3ds Max : Bina 4 cephesi Toplam poligon sayısı?

Sevgili Yaser, öncelikle sorun
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Sevgili Yaser, öncelikle sorun gerçekten çok ilginç. Heleki sonunda belirttiğin "mimarım" kısmı beni bende aldı diyebilirim.

Soruna cevap vermek gerekirse; Genel olarak 8-10 poligona çözersin. ama biraz daha profesyonel bir el değerse 2-3 poligondada bu işi çözer!!! Oda senin gül hatrına

Lavahle velakuvvet can dostum. Yahu böyle soru olur mu?

"7" tuşunu kullanacak kadar max kullanmayı biliyorsunda poligon sayısını belirleyen etkenlerin neler olduğunu bilmiyor musun?

Sen bir silindir çizersin 8 poligon ben çizerim segment sayısını arttırım 5000 poligon. Senin binanda söve vardır, oymalı kakmalı işlemeli tek parçası 100.000 poligon; benimkinde bırak söveyi denizlik bile yoktur alsana 0 poligon..!

E nasıl olacak bu iş?

Mimar adam "normal apartman binası" der mi? Bunu anormali nasıl olur o binanın ?

Arkhe paşadan sana tavsiye.

Öncelikle poligon sayısı nedir, fazla yada az olması sana ne sağlar, nasıl fazla poligonlu nasıl az poligonlu modelleme yapılır; sahneler ne olursa çok poligonlu ne olmassa az poligonlu olur , bir bunları araştır .

Sonra inan bana gelip bu sorduğun soruyu pkuyacak ve güleceksin.

Dağılın şimdi hepiniz evlerinize.


www.leventoget.com
2011-11-19 02:23:54
  • Offline
  • Erkek
ilginç bi başlık ve
plt34PulatAvatar

ilginç bi başlık ve postlar olmuş.. arkadaş tam olarak bilmediği için sanıyorum yanlış soru sordu.. fakat onunla birlikte postlardan keyifli şeyler çıkmış :)


2011-11-19 10:38:06
  • Offline
  • Erkek
Aytac cumci. O civciv
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Aytac cumci. O civciv banamı hareket çekşyor öyle????

Hoş değil...


www.leventoget.com
2011-11-19 12:08:38
  • Offline
  • Erkek
Yasir bey`in asıl sorusuna
EnqinEngin Yiğit

Yasir bey`in asıl sorusuna cevap verilmemiş.Gtx580 işlerinde sana zorluk çıkartmaz rahatlıkla çalışabilirsin.Satıpta profesyonel ekran kartı almak bence gereksiz.Şöyle örnekleyeyim ben kendi bilgisayarımda Hd 5750 kullanıyorum 3 milyon poligonda akıcı çalışabiliyorum ki gtx580 benim ekran kartının epey üzerinde.bildigim kadar cevap vermeye çalıştım umarım işine yarar.Saygılar.


2011-11-19 12:37:50
  • Offline
  • Erkek
Enqin Bey cevabınız benim
YaSiRYaser AteşAvatar

Enqin Bey cevabınız benim mutlu etti :) açıkcası şu şekilde duygularımı ifade edeyim

Issıs bir ormanda çaresizce bir kaç söz fısıldadım gökyüzüne hafif atıştıran yağmurla ürktüm yanlızlığımdan ve birden bu olanlar ardından bir kaç gözyaşı da ıslattı yüreğimi... Nedendir bilinmez insan kendi yüreğinden başka yürek görmezmiş menfaatler dünyasında...

Neyse bu kadar içe dönük bir yazıdan sonra başlayım :)

arkhe74 Hocam düşünceleriniz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkürler :)
Aslında olayı basite indirgenmek sonra ortalama bir cevap çıkarmak istedim.
2 boyutta bir kare 4 çizgiden oluşur ama içersinde bir sürü çizgi(segment) çizerim çe bunun çevresi de yine bir kareyi oluştırur. Aslında olayı segmentle doldurup organik bir yapıya sokmak değil...
Alttarafı bildiğiniz düz yüzeylerde kapı pencere boşlukları olur Çatı teras olcak... Neyse bunu tabikide ayrıntıyı arttırıp değişik tip binalarda poligon sayısı artacaktır fakat en baştada dediğim gibi ortalama bir sayı istemiştim...

asland arkadaşımızda Proxy diyerek olaya farklı bir boyut getirmiş hiç bilmiyordum benim için faydalı bir bilgi oldu teşekkürler :)


Son olarak konu içersinde sorumu kıymetli görüp cevap veren arkadaşlara çok TEŞEKKÜR ederim :))
Saygılar...
iyi Çalışmalar...


www.yaserates.com
2011-11-19 13:59:09
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!