3ds Max : Koli bandi animasyonu

Koli bandi animasyonu
burocknrollburak beyturAvatar

Koli bandi animasyonu yapmak istiyorum. Bildiginiz rulo seklinde olan koli bandinin belirli bir yuzey uzerinde yuvarlanarak yapismasini yapmam gerek. Aklima ilk gelen sey, uzun bir plane cizip Bend modifier kullanarak animasyonu olusturmak. Degisik fikirleriniz varsa ve benimle paylasirsaniz sevinirim arkadaslar.


Montreal - Canada www.cgframe.com
2013-10-07 02:34:52
  • Offline
  • Erkek
Merhaba,  Bantın illa
dark1nqMehmet ÜnalAvatar

Merhaba, 


Bantın illa da sarmaldan ayrılması gerekmiyorsa sarmalı ve ayrılan bantı ayrı ayrı animasyona tabi tutarak göz yanıltma ile yapablirsiniz.

Yukarıda benim yaptığım örnek mevcut.


Yapmak için ;

Gereken malzemeler : 1 adet koli modeli, 1 adet koli bandı modeli, 1 adet z segmenti 150-200 civarı yüksek box modeli(bantımız), 1 adet koli etrafında gezen line pathi(kolinin çevresinde dönecek)

Bant sarmalı için animasyon;

Bantın sağdan animation sekmesindeki positionu, path constraint yapıp 
add path seçeneği ile izleyeceği yolu seçiyoruz .. Follow ve allow upside downı seçiyoruz.(axisi oturmazsa onuda düzenleyebilirsiniz.)

Bantın oluşması;

Boxımızı seçip PathDeform modeifierini ekliyoruz.  Pick path ile yolu seçiyoruz direk box bulunduğu yerde linenin şekline bürünür. Stretch ile uzamasını sağlayabilirsiniz.(Axisinde problem yaşarsanız yine değiştirebilirsiniz.) 


*PathDeform modifieri yanlış seçmeyin benzer isimlerde birkaç tane mevcut.

*Deneme yanılma ile güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Umarım anlaşılır.


Benim içinde antreman oldu :) 

 


2013-10-07 08:57:16
  • Offline
  • Erkek
Mehmet kardes cok tesekkur
burocknrollburak beyturAvatar

Mehmet kardes cok tesekkur ederim cok guzel aciklamisin ve benim icinde baya faydali oldu. Benim yaptigim yontemde buna benziyor, bant tersinden yapisiyior. ama senin yontem daha gercekci duruyor cunku bant bitmiyor ve kutunun etrafini istedigin gibi dolastirmak mumkun. Benim aradigimda boyle bir yontemdi. Musteriye yapip gosterecegim ornegi eminim begenecektir.


Montreal - Canada www.cgframe.com
2013-10-08 02:52:30 Edit:2013-10-08 02:53:04
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!