3ds Max : 3ds Max Karakter Modelleme

3ds Max Karakter Modelleme
RebellionTolga Demir

Merhaba Arkadaşlar

3ds max ve Zbrush ile karakter modelleme üzerine çalışıyorum. Zbrush ile türkçe kaynak sıkıntısını hepimiz biliyoruz. Konu Zbrush değil elbette, konu 3ds max`de karakter modelleme.

3ds max`de modellediğim karakteri Zbushla detay vermek vb herkesin bildiği mevzular..

Konuyu uzaattım farkındayım direk sorumu sorayım.

3ds max`de karakter modelleme ile ilgili Bülent Kalkan`nın eğitim seti mevcut. Bu eğitim setini kullanan arkadaşlar varsa ve eğitim setini yorumlarlarsa sevinirim çünkü daha önceki setlerini aldım çok işime yaradı ama işi iyice öğrendikçe yüzeysel anlatımlar olduğunu ve sadece yeni başlayanlar için faydalı olduğunu anladım. Eğer karakter modelleme setide böyleyse almayacağım. Örnek videosunuda bulamadım açıkcası.


Basittden zora giden bir karakter modelleme seti aramaktayım. Basitten daha az basite giden setlerden gına geldi :)


2014-03-08 13:26:28
  • Offline
  • Erkek
ben aldım
emrah_redEmrah.redAvatar

Ben onun 6 lı setini almıştım. Öğretmen olduğum için karakter modelleme eğitimini de hediye olarak gönderdi sağolsun. Bir insan karakterini modellemeyi anlatmış eğitimde ama kafa ve el ayak detayları eksikti cd nin içinde. Face den sordum ama cevap yazmadı hiç.Şunu söyleyim bana gelen cd de basit bir anlatım var. yeni baslayanlar için iyi olabilir ve de eksikti dediğim gibi. Bana eşantiyon mu gönderdi bilmem. Herkese onu veriyorsa ben tavsiye etmem açıkçası.


“I always like walking in the rain, so no one can see me crying.”Charles Chaplin
2014-03-10 18:16:09
  • Offline
  • Erkek
Karakter modelleme zbrush da,
3ddesigner3d designer

Karakter modelleme zbrush da, şişir çökert yumuşat okadar :D ek olarak bir kaç komut okadar...

3dsmaxde de basit modelleme biilgisiyle base model yapıcaksın referanslara göre.bu referanslar el çizimi yada netden bulursun..

tek olay anatomi bilmekte, uzmanların işlerine bakarsan aslında olayın bundan daha ileri boyutta oldugunu görürsün. program ders vs bunlar bir işe yaramaz, desen dersi karakalem çizimler vs yapman lazım el çizimi yeteneği ve görsel yeneteği geliştirmeden tüm programları bilsende uzmanların işleri çıkaramazsın. programlarda zaten değim gibi aman aman bişey yok. :D

kolay gelsin.


2014-03-11 10:47:10
  • Offline
  • Erkek
3ddesigner El çizimi
RebellionTolga Demir

3ddesigner

El çizimi yapmadan karakter modelleyen ve büyük projelerde çalışanları gördüm. Yani araştırdım şahsen görmüşlüğüm yok :)


3ds maxde basit karakter modeller çıkartabiliyorum ama daha ileri seviye için bir eğitim seti arayışındaydım. Türkçe kaynak olması hızlı öğrememi sağlıyor. İngilizce seviyem çok çok ileri olmasada var bu nedenle yabancı videolar izliyorum ama belli bir süre sonra baş ağrısına neden oluyor:)

Birde Türkiyede karakter modelleme alanındaki piyasa değeri nasıl merak içerisindeyim. Bir kaç kişiyle konuştum ama çok mutsuzlar ya da beni kandırıyolar. İş yooook diye aglıyorlar sanırım türkiyenin temel sorunu bu.


2014-03-11 11:10:59
  • Offline
  • Erkek
emrah_red Bende Bülent
RebellionTolga Demir

emrah_red

Bende Bülent Kalkan`nın 3ds max eğitim setini almıştım ve yeni başladığım için bana baya faydası oldu. Daha öncede belirttiğim gibi seviye yükseldikçe yetersiz kalıyor. Size gelen hediyenin aynısının geleceği fikrindeyim ve iletin benim için bu konuda önemli artık:)


2014-03-11 11:14:34
  • Offline
  • Erkek
3ddesgner`ın vurgulamak istediği anatomy
KediEti7ümit ülkerAvatar

3ddesgner`ın vurgulamak istediği anatomy bilgisi. çizim yapıp yapmadığı farketmez. bu bir branşlaşma meselesidir. bir noktadan sonra kimi kalemle devam eder kimi proğramla. ama hepsi ne yapacağını bilir. ressamlık el becerisi değildir. ne yapacağını bilmektir. o çizim yapmayan karakter modellemeciler kısa bir teknik süreçten sonra ressam gibi çizerler emin ol. sadece tercihlerini 3d den yana kullanmışlardır.

karakteri kaslar oluşturur. insanı oluşturan kasları biliyor musun mesela? yüz bile kaslardan oluşur. bir insanın erkek mi kadın mı olacağını bu kaslar belirler. böyle bir bilgin var mı? hangi kas nereden başlar nerede biter... en başta zaten kemik yapısı bilinmelidir.

elbette hiçbir bilgin olmadan karakter modellersin ama modellediğin her karakter yaratıktan öte geçemez. bahsettiğin kişiler de büyük ihtimalle yaratık modellemecileridir. yaratık modellemek kolaydır. ne yapsan olur. hatta hatalı yaptığın birçok şey de yaratığın karizmasını arttırır. ama söz konusu karakter modelleme ise anatomy işin %90`ıdır. yoksa arkadaşın dediği gibi modelleme kolaydır. modellemenin de işin en kolay kısmı olduğunu savunur hep :)

bilinmesi gereken birkaç tool ile modellersin herşeyi. birkaç günlük youtube eğitimi bile yeter çoğu zaman.


2014-03-11 13:55:57
  • Offline
  • Erkek
Ümit ülker Sanırım
RebellionTolga Demir

Ümit ülker

Sanırım yazdıgım iletilerde baya acemi göründüm çünkü benim bahsetmek istediğim 2d çizim yapmadan modellemek.Eskiz çizmeden direk modelleme yapmak ki bahsettiğim buydu yoksa anatomi bilmeden de modelleme yapanları gördüm gibi bir şey söylemedim. El çizimi konusunda iyi olmayıp karakter modelleyenlerdir kastım.


2014-03-11 14:30:37
  • Offline
  • Erkek
hm yanlış anlamışım.
KediEti7ümit ülkerAvatar

hm yanlış anlamışım.


2014-03-11 14:39:54
  • Offline
  • Erkek
KediEti7; yanlış anlamadın.ilk
3ddesigner3d designer

KediEti7;

yanlış anlamadın.ilk defa doğru yerlere değindin.Teşekkür ederim nedemek istediğimi vurguladığın için.

Rebellion;

``El çizimi yapmadan karakter modelleyen ve büyük projelerde çalışanları gördüm`` demişsiniz. Burada nedemek istediniz?

Firmalarda konsept karakter artistler vardır. Bunlara el çizimleri verilir hadi yap denir. Bu adam 2 boyutta nasıl kavrayıp yapacak önünün arkasını ? Mimarideki gibi a-a kesiti b-b kesitimi çizecekler önce :) tüm profesyoneller önce tablette eskiz atar onun üstüne çalışır. el çizimi olmadan bu işi yapan yok.yapabilen yok zaten. varsa özelden iletişime geçelim :D

Ayrıca ben sizi çok iddaalı buluyorum ben şöylelerini gördüm vs. gibi. Bence çok iyi bilmediğiniz konularda net konuşmamak lazım.

Ümit, bu arada modelleme bu işin en kolay kısmı.pes ettim napıyım :D

Saygılar.



2014-03-11 15:26:42 Edit:2014-03-11 15:30:20
  • Offline
  • Erkek
mesela; http://www.youtube.com/watch?v=CJ8-gkt8yi0
3ddesigner3d designer

mesela;

http://www.youtube.com/watch?v=CJ8-gkt8yi0

buradaki çalışmaları anatomi bilmeden eskizler atmadan yapamazsın.istersen 50 sene pc başında tecrüben olsun . bu çalışmalarıda hiçkimse program bilgisyle yapmıyor. dediğim gibi base model artı şişir çökert yumuşat. aylarca kursa gideceğin program komutuyla çıkmıyor. 1 haftada öğretiyim ben size komutları ve programı. o sorun değil. anlatabildim umarım.


2014-03-11 15:34:19
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!