3ds Max : Maya`ya geçmek çokmu sıkıntı ?

Maya`ya geçmek çokmu sıkıntı ?
BurakBBurak Bayram

Arkadaşlar 3ds max i iyi bilen birisi olarak maya ya geçmek çokmu sıkıntı olur yani zbrush la genellıkle beraber kullanılan program hep maya, eğitimlerde o yönde. arasında çok farkı varmı yani geçmek olmasada en azından zbrush, substance painter işlerim için hızlı bir şekilde maya öğrenebilirmiyim 3ds max bilen birisi olarak ?


2018-03-25 20:47:43
  • Offline
  • Erkek
hangi sektörde ilerlemek istediğine
gulsen35

hangi sektörde ilerlemek istediğine karar verip yazılım yönündende ona göre tercih yaparsın. animasyon ve cinema için maya mimari için max. hepsini yapıcam diyenler olabilir. ama unutmamak lazımki her işi yaparım değil, bir işte uzmanlaşmak daha önemlidir.


2018-03-25 21:06:50
  • Offline
başlangıç yapmışsın ama..
BurakBBurak Bayram

kardeşim soruma cevap verecek gibi güzel bir başlangıç yapmışsın devamını getirmemişsin, sıklıkla kullanıldığı sektörleri biliyorum zaten derdim mimari alanda ilerlemek olsaydı zbrush substance painter vs. çok özenmezdim böyle. reklam, animasyon sinema vs. trzı işlerde ilerlemek istiyorum. bilgin varsa bu geçiş süreci ile ilgili cevap verirsen sevinirim.


2018-03-25 21:25:44
  • Offline
  • Erkek
9 aydır eve kapandım
gulsen35

9 aydır eve kapandım max çalışıyorum yazmışsın. animasyon için mayanın daha çok tercih edildiğini madem iyi biliyordun keşke birazda mayaya baksaydın. boşa zaman harcamazdın.
hangi yoldan gidersen git daha öğrenmen gereken çok şey olacak. yaşadıkça görürsün


2018-03-25 21:36:46 Edit:2018-03-25 21:38:22
  • Offline
sen cevap verme..
BurakBBurak Bayram

tamam arkadaşım sen cevap felan verme. şimdi sana birde max ile başlayıp sonradan neden maya düşündüğümü açıklayacak değilim farklı bir kafan var açıklama yapmadan anlamıyorsun belli. anlamada zaten cevapların için teşekkür ettim kolay gelsin.


2018-03-25 22:44:27
  • Offline
  • Erkek
burak sen cevap verme
gulsen35

burak sen cevap verme demişsin ya o yüzden cevap yazıyorum.yazdıklarımızı okuyunca şu son yazdığın cevap sana mantıklı geliyormu


2018-03-25 23:21:15
  • Offline
kofte az daha açarmısın ?
BurakBBurak Bayram

anladım kardeşim aradığım cevap buydu teşekkür ederim. modelleme kısmı tahminim benzerdir değilmi yani render ayarları zaten vray aynıdır ne biliyim ışık kaplama vs. yani fark sadece arayüz mü yoksa uçurum varmı ? birde maya neden 3d programlarda tek onu biraz açarmısın ? son olarak eğitim setide önerirsen ücretli ve ücretsiz olarak dadından yenmez :)

ayrıca konu hakkında bilgisi olup eklemek isteyen arkadaşlardanda yardım bekliyorum.


2018-03-26 04:58:56 Edit:2018-03-26 05:12:26
  • Offline
  • Erkek
gülşen kardeş sana açıklama yapayım;
BurakBBurak Bayram

İnatla benim eğitim sürecim hakkında fikirler sunacağına mustafa duyar`ın cevabından yazsaydın yeterliydi. yok sektör yok yol vs. onları öğrenme aşamasında anladık zaten sorun 3ds max de bir seviyeye geldikten sonra zbrush substance vs. geçtiğimde aslında 3ds max değilde maya ile başlamam gerektiğini sonradan anladım. geçiş zor ise geçmeyecektim kolay ise geçeceğim yani ilk araştırmalarımda ve izleyeceğim yol ve yapacağım işler konusunda başlarda yanlış bilgiler ve kararlar almış olmam sonucu şu an maya ya geçme fikri doğdu. yani maya ya sektörde yeni olup kendini geliştiren adam neden geçer bunları illa açıklamammı lazım. arkadaşım 3ds mx - maya geçis süreci hakkında yorum yaparsın sonra yine yol gösterirsin görüş bildirirsin 2 tane dolu dolu yorum atıyorsun sonradan öğrenmiş olsamda istediğim cevabı vermek yerine bildiğim konular üzerinde uyarmama rağmen ısrar etmektende geri kalmıyorsun. herneyse bak sana güzelce açıklama yaptım umarım bu sefer mantıklı olmuştur ?


2018-03-26 05:00:58
  • Offline
  • Erkek
Aslında mevzu çok mu
Seke

Aslında mevzu çok mu sıkıntı değil.Mevzu gerçekten istiyormusun.Bence (bence) birden fazla program bilmek her zaman avantaj.Fakat 10 tanede 20 tanede bilsen hepsini birden çalışıp güncel tutmak zor.Bu yüzden işin kilit noktasına geliyoruz.Hangi yönde ilerlemek istiyorsun.Sinema reklam animasyon vs demişsin.Fakat sektörde (genellikle) bu tür işler için cinema4d daha çok aranıyor.Bir zamanlar ünlü bir oyun firmasına görüşmeye gitmiştim.Özgeçmiş anlattım vs vs geldik kilit noktasına maya biliyormusun.Biliyorum ama uzmanlık alanım max dedim.Demez olaydım.Ama biz mayacı arıyoruz yarım saatlik görüşme hayaller vs hepsi çöp.Gülermisin ağlarmısın.Adamlara ne yaptıysam maya bildiğime inandıramadım.Velhasıl maya öğrenmek istiyorsan öğren öğrenmesi imkansız maxten çok farklı maxten çok çok üstün diyemez kimse.Çünkü öyle birşey yok.MAxte yaptığın aynı şeyin tıpkısını mayada da yaparsın.Hemde eksiksiz.Ancak problem şu.Yaptığına inandıramazsın :) .Ve de dediğim gibi öğrenmesi zor değil (bence).Çünkü temelde bütün 3d modelleme programları aynı.Farklı olanlar sculpting programları yani zbrush.Teknik çizim programları yani solid catia vs.Ancak max maya cinema4d blender hepsi birbirinin aynı (bence).Burda en önemlisi senin ne istediğin.??????


2018-03-26 10:05:03
  • Offline
seke, seçimimi yaptım :)
BurakBBurak Bayram

seke kardeşim ilerlemek istediğim sektöre göre maya kullanacağım zaten ben animasyoncu veya vfx değilim olmayıda düşünmüyorum her haltı ben yapacak değilim ki yapacak olsam bile maya bu konuda 3ds max e göre tercih edılıyor. açıklaman için teşekkür ederim :)


2018-03-26 17:00:58
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!