3ds Max : En Anlaşılır Yüz Modelleme Dersi

Hamit, dilersen özür dileyebilirim
ulasdenizulaş deniz

Hamit, dilersen özür dileyebilirim ama, ben gerek görmüyorum çünkü, dikkat edersen kötü birşey söylememişim. Ortaya konan verileri analitik olarak inceleyip, bir sonuca henüz varmamışım. Sadece varılabilecek sonuçlardan birine ihtimal vermiş ve bu ihtimale biraz nükte ilave etmişim. Yani aslında ortada sana dair birşey yok, belirttiğin 2 koşulun değerlendirilip bir ihtimale nükteli bir şekilde ulaşmak durumu var. ( fizikçi olduğum için, mecburen katlanacaksınız buna ) Bu durumu sahipleniyorsan ya da üzerine alınıyorsan eğer, özür dilerim, içten bir şekilde.

Şimdi anlayamadığım birşey var. sen bu resimdeki çalışmaları nasıl yapmışsın. Yani 3d olarak yapıp render mi aldın yoksa, 2d olarak mı yaptın. Ya da varolan bir şekil veya resim üzerinde çalışarak mı yaptın. Sadece merak ediyorum, o yüzden soruyorum.


2012-01-11 20:36:24
  • Offline
  • Erkek
Ne özürü kardesim :)
Hamit_AksLnAbdulhamit AkaslanAvatar

Ne özürü kardesim :) Sadece belirtmek istedim ben. Yüz yapımına gelince;
Öncelikle kaplama dedigimiz şey biz genellikle text olarak adlandırırız.Text bildiginiz üzere photoshoptan modelleme ise blenderden yapılır.Önce yüz eger Konamide varsa ıdını bulup konaminin yaptıgı yüzün üzerine yapıyoruz.Diyelim messi,messi yüzü konamide ıdlıdır ama STSL yani bizim ligimiz oyuncuları cok azdır ve biz bu yüzlere ıdsız diye tabir ederiz.Idsız yüz yapmak için ise bu yüze benzeyen uygun bi konami kalıbı yani modeli bulup bu model üzerine fotografı koyarak yaparız.Önce texti yapıp yine modelin texti olur bu textin üzerine fotoyu koyup yaparız.Sonra blendere atıp fotografa benzetmeye calısırız :) 2 Tane ders yapmıstım pes yüz yapımı ile ilgili internetten arastırıp bulabilirsin...
Render dedigin bunlar PES 12 oyunundan alındı.Yani bu yüzleri oyun için yapıyoruz.Hatta PES 12 için Türkiyenin en iyi yamasını yapma ugrası içindeyiz :) Bu konudan takip edebilirsin.
www.peskolik.net/forum/f289/peskolik-12-spor-toto-super-lig-yamasi-tanitim-alani-2256.html


2012-01-11 20:43:56 Edit:2012-01-11 20:48:21
  • Offline
  • Erkek
Eğer bu konuda bana
Hamit_AksLnAbdulhamit AkaslanAvatar

Eğer bu konuda bana yardımcı olabilirseniz PES`de oldugum kadar bu konudada basarılı olabilirim :)


2012-01-11 21:17:29
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!