3ds Max : Max`in standart sahnesi yok mu ?

Max`in standart sahnesi yok mu ?
osman_2626Osman ArslanAvatar

Merhaba arkadaşlar,
ben 3d max içersinde standart , hep kullanabileceğim bir sahne yapmayı deniyorum fakat yapamıyorum. Yani şöyle açıklamak gerekirse,

bir dış mekan çalışıyorsunuz ve yansımalar, camlar v.s. ayarlarında hiç bir sorun yok + renderlarda ne ışık patlaması ne başka bir şey hiç bir sorun olmuyor.Bu sahneyi farklı kaydediyorsunuz.
Yeni bir dış mekan çalışacağınız zaman bu sahneyi açıyorsunuz, yeni sahneyi buna entegre ediyorsunuz(yeni duvarlarla eskilerinin gerek yüksekliklerini gerek rengini değiştiriyorsunuz)
İşte bu şekilde yaptığımda benim renderım eskisi gibi güzel olmuyor, beraberinde değişiklikler yapmak zorunda kalıyorum.Yani her sahnede illaki ışık,gölge v.s. uğraşmak zzorunda kalıyorum.

Bu sorunumun çözümü var mıdır ? Neler yapabilirim ?

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim


2012-05-04 19:26:34
  • Offline
  • Erkek
..
soneday7Soner ÇakırAvatar

Materiallerden kayaklanabilir veya modellerin büyüklüğünden,detaylarından vs ama en büyük ihtimal metarial.
Bende dış mekan çalışıyorm ve güzel bir hazır sahnem var, materialleride düzgünce ayarladım her türlüsünü her seferinde aynı materialleri kullanıyorm,kapı pencere çatı blkon modelleri vs hepsi aynı sahnede birertane mevcut, sadece gerektiği yerlerde renkler ve kompozit texturelerini değiştiriyorum.

ve render ayarlarını presetsden kaydet, sahneyi açnca load presets dersin


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-05-04 20:19:11 Edit:2012-05-04 20:21:43
  • Offline
  • Erkek
Soner bey öncelikle yardımınız
osman_2626Osman ArslanAvatar

Soner bey öncelikle yardımınız için teşekkür ederim.
Konuya gelicek olursak , materiallerim de sorun yok.Eski sahnede olan materialleri yeni sahnede de kullanıyorum.Değişen sadece dış cephe renk boyası.
Geçen günlerdede bu tarz sorunla baya uğraşmıştım, taslak aşamasında yaptığım cepheyi mimari projesi çizilirken ufak tefek değişiklikleri yüzünden projeyi baştan modelleme yapmam gerekti ve aynı rengi bir türlü tutturamadığım oldu.Belki başınıza gelmiştir ama gerçekten çok can sıkıcı bir durum.


2012-05-04 21:58:15
  • Offline
  • Erkek
..
soneday7Soner ÇakırAvatar

Dediğiniz başıma geldi, render ayarlarından ve gammadan kaynaklanıyor bu sorun büyük ihtimalle


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-05-04 23:19:51
  • Offline
  • Erkek
asansör düğmesine başmaya üşendiğiniz
SchematicViewhasan yenierAvatar

asansör düğmesine başmaya üşendiğiniz için merdivenlerden çıkmaya calısıyorsunuz. umarım buradan derin bir anlam çıkarır ve işlerinize daha önem gösterirsiniz.


çiziyorum o halde varım
2012-05-05 18:50:39
  • Offline
  • Erkek
Lumion Gibi Programları Denerseniz
sinanonatSinan OnatAvatar

Lumion Gibi Programları Denerseniz Daha az uğraşabilirsiniz daha az hata olur.Hemde animasyon hazırlamasıda kolay olur fakat 3ds max deki kadar kaliteli yapılamaz gibi geliyor fakat.Burada çok basit binalar yapıp ardından renderine alıp saçma sapan görüntülerden çok daha düzgün görünüceğini belirteyim.(zaten 3ds max ayarlarını Kaydedip çağırabiliyoruz 3ds max den render setup una gelerek bu ayarlarını hazırladıysanız kaydediyorsunuz başka çalışmalardada aynı ayarı girmemek içinde aynı ayarları kullanabiliyorsunuz.Tabi ışıkları ayarlarını ve kamera ayarını siz ayarlayacaksınız.)


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-05 20:50:53 Edit:2012-05-05 20:51:39
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!