3ds Max : Spline Modelleme

Spline Modelleme
Baturay89Baturay VenedikAvatar

Arkadaşlar Spline modelleme tekniği ile bir model oluşturmaya başladım yüksekliğinin polygon bölümlenmesini oluşturduktan sonra üst yüzeyin polygon değeri 1 bunu daha fazla parçaya bölmek istiyorum yardımcı olursanız memnun olurum. Denediğim yöntemler; turbosmooth yapıldığında köşelerde yuvarlanma oluşuyor, Polygonu seçip inset yaptığımda sadece içe doğru yuvarlak halkalar şeklinde bölümlüyor. bunlara altarnatif aramaktayım.


2013-10-22 16:34:52
  • Offline
  • Erkek
Kendi kendinemi öğreniyorsun?
rocker_trTuran BabacanAvatar

Demenden anladığım kadarıyla deneme yanılma yoluyla yapıyorsun. Bülent Hoca`nın eğitimlerine bir gözat istersen. Ben o seriyle başladım.


http://www.youtube.com/watch?v=BL51yXE-W8w


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2013-10-23 12:52:59 Edit:2013-10-23 12:55:13
  • Offline
  • Erkek
Bülent Kalkan theakademi.com
Baturay89Baturay VenedikAvatar

Bülent Kalkan:).Eğitim videolarının %80`ini aldım.Videolarının birtanesinde bahsediyordu ama hangisinde onu hatırlamıyorum. Enbaştan başlicaz sanırım izlemeye.İlgilendiğin için teşekür ederim.


2013-10-23 16:05:34
  • Offline
  • Erkek
elden geldiğince ^^
rocker_trTuran BabacanAvatar

Bende daha 3-4 haftalık 3ds max kullanıyorum. Bülent Hoca'nın temel eğitim setini aldım. temel, material, ışıklandırmayı bitirdim vraydeyim şimdi. Soruyu anladığım kadarıyla yeni olmam ve  az bir bilgiyle kurcaladığım kadarıyla bir yol buldum belki başka kısa yolu vardır.

Line çizdiğine modifie list > list veya segment seçiliyken çalışma yüzeyine sağ tıkla çıkan yerden create line deyip çiz.

Circle de panel çıkmaz edit poly e çeviriyoruz. Modifier list seçiliyken çalışma lanındaki circle ye sağ tıkla quicksline de ve circlenin içine çiz.

Edit Poly yapılmış objeyinin modifier listinde Edge bölümünü seçiyoruz. arasına edge atmak istediğimiz iki edgeyi seçiyoruz. sağ yapıp connect e tıklıyoruz. iki edgenin arasına 1 edge atıyor. 1 polygon olan yüzey 2 polygon oluyor.

Sağ tıklayıp quicksline deyip aynı şekilde yüzeylere atılabiliyor.

İstemediğin edgeleri seçip silersin polygnları birleştirir o konuda dikkatli ol.


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2013-10-24 02:23:41
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!