3ds Max : forest pack X>V

forest pack X>V
Beyaz-KelebekBanu KocataşAvatar

MErhaba, bir süredir forest pack kullanmaya çalışıyorum ama cevap bulamadım iki nokta var,
1-Bir plane üzerine bir grup bitkiyi yerleştirip her türlü ayarlamaları yapıyorum, ancak bir başka plane üzerinede aynı bitkilerin ve ayarların gelmesini kopyala yapıştır gibi bir seçenekle yapamıyorum, her plane için aynı işlemleri yapmak zorunda kalıyorum, yapılan bir düzenlemyi en kolay yoldan diğer objelere nasıl aktarırım?

2-Bazı bitkilerde çok fazla parlama yada hiç parlamama durumları oluyor, bunlara müdahale edebiliyormuyuz?


hayatı yaşa...
2014-12-07 03:11:26
  • Offline
  • Bayan
1 - Hazırladığın ağaçları
yavuzSerkan Yavuz

1 - Hazırladığın ağaçları

1 - Hazırladığın ağaçları kopyalamak için Geometry sekmesinin altında copy ve paste ikonları var. Oluşturduğun bir forest`teki setup`u yeni oluşturduğun forest`e kopyalayabilirsin. Ancak bu sahnende birçok forest objesi oluşmasına sebep olacak. Kalabalık sahnelerde kafa karışıklığı yaratabilir. Bunun yerine aynı ağaç, çalı vs düzenini kullandığın yerlerde Surface bölümünden yüzeyi eklemen daha doğrudur. Ya da yüzeyleri atach yapabilirsin. 2 - Ağaçların materyallerine müdahale edebilirsin. Bunun için Geometry bölümünden eklediğin ağacı seçip az aşağısında bulunan materyal kutucuğunu materyal editöre instance olarak taşıyarak düzenleyebilirsin.

2014-12-07 12:23:30 Edit:2014-12-07 12:53:53
  • Offline
  • Erkek
Yüzeyler genelde farklı kotlarda
Beyaz-KelebekBanu KocataşAvatar

Yüzeyler genelde farklı kotlarda olduğundan attach yapınca bitkiler tek bir kotta toplanıyor, sanırım bu demo kullandığım için oluyor.
Söylediğin yol da benim işimi çözüyor, çok teşekkürler Serkan.


hayatı yaşa...
2014-12-07 22:55:17
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!