3ds Max : Kayıtlı dosyaların bozulması

Kayıtlı dosyaların bozulması

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle lütfen bu duruma bir çözümü olan veya başına gelen arkadaşlar yardım etsin. Sorunu şöyle özetleyeyim.

3dsmax design 2012 kullanmaktayım. önceki sürümlerde hiçbir sorun yaşamazken bu sürümde olmadık sorunlarla karşılaşmaya başladım. en önemlisi ise çalışmamı tamamlayıp kayıt ettiğim dosyalarımın kullanmadığım halde bozulması. izah etmek gerekirse, örneğin şuan bir firmaya katalog çalışması yapıyorum. ürünleri modelleyip birer birer max dosyalarını kaydediyorum. 80 e yakın ürün var. önce masaüstünde çalışmayı tamamlayıp kaydettikten sonra harddiskimin d bölümüne alıyorum. çalışacağım zaman tekrar masaüstüne kopyalayıp çalışıyorum. sorun şudur ki, kaydettiğim dosya örneğin 30 mb. d klasörüne kopyalayıp boyutunu ve açılıp açılmadığını kontrol ediyorum sorun yok herşey aynı ve düzgün. fakat aradan birkaç gün geçip de dosyayı kullanmak istediğimde bir bakıyorum ki boyutu 30 mb olan dosyanın boyutu örneğin 240 kb olmuş ve dosya açılmıyor hata veriyor. bu birçok dosyada sıklıkla başıma geliyor. kullanmadığım dosyaları bile arada bir kontrol ediyorum durduk yerde bozulmuş oluyorlar. nedir bu max design 2012 nin hikmeti. geçmez olaydım geçtiğimden beri başım sorunlardan kurtulmadı. şu elimdeki işi bir bitirsem tekrar max 2011 kurucam. lütfen yardım edin dosyalar neden bozuluyor. açmadığım halde.


2011-12-07 22:43:49
  • Offline
  • Bayan
aynı şey 2010 da
HALOXOrcun Halil KayaAvatar

aynı şey 2010 da başıma geldi. 2010 damı sorun var acaba dedim 2009 kurdum ondada aynı olay gerçekleşti. virüstendir dediler ve gittim kasper satın aldım. makinanın heryerine bulaşmış bir virüsle karşılaştık. temizledikten sonra herhangi bir sorun kalmadı aynı sorunu tekrar yaşamadım fakat zarar gören max lerin hic biirni kurtaramadım. kurtarabilcek birisi vardı fakat inanılmaz bir fiyat çektigi için öyle kaldım. umarım sorunun bu değildir verilerinin uçmaması bakımından


https://www.behance.net/OrcunHalilKaya
2011-12-08 04:07:59
  • Offline
  • Erkek
Geçmiş olsun. İnşallah problemi
pitposumSerdal ErtasAvatar

Geçmiş olsun. İnşallah problemi çözersin diycem ama bu konuda geri dönüş olduğunu duymadım. Benim anlamadığım dosyaları neden masaüstüne getirip çalışıp tekrar başka bir yere taşıyosun ?


http://pitposum.deviantart.com/ www.serdalertas.com
2011-12-08 09:22:16
  • Offline
  • Erkek
virüs olabileceğini ben de

virüs olabileceğini ben de düşündüm tarama falan yaptım ama bir çözüm olmadı. dosyaları. şuan veri kaybım yok çok şükür. çünkü masaüstünde çalışıp biten çalışmayı d ye atıp masaüstündekini de çöpe atıyordum. bozulanları çöptekiyle değiştirince sorun olmadı çok şükür.Serdal bey sorunuzun tam cevabı da bu aslında bilgisayarda karşılaştığım sorunlarda yedekleme amacı ile bunu yapıyorum. asıl dosyayı koruyup kopyası ile çalışıyorum. işlem bitince de güncelliyorum. acaba bende mi kasper alsam? bilgisayarı kasıyor diyorlar. bildiğiniz virüs temizlemede çok iyi bir program var mı?


2011-12-08 13:19:43
  • Offline
  • Bayan
dosyaları save as yapıp
pitposumSerdal ErtasAvatar

dosyaları save as yapıp farklı bir isimle çalışsanız daha kolay olmaz mı ?
ben bi proje başlayınca mesela proje01.max ismiyle başlarım. kimi zaman aynı max dosyası proje20.max ile biter. hem yedeği hem de bir önceki çalıştığım haliyle saklamış oluyorum. tüm proje tesliminden sonra son 2 dosya haricindekileri rarlayıp saklıyorum. rarlayınca çok da küçülüyor. yer sıkıntısı da yaratmaz. diğer türlü kaplamaları veya vraymesh obj. yerlerini her projede yol olarak göstermeniz gerekebilir.


http://pitposum.deviantart.com/ www.serdalertas.com
2011-12-08 13:40:25 Edit:2011-12-08 13:40:41
  • Offline
  • Erkek
Haklısınız serdal bey. ilk

Haklısınız serdal bey. ilk zamanlarda o şekilde çalışıyordum aslında. fakat bir süresonra çizimlere daldıkça kafa kalmıyo bende:) gecenin bir yarısı proje 20 diye proje 10 dan devam etmeye kalkabiliyorum :) o yüzden masaüstünde çalışıp d ye atıyorum. ayrıca her her dosyanın bir önceki halini de saklıyorum. çalışmayı hep masaüstünde yapıp d içerisinde dosya açmayınca kaplamalarla ilgili bir sıkıntı da olmuyor. galiba bu biraz da kişiye göre değişen bir yol. rahat çalışabilme meselesi. Ayrıca unutmadan yorum ve katkılarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Not: sorun hala devam ediyor :(((((


2011-12-08 14:00:00
  • Offline
  • Bayan
Numbers of autoback`i 99
no_fearYusuf ESAvatar

Numbers of autoback`i 99 yaparsan bundan sonraki çalışmalarında doğabilecek hataları kurtarmak için belki biraz daha fazla şansın olabilir. :)


yusuf.es | blog.yusuf.es | yusufes.turbosquid.com | vimeo.com/yusufes
2011-12-09 17:55:17
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!