3ds Max : 3DS Max Başlamayı Düşünüyorum

evet maya unlimited kitabı

evet maya unlimited kitabı oldukça başarılı bu konuda zaten piyasada bi nebi yıkaroğlunun kitapları birde sanalöğretimdeki set var ki sanalöğretimdeki setin çıkmasıda çok olmadı.Maya unlimited kitabını al ve bütün uygulamaları yap zaten bi noktaya gelmiş olacaksın ondan sonra ise hangi alanda ilerleyeceğine karar ver.


2012-10-30 19:59:41
  • Offline
  • Erkek
Eğim ya da smooth
ETezerErgin TEZERAvatar

Eğim ya da smooth mantığının neye dayandığını anlatan kitap var mı? Çünkü Animasyondan modellemeye kadar herşeyin temelinde yer alan bir kavramdır. Bunu öğrenmeden kendinizi eksik temeller üzerine inşa etmiş olmaz mısınız ? Kitap ya da eğitim setinde nasıl olacak da aklınıza takılan bir soruya cevap bulacaksınız ?
Neyse... Bilenler yazıyor zaten, bize laf düşmez...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-10-31 02:26:57
  • Offline
  • Erkek
sanalogretim aldım
anatolian_15ahmet teke

s.a. arkadaşım bende bu işe yeni başlayan birisiyim, sanalogretimden autocad mimari, 3d max tasarım, 3d animasyon 2009, 3d max animasyon 2010, 3d max 2010 mimari modelleme, photoshop cs5 eğitim setlerini aldım gerçekten başarılı bir çalışma 0 dan hiç bilmeyenler için gittikce zorlaşan etaplar gelmekte lakin ben bu iş üzerine çalışan birisi ve hatta hiç alakası olmayan birisiyim, magaza müdürlüğü yapıyorum:), sadece pc ve program sevgisinden kaynaklı böyle bir yol seçtim ve aralık ayında bilişim eğitim kurumlarında kursuna yazıldım, sadece sana karşılaştığım zorlukları yazmak istiyorum, 3d max de öncelikle 2009 veya 2010 hangisini kurduysan bunlara uygun rpc setupını uygun vray renderi sp1, sp4 vs.crackli bulman ve derslerdeki iyi uygun hale getirmen çok zor eğer bu konularda sana yardımcı olabilecek bir arkadaşın varsa o başka, birde takıldığın yerde videodaki derslerdeki gibi renderde alsan biryerlerde küçük bi hatandan dolayı senin renderin yansıması veya başka biryeri aynı olmuyor, eğer iş sektörün 3d max üzerine ise yani takıldığın yerde sana yardımcı olabilecek birisi varsa hiç durma, ama durumun benim gibiyse işin zor, benim programların crack yapılması patch edilmesi veya sabit aç kapa ıvır zıvırları bile çok iyi bilmem halinde halen zorlanmaktayım ve iyi birde pc nin olması gerekmekte işlemci ram..... ortalama maliyet çıkartayım sana en kötü 5.000 evinde p4 1 gb ramli bir pc varsa alacak durumunda yoksa bulaşma render alırken pc kendini kaybediyor:) sarhoş sarhoş geziyor ortalıklarda :)
benim görüşüme göre bir işi yaparken en iyi şekilde yap öğreneceksen hakkını vererek öğren


2012-11-03 21:15:42
  • Offline
  • Erkek
Benim sana tavsiyem Alper
secretwallMustafa Avatar

Benim sana tavsiyem Alper beyin dediği gibi herkes farklı şekilde öğrenir ve bunu en iyi sen bilirsin.Asıl önemli olan doğru noktadan başlamak ve devamlı olmaktır yoksa hiç bir şey yapamassın.3d uzun soluklu bir yoldur bunu unutmadan yola çıkın.Şimdiden kolay gelsin.Başarılar dilerim.


2012-11-03 22:43:39
  • Offline
  • Erkek
sağlam bir şekilde öğrenmek
cebliyunus akdagcik

sağlam bir şekilde öğrenmek istiyorsanız, programın kullanılışını öğrenmek için 3dsmax kursuna, perspektif, kamera, ışık konularını öğrenebilmek için bir fotografçılık kusruna gitmenizi tavsiye ederim.

bu şekilde sağlam bir temel oluşturduktan sonra kitap ve video eğitimleri ile devam edebilirsiniz.


www.cebli.com
2012-11-04 00:34:10
  • Offline
  • Erkek
Maxe hızlı girişler gibi
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Maxe hızlı girişler gibi dersler oluyor.Bunlar ile kesinlikle başlamayın.(sizi maxten soğutur.)
Benim size tavsiyem ilk önce arayüzü ve önemli kısayolları öğrenmekle başlayın.Ardından modelleme konusuna önem verin.Modellemeye bol vakit ayırmaya çalışın.(genelde yeni başlayanlar mmodelleme,render,kaplama gibi bir sürü konuya ağırlık veriyor.Hızlı ilerleyemiyorlar)Menüleri anlatan kitaplar ve video dersler mevcut.(ingilizceniz varsa introduction setlerinin bir çoğunda anlatılıyor.)Modelleme 3ds max programında işin temelidir.O yüzden buna ağırlık vermenizi tavsiye ederim.(modelleme yaparak sahneler ve objeler oluşturun.İlerde render motoruna girince onları kaplayıp aydınlatırsınız.)Yukardada dediğim gibi ilk hedefiniz sadece modellemeyi ve arayüzü öğrenmek olsun.Modellemede detay,oran-orantı önemlidir.

Kaplama ve render konusuna gelecek olursak onun sonu yok bence.Her yaptığınız çalışmada biraz daha gelişiyorsunuz.Kitaplara ve videoları izlyerek ancak programdaki parametrelerin tam manasını ve belirli mekanların aydınlatmasını görebilirsiniz.Normalde her sahnenin aydınlatılması farklıdır.Sahnede ışık sayısına ve şiddetine göre render ayarları farklılık göstermektedir.


2012-11-04 13:49:52
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!