.
10 yıldır max kullanıyorum. 4. yılımda konya piyasasına iş yapmaya başaladım. hem full time bir işte çalışıp hemde free olarak evimde çizime başladım. iş yaptığım kişiler müteahit, mimar, inşaat teknikeri vs. sene 2007 civarında dış mekana 350 deyip 100`e kadar düşürüyorlardı Not(İstanbul piyasası o zaman 1000 tl civarında idi). yani 10da bir fiyatına çizim yapıyordum. Bunun en önemli sebebi Selçuk üniversitesinde ki mimarlık okuyan öğrencilerin 25-50 ye çizim yapması. Gece 2-3 e kadar çizim yapıyorum ve sabahın 7 sinde işe gidiyordum.Aslında buraya kadar herşey normal. normal olmayan ise şu; sene 2008 de 8000 tl yi dişimden tırnağımdan artırarak workstation aldım. free işlere daha çok önem vermeye başladım çünkü bilgisayarın parasını çıkarmam gerekiyordu. bu arada 10 da bir fiyata yaptığım çalışmaların parasının yarısından fazlasını alamadım. Piyasada yeniydim ve sabit müşteri portföyüm yoktu. çok ama çok zarar ettim. Renderleri at sen, parayı hemen göndereceğiz ayakları ile binlerce tl mi vermediler. son olarak şu olay tepemin tasını arttırdı. konyada bir müteahite 350 teklif verip 150 ye kadar düştük, parasını almak için 3-5 ay sonra kendisini aradım ve aldığım cevap şuydu"ben sana ödememişmiydim o parayı".Yeminler ederekten inandırdım adamı adam ikna oldu,ne zaman geleyim dedim. firmasının büyüdüğünü ve yönetime birilerinin geçtiğini ve fatura alması gerektiğini söyledi ve kdv yi ödemem dedi :D. daha önce fatura istemeyen adam şimdi fatura istiyor ve kdv ödemem diyor. Çalıştığım firmadan patronumdan rica edip fatura kestirdim ve kdv yi cebimden ödedim. tekrar telefon açtım ve faturan hazır geliyorum dedim. gittim faturayı verdim ama parayı alamadım 1 ay sonra gel dedi. bu olaydan sonra bir daha o adamın yanına gitmedim telini sildim ve paramı bir daha da istemedim. param o adamda kaldı üstüne birde kdv ödedim. o günden sonra siniriminde etkisi ile workstation ımı sattım. satmadan önce bütün çizdiğim projeleri geri gelmeyecek şekilde (fdisk) sildim. şuan özel bir şirkette çalışıyorum ve 4 seneden bu yana tek bir free iş dahi yapmadım. Çok acı bir 3d geçmişim var. canımı çok yaktılar. ama bundan sonra iş alacak olursam 1 kuruş dahi düşmeyeceğim. benim geçmişim sizin geleceğinize ışık tutabilir. fiyatlarınızı düşmeyin ve sağlam adamlarla çalışın.


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2012-12-18 12:25:41
  • Offline
  • Erkek
Bu şekilde yakınıyorsunuz da
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

Bu şekilde yakınıyorsunuz da bir de şunu düşünün. Sizin gösterdiğiniz görsel kalitesi 350 TL`lik adamınki ile aynı ise, tabi ki adamlar ucuz olana yaptıracak. Ya kalitenizi arttırın, yada fiyatınızı muadillerinizin seviyesine çekin.


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2012-12-18 12:56:44
  • Offline
  • Erkek
diyelim ki sen haklısın
recepyngzRecep YANGÖZAvatar

izzet diyelim ki sen haklısın, çizim kalitemiz 350 tl sınırında. Ben bu 350 yi verenide görmedim. Benim anlatmak istediğim çevremizde çakal çok. piyasaya 10000 tl lik iş yaptıysam 4000 ni zor aldım.


ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kafirlerden başkası ALLAH`ın rahmetinden ümit kesmez. YUSUF SURESİ /87.AYET
2012-12-18 13:05:39
  • Offline
  • Erkek
Hakan bey sektörün varlığı
POWERD3D

Hakan bey sektörün varlığı uzun yıllar önceye dayanıyor. Fakat aktif kullanımı ve yayılması 10 sene öncesine bile gitmiyor. Sizin kaymağını yedim dediğiniz yıllarda hakkıyla hangi işi yaparsanız yapın para kazanıyordunuz zaten. O yıllarda emeğe saygı vardı ve hakkıyla iş yapacak adama ihtiyaç vardı takdir edersiniz. Şimdi emeğe saygı yok, kaliteli iş yapacak adam az. Aslında pek değişen birşey yok. Sadece garip bir iş algısı ve ticaret mantığı oturdu güzelim ülkemize.

Fakat günümüzde bizden daha genç olan ve bazı şeylere kolay ulaşabilen bir takım arkadaşlarımız bu işleri basit ve sadece birkaç programdan ibaret sanarak sizin dediğiniz noktadan piyasayı vuruyorlar.

Mücadele etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Bu sadece 3d sektörü için değil birçok sektörde bu sıkıntılar mevcut.

Ayrıca kalitesiz iş yapma olayı bizim algımıza gelemiyor. Paraya göre veya gramajlı iş dediğimiz sistemi biz eski kafalılar beceremiyor malesef. Müşteri bana bir tasarım yap dediğinde ben 250 lik var 500 lük var 10 000 lik var diye garip bir tavıra giremem. Bunu yapan insana da helal olsun diyorum.

Ülkemizde öncelikle insanlara hizmet sektöründe iş yapmayı öğretmek gerekiyor. Sözün senet olduğu yıllar geride kaldı artık.

Saygılarımla...


2012-12-18 14:15:27 Edit:2012-12-18 14:16:09
  • Offline
- İnternet üzerindeki sitelerden
GARYOSAVANİzzet Berkay KaramanderesiAvatar

- İnternet üzerindeki sitelerden satış yapın.
- Paranızı almadan ürünü teslim etmeyin.
- Çakalları değiştiremezsiniz ancak kendinize çeki düzen verebilirsiniz.


http://www.youtube.com/user/GARYOSAVAN
2012-12-18 14:22:40
  • Offline
  • Erkek
Süper fiyat...Update...
dragutTarkan ASLANAvatar

Elemanlar aradılar dış mekanı siz yapar mısınız iş yetişmicek dediler...
Fiyatı 1.5 kat arttırdım.Tamam dediler.
%50 peşin dedim.
İşi bitirin, müşteriye sunalım, revizyon varsa yapalım...İş bitince de paranın hepsini verelim dediler...
Ama kaparo veremeyiz dediler...Sizi tanımıyoruz, bir çok kişiye param kaldı.Sonuçta benim yerim belli.Dolandıracak değilim dediler...
Valla dedim,benim neredeyse dünyanın her yerinde aynı sizin gibi konuşan birçok kişide param kaldı.En son da ist.da bir ajansta kaldı param.
Kusura bakmayın dedim.Sizin nasıl prensipleriniz var ise benim de var dedim.
Kabul ederseniz yaparım dedim.

İyi günler dedim kapattım..

Bakalım son durum ne olacak.

Çok heyecanlı ya....


http://3de-Studio.com 0 505 939 93 09 https://www.behance.net/TarkanAslan
2012-12-18 14:34:50
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!