3ds Max : İzmir 3d max

İzmir 3d max
ahmet-bozdagahmet bozdağ

merhaba mersinde bi iç mimarlık ofisinde görselleştirme ve uygulama yapıyorum ama bazı sebeblerden dolayı izmire taşınmayı düşünüyorum internet ten baktığımda fazla bi iş ilanı göremedim tavsiyeleriniz neler olur izmir hakkında-


2017-07-31 17:12:26
  • Offline
  • Erkek
izmirde iş imkanları hiç
gulsen35

izmirde iş imkanları hiç yok değil ama fazlada yok. büyük beklentiyle gelme hayal kırıklığına uğrarsın. iyi firmalar var ama şans. Gelirim hemen güzel bir işe yerleşirim diye düşünme, oda büyük şans olur. İstanbulla ve ankaraya kıyasla burda sektör daha zor. özellikle sabit çalışmak isteyen erkekler için. Firmalar genelde bayan tercih ediyor.


2017-08-04 18:42:10
  • Offline
İzmir genel olarak tüm
vertexusOrhun EvcimenAvatar

İzmir genel olarak tüm iş dalları açısından kısır bir şehir,sadece 3d`ye has bir durumda değil.Firmalar genelde küçük veya orta ölçekli aile şirketlerinden ibaret.Kurumsallık olmadığı için kariyer anlamındada çalışana çok fazla bir kapı açamıyor.Firmaların çoğu sigortasız insan çalıştırıyor.3 sene aynı maaşa,sigortasız çalışan insanlar biliyorum,sırf işsiz kalmamak için. Kendini geliştirip,fark yaratanlar,dışa açılanlar ya İstanbul`a yada yurtdışına göçüyor,yıllardırda bu kısırdöngü değişmedi.

3d işinde maaşlar ne alemde dersen deneyimsiz olup 1000 TL ve altına çalışanda var 10 sene ve üzeri deneyimle 2500 alanda.İstediğin kadar kalifiye ol burda fuar standı veya mimari görselleştirme yapıp 2500`den fazla para alamazsın.Fazlasını kazanıyorum diyen ya şahıs şirketi kurmuştur kendi işini yapıyordur,yada iş dışında kalan tüm zamanını freelance`e ayırıyordur.

İnternetteki "100 maddede İzmir`de yaşam" kılavuzları gibi yazıların hiçbir geçerliliğin kalmadığınıda belirtmek isterim.Burası artık 5 milyon nüfusa koşan "kalabalık" ve "pahalı" bir şehir.İyi bir muhitte 800 tl`den aşağı kiralık oturulabilecek ev yok.
Belediye rant için saçma sapan bir tramvay sevdasına kapılıp İzmirli`yi "trafik" denen bir belayla tanıştırdı.Eskiden 15-20 dk süren yol artık en az 1 saat sürüyor.İşe gidiş geliş işkence.Ulaşım reformu adı altında tramvaydan otobüse in bin yapmadan en yakın yere bile tek vesayetle gidemiyorsun.Hepsi kaldırıldı.Ulaşım pahalı.

Kısacası keyif kaçırmak istemem ama bence beklentilerinizi minimumda tutarak gelin.


orhun.artstation.com
2017-08-07 16:00:59 Edit:2017-08-07 16:02:32
  • Offline
  • Erkek
orhun beye harfiyen katılıyorum.
gulsen35

orhun beye harfiyen katılıyorum.
izmir yemek içmek gezmek tatil yapmak için gelin, paranız varsa iş kurmak içinde gelin, imkanlar var. ama birinin yanında çalışmak için gelmeyin. pişman olursunuz.


2017-08-08 00:28:50
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!