3ds Max : Render Farm İş İstihdamı

Serdar :) Yeni
Paranistserkan toydemirAvatar

Serdar :) Yeni iş istihdamı için karşılarına proje ile çıksam ki burada eşimin üstünden başvursam sizce Doka yada kosgeb bana destek verir mi hacı :))

Isınmaya başladım şimdi :)

Abi şimdi, öncellikle kendini iyi tanıtmak ve akılda kalıcı bir reklam oluşturmak gerekiyor ve tester işler cidden göz kamaştırmalı


2016-12-09 14:41:53
  • Offline
  • Erkek
Adaş :)) buradaki
Paranistserkan toydemirAvatar

Adaş :)) buradaki katılıma göre 1 ay sonra karar vereceğim. Ciddiyim bu konu da. Bakalım konu ne kadar daha açılacak.


2016-12-09 14:44:00
  • Offline
  • Erkek
Peki arkadaşlar bir yandan
Paranistserkan toydemirAvatar

Peki arkadaşlar bir yandan bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırken yavaş yavaş ta sistemlere mi girsek. Bu istihdam için nasıl bir yol izlemek gerekir ve ekipmanları nereden sağlamalıyım vs. Teknik konular için detay lazım. :)


2016-12-09 14:45:48
  • Offline
  • Erkek
Mesela şuan ben rebusla
johonwayniMehmet KALAMANAvatar

Mesela şuan ben rebusla uğraşıyorum proje tek kare bi render ve multi pass dosyası inmiyor kendi uygulamaları hata veriyor e destek var bi çözüm gelecek,
serkanın dediklerine ek olarak Render farmlarda aradığımız birkaç özellik daha var

Gizlilik ve bu konuda göz ardı edilmemeli
Ulaşabilirlik. Rebusda mobile app bile var (diğerlerini bilmiyorum) projelerimize ulaşım nasıl olacak ?
Yazılımlara destek olacakmı şahsen Cinema 4D kullanıyorum desteklenecekmi ?
Yazılımların Pluginlerine destek olacakmı ? xparticles turbilance fd yada diğer render engineler Arnold, v-ray, maxwell vs ?
Google zync render farmı devreye soktu fiyattan söz etmiyorum teknik anlamda rekabetçi olacakmısın ?

Bunlara vereceğin cevaplar seni seçmeme yada seçmememe sebep olabilir.


©Mehmet KALAMAN | DXF
2016-12-09 16:14:53
  • Offline
  • Erkek
Render Çiftliği
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Tarafsız olarak web analizi yaptım : "Render Farm işi" Pahalı olduğu gerçek ama hedef nüfusu düşük. arama hacmi çok az.

Basitçe kendisi görmek isteyen arasın:
https://www.google.com/search?hl=en&q=render+farm&oq=render+farm

Aramanın en dibindeki kelimeler size de fikir verir
"
render farm price
best render farm
free render farm
render farm c4d
"

Render farm açmak isteyene tavsiyem: AMAN UZAK DUR

Ticari yeteneğim yok ama daha önce açan bazı firmaların iflas ettiğini gördüm. Bu sonuçlara göre Render-Farm para getirmez diye düşünüyorum. İstanbulda "dedektif firması" açmak isteyen sevdiğim bir arkadaşa da aynı incelemeyi yapmıştım: En Önemli şey; Toplam müşteri sayısı ve rakiplerin gücü

Bu işi yapmak isteyene özelden analiz sonuçlarını yazarım ;)




Game maker
2016-12-09 16:22:52
  • Offline
  • Erkek
Paranistserkan toydemirAvatar

Mehmet güzel bir açıdan girdin. O kadar plugini destekleyebilir miyim yada yazılımı lisans üstüne lisans gidicem lisanslar tahmin ettiğim kadarı ile sistem in 1 yılda kazandıracağı maddi bir ödeneği olacak.

Kafam da yaklaşık 150 ile 200 bin Tl kadar bütçe var buna göre hangileri ile bu işe el atılabilir yada nasıl bir sistemi kurabilirim henüz bir fikrim yok. Render Farm operasyon merkezi için hangi firmalarla iletişime geçmek gerekiyor onlarla ön fizibilite çalışması yapabilirsem hangi yazılım ve pluginlerle devame edilir, net bir bilgi paylaşabilirim.


2016-12-09 16:35:21
  • Offline
  • Erkek
render farm
serkanmertserkan mert

sunulan hizmetin yaygınlaşmasındaki en büyük etken içerikten ziyade pazarlamadır bunun için farklı platformlarda ciddi bütçelerle tanıtım ve reklam içerikleri oluşturup yayınlamanız ve herkeze ulaşmanız gerekir aksi halde nekadar iyi hizmet verirseniz verin müşterilere ulaşamak yerine müştirelerin size ulaşmasını beklerseniz hizmeti satamazsınız zira çoğu kullanıcı sizden habersiz olucaktır.

render farmlardaki tercihlerle ilgili bi kaç esas unsur var birincisi iş tutarının önceden belirlenebilir olması , ikincisi herşeyi kişisel bilgisayarınızdan yapabiliyor olmanız üçüncüsü bütün işi kimseye danişmadan kendi başınıza yapabiliyor olmanız bu üç unsur renderfarm seçiminde çok önemli yani siteye girer fiyatlandırma sayfasında işin tutarına bakarım hoşuma giderse ödemeyi yapar dosyaları yükler renderlarını doğrudan bilgisayarıma alırım oldu bitti , kimseyle konuşmak pazarlık yapmak meram anlatmak zorunda değilim üstelik bekleme yok alınan renderlar doğrudan bilgisayarıma indiriliyor bu sayede süprizle karşılaşma olasılığımda ortadan kalkıyor vesayre

bugünün render farmlar neredeyse sizin kişisel bilgisayarınız gibi çalışıyor

ben kalkıp esnaf mantığı ile ara beni oturalım konuşalım bişeyler yaparız dersem kim niye benimle çalışsın , bu şekilde sadece yurt içi iş yaparsın yurt içindede malum bütçeler sebebiyle çoğu kişi kendi içinde halletmenin yollarını arıyor vesayre

kısacası , bu işe girecek olanın günümüz render farm şirketlerinin çalışma politikası ve uygulamalarını çok iyi analiz etmesi ve iyi bi pazarlama stratejisi ile piyasaya çıkması gerekir , benim zaten çalıştığım render farm var , şimdi ben alışık olduğum ve memnun olduğum bu yeri bırakıp niye yeni biyerle çalışayım , işte bu soruya çok iyi cevap verilmesi gerekir ki yeni biyere geçiş yapalım.


2016-12-09 16:35:56
  • Offline
  • Erkek
Paranistserkan toydemirAvatar

Necmi hocam :) evet haklısınız, arama butonun da bile koşarak kaç diyebilecek, sonuçlar aldım. Tr3d.com haricinde bu konu üzerine düşen neredeyse TÜRKİYE`de forum sitesi yok yada bir makale. Bu açıdan baktığımız da tamamen başlamadan bitirelim diyorsunuz.

Peki bu işi sadece TÜRKİYE sınırlı dışında başta komşu ülkelere de kayarak ki biliyorsunuz, Türk olan bir çok vatandaşımız var ve farmlardan destek alıyorlar. Aslında bir yandan bu yönden bakmak istedim.

Şunun çok iyi farkındayım ki sanayii geçmişi olan birisi olarak, yurt dışına üretim yapmıyorsunuz zaten ya memurdan farkınız yoktur yada batarsınız. Genelliyorum tabii ki arada istisnalar oluyor. Ama genel olay bu.

Necmi hocam :) bilmiyorum ciddi kafama taktım bu işi ama nasıl olur nasıl bir yer gerekir sistemler nasıl olacak, server ler vs. ciddi bir araştırma gerekecek. 1 bilemedim 2ay sürecek bu araştırma bana oyle geliyor. Açmaya bilirim de :))


2016-12-09 16:43:15
  • Offline
  • Erkek
Paranistserkan toydemirAvatar

Aga ben türküm türkün türkten dostu yoktur bak yolun şaşmış gel bana, ne işin var ecnebilerle :) bak seni yayarım kötü diye o diye bu diye piyasadan adını çıkartırım Ona göre benim farm dan yararlanacaksın anladın :)) Serkan mert bu nasıl pazarlama tekniği olarak :)))

Neyse işin şakası bir yana evet haklısın önceden yazdığım gibi sağlam bir reklam ve pazarlama tekniği ile piyasa ya girmek gerekiyor ve bence dediğin gibi kapı kapı olacak iş değil öyle bir şey olmalı ki merak uyandırmalı ama şu da bir gerçek ki, ülkemiz de önceden kurulup kapatılan firmalar olduğu için şu anda böyle bir hizmet varsa bile yok gibi olduğu için yeni bir işletme bahsi geçtiğinde ve sağladığı imkanlar gerçekten bu işi yapanları memnun edecek bilgiler varsa bence zaten bu çok iyi bir reklam ve pazarlama tekniği olacaktır diye düşünüyorum..

Yani merak ettirmek için, sadece ben böyle bir iş yapıyorum 1 Nisan dan itibaren hizmete geçiyorum diye yaydığım da bile herkes TÜRKİYE`de böyle bir sistem nasıl dır diye merak edip iş göndereceklerdir diye düşünüyorum. Yanlış anlamayın 1 Nisan şaka renderları tabii i de olmayacak :))


2016-12-09 16:49:21
  • Offline
  • Erkek
şunuda ekliyeyim )
serkanmertserkan mert

150-200 bin lira bu iş için yetersiz bu işle profesyonel olarak uğraşanların kişisel bilgisayarları zaten 50-80 bin civarında buna rağmen yetersiz kalıyorlarda çözümü dışarıda arıyorlar , bunun geri hizmeti reklamı şirket giderleri vesayre bu bütçeyle doğru bi yatırım olmaz.


2016-12-09 16:49:40
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!