3ds Max : 3ds max tecrube tecrube!!!!

3ds max tecrube tecrube!!!!
eonculeremrah onculerAvatar

Merhaba arkadaslar. Izmirde yasiyorum. gecen sene bu zamanlardan beri 3ds max ile icli disli oldum evimde surekli deneme cizimler vray kamera ayarlari hepsini deniyorum ogreniyorum. Turkiye capinda iyi bir kurumdan 3ds max ve Autocad kursu aldim. Bi is basvurusu yapmaya kalktigimda "en az 3 yil tecrubeli eleman ariyoruz" diyorlar. Ben bu sektore tabiri caizse acim. Size buradan soruyorum ben bu is verenlerin istedigi tecrubeyi bi yerde calismadan nereden edinebilirim?

Simdiden herkese tesekkurler iyi aksamlar.


2018-03-22 21:14:04
  • Offline
  • Erkek
portfolyo
rocker_trTuran BabacanAvatar

portfolyo


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2018-03-22 22:43:14
  • Offline
  • Erkek
yapmış olduğun iyi çalışmalar
DARK_LordMetin KALAYCIAvatar

yapmış olduğun iyi çalışmalar ile iş verenin karşısına çıkıp 3 değil 8 yıllık tecrübe sahibiyim ama kendi işimi yaptım hiç bir yerde çalışmadım dersen seni havada kaparlar.


BIRGUN HERSEY KARANLIGA GOMULECEK... O AN GELDIGINDE OLUP BITENLERE SADECE BEN TANIK OLACAGIM
2018-03-23 08:06:16
  • Offline
  • Erkek
Tecrübenin zamanla kıyas edilmesi
bermanErman B

Tecrübenin zamanla kıyas edilmesi bana çok yanlış geliyor. Kişiye ve kuruma göre çok değişken bir olay. Kimi ofisler biliyorum, 5 yılda orta derece bir firmada edineceğin tecrübeyi orda 2 yılda zaten elde etmiş oluyorsun. tamamen kişinin potansiyeline ve yaptığı işlere "potansiyeline" veya çalıştığı kurumun kalitesine bağlı.


Gelde tecrübe isteyen kişilere anlat.


4930K - GTX 780 - 32GB - 3dsmax 2014 - Vray 3.6
2018-03-23 09:33:19 Edit:2018-03-23 09:34:55
  • Offline
  • Erkek
bu mesele sabat meselesidir.
gulsen35

bu mesele sebat meselesidir. Tecrubesizsindir, bir yere girersin, ilk zamanlar çok sürünürsün, zorlanırsın, birşey söylerler anlamazsın. Tepki görebilirsin. Belki işten çıkarılırsın. Sonra başka yere girersin. Az ücret alırsın. Bu süreç senin ve işverenin kapasitesine göre bir kaç yıl sürebilir. Yani gelişimi zamana bırakmak gerekiyor. Kolay bir süreç değil. Kısa sürede olacak birşeyde değil. Mücadele ve sabır gerekiyor.

Biryerde çalışmadan nasıl tecrube edinirim konusuna gelince, bunun için işletme küçükde olsa, azda maaş verse bir yere girip, işin tozunu yutmak zorundasın. Öyle çat diye güzel bir mimarlık firmasına gireyim 3bin 5bin para alayım , işide öğrenirim dersen, öyle bi dünya yok.

esasen maliyeciyim. 2011 yılında bu işe girdim. ilk başlar çok hatalar yaptım. Tabiri caizse düşe kalka öğrendim. Hiç Kolay olmadı. 4 farklı firmada çalıştım. Belli bir seviyeye gelmek 4 yılımı aldı. Ama halada üstüne koymam gereken çok şey vardır. Bu iş böyle. Yoksa mesele programı indir, üç beş video izle hop bir yere gir çalış o kadar basit değil bence. Ama malesef dışardan biraz böyle görünüyor galiba..

Bu bahsettiklerim bu işten para kazanmak için katlanılması gereken zorluklardan bazıları. Yani sadece max öğrenmekten bahsetmiyorum. Uygulama ve montaj bilgisine sahip olmak, fizibilite yapabilmek, maliyetlerden anlamak gerekiyor. işverenle, ustalarla ve müşterilerle sorunlar çıkıyor. Zorluk çekmeden bunları tecrübe etmek çok zor. Dahada uzatmak istemediğim bir sürü zorluklar var.

Bu kadar zorluk çekmeden hiçmi olmaz? olur neden olmasın. Çizim yaparsın ama para kazanamazsın. Anca bir gevrek bir sigara parası.


2018-03-24 14:46:00 Edit:2018-03-24 15:47:30
  • Offline
heralde aynı şeyi yaşayacağım ama...
BurakBBurak Bayram

8-9 aydır eve kapandım ve her gün gece gündüz ara vermeden 3d çalışıyorum, 3ds max ile başladım, abandım, sonra zbrush, substance painter abandım, tabi çalışırken sürekli, eğitim dışı modellemeler çalışmalar çıkardım öğrendiklerimle. Seviyemi derecemi portfolyoyu hazırlamadanda kendi kafamda belirtmek istemiyorum çünkü o iş yapmaya başlayınca belli olacak. Bakalım portfolyo hazırlamaya başlayacağım bitirmem gereken 3 4 eğitim seti daha var. Yeni konu açmadım konuyu görünce buraya yazayım dedim seviyem ne, alacaklarmı yoksa senin sorun benimdemi karşıma çıkacak göreceğiz. birde Türkçe ve yabancı ücretli ücretsiz en faydalı eğitim setlerini izledim bu 4 programda da. Öncesinde grafik tasarımcıydım photoshop a baya hakimim. Portfolyoyu yine burada paylaşacağım inşaAllah :) Allah yar ve yardımcımız olsun. Son olarak şunu belirteyim, yorum yazmamdaki asıl konuya gelecek olursak yani sana vecabıma; Allah çalışana, çabalayana karşılığını elbet verir yani illaki sorunlar çıkacak karşımıza ama ben bu azmin ve emeğin karşılığını Allah ın lütfu ile alacağımıza inanıyorum. Umutlu olmak lazım zorluklar çıkınca pes etmemek lazım. Her olmayış olacak olan en iyiye gitmemiz için çıkmamız gereken bir basamaktır bence, bunu yaşayarak gördüm :)


2018-03-25 20:59:04
  • Offline
  • Erkek
Linked.IN üyeliğini unutma. ciddi
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Linked.IN üyeliğini unutma. ciddi firmalar orda paralı üyelikle eleman arıyor.


Game maker
2018-03-26 23:35:25
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!