3ds Max : iç mekan vray

tşk ederim ilgilendiğiniz için...denicem..umarım

tşk ederim ilgilendiğiniz için...denicem..umarım başarabilirim..


2013-07-31 10:05:08
  • Offline
  • Bayan
Eğer başaramaz isen netten
dragutTarkan ASLANAvatar

Eğer başaramaz isen netten ders araştırmanı tavsiye edicem...

Çünkü burada her sorunuza anında cevap bulamayabilirsiniz...

Belki de hiç bulamayabilirsiniz...

Bunun nedeni,
Sorunuzu görmemiş olabilirler, ne anlatmak istediğinizi anlamamış olabilirler ya da o konuda bilgisi olmamış olabilirler....


http://3de-Studio.com 0 505 939 93 09 https://www.behance.net/TarkanAslan
2013-07-31 10:09:57
  • Offline
  • Erkek
son durum nedir mimaricee,
dragutTarkan ASLANAvatar

son durum nedir mimaricee,

Çözüm bulabildin mi?


http://3de-Studio.com 0 505 939 93 09 https://www.behance.net/TarkanAslan
2013-07-31 14:57:41
  • Offline
  • Erkek
suan hazırladığım proje acil

suan hazırladığım proje acil olduğu için..cvp gelene kadar ben kendi yöntemimle açıları farklı max dosyası olarak kaydedip öyle render aldım..ancak başka bir projede deneme şansım olacak..timeline daha önce kullanmadığım için ne kadar başarılı olurum bilmiyorum ama..belki bunla ilgili bi ders izlemem gerekebilir?merak ettiğim siz bu şekilde mi yapıyosunuz..bi mağaza düşünün..dış mekandan içeri gircek bi ışık olmicak..ortamı nasıl aydınlatırsınız..doğru yoldamıyım..


2013-07-31 17:13:15
  • Offline
  • Bayan
Gerçek hayatta nasıl aydınlatırsın
dragutTarkan ASLANAvatar

Gerçek hayatta nasıl aydınlatırsın öyle düşün....


http://3de-Studio.com 0 505 939 93 09 https://www.behance.net/TarkanAslan
2013-07-31 17:22:02
  • Offline
  • Erkek
Bu gün girebildim foruma
ArkondeRAlper SözenAvatar

Bu gün girebildim foruma o yüzden biraz geç cevap olacak;

Önce sorunuza cevap vermeye çalışayım;

Işıklarınızı duvarlara çok yakın yerleştirmeyin, obje aydınlatması için kullanacağınız spot vb. için ies ışıkları tercih edin. Tavana ya da duvarlara duvar boyunda dev ışıklar koymak iyi bir çözüm değil. Sahne karanlık kalıyorsa sahnenin dışına bir vray light ekleyip parametrelerinden type olarak dome seçin. Sonra optins altında cast shadows u kaldırıp skylight portal ı işaretleyin. Bu sahnenizin tamamen aydınlanmasını sağlar. Sonrasında sahneye ışık kaynaklarını doğru bir şekilde yerleştirerek (lambaderler, spotlar, tavan aydınlatmaları vb.) aydınlatın.

Batch renderda, sadece ışıklar için de değil, herhangi bir objenin farklı açılardan render alırken farklı yerlerde ya da özelliklerde olmasını istiyorsanız scene states aracını kullanın. Bunun için tools/manage scene states komutuna tıklayın. Açılan pencerede save e tıklayın. Bütün objeler bulundukları konum ve özellikleriyle birlikte kaydedilir. Başka bir açı için ışıkları istediğiniz yere taşıyıp yeni bir scene state olarak kaydedin. En son batch render penceresinde her bir kamera için seçeneklerden onun için hazırladığını state i seçin. Bu şekilde bir defa ayar yapıp sıralı render alırsınız.

Son olarak da bana doğan cevap hakkını kullanacağım. Evet bunda sinirlenecek bir şey var. O da sergilediğiniz tavır. Sorduğunuz şey benim ya da bir başkası için çok kolay olabilir. Bu bilgiyi saklamak niyetinde de değiliz. Ama biz bunları öğrenmek için senelerimizi verdik. Sizin 2 saate cevap beklediğiniz sorular için her biri iki saat süren onlarca deneme yaptık. Gece yarılar bilgisayar başında kan çanağı gözlerle araştırıp okuduk. Siz aynı işkenceyi çekmeyin diye burada bilgiyi paylaşıyoruz. Ama buna mecbur da değiliz. Eğer size kimse cevap yazmıyorsa bizi suçlamaya hakkınız yok! Sırf siz aceleyle bir işi yetiştiremeyeceksiniz diye böyle bir tavır koyarsanız aynı şekilde de karşılık alırsınız. Eğer alçakgönüllük ve araştırma/öğrenme hevesiyle soru sorarsanız da aynı ölçüde çok yardım alırsınız.

Ben buraya kimseye laf yetiştirmek için gelmiyorum. Ama yardım etmeye çalışacağım kişilerden böyle bir tavır görünce de sinirlenmeden edemiyorum. Eğer birisi benim yazdıklarımı onaylamışsa sebebi bu sıkıntıyı hepimizin çekmiş olmasıdır. Eğer bir gün siz de böyle bir tavırla karşılaşırsanız belki siz de hislerinizi dile getiren birisine "taraf olursunuz".

Kolay gelsin...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-08-02 04:23:29 Edit:2013-08-02 04:29:12
  • Offline
  • Erkek
foruma girmek için ancak

foruma girmek için ancak fırsat bulabildim..geç bir tşk. olacak...konuyla ilgili olarak da...amacım kolay bilgiye ulaşmak değil elbette..herkesin kendince haklı oldugu bir konuda karşılıklı olarak aşırı tepkilerde bulunduk...tekrar geri dönüş yapıp yardımcı oldugunuz için tşk. ederim..gerçekten çok faydalı bir bilgi oldu bnm için..size de kolay gelsin..


2013-08-15 09:41:43
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!