Maya 3D : mayada hazırlanmış test amaçlı bir çalışma yapsa gönüllü ustalardan biri...

mayada hazırlanmış test amaçlı bir çalışma yapsa gönüllü ustalardan biri...

bütün foruma iyi geceler. şöyle bir forumu gezerken vray gördüğüm max 2009 ile hazırlanmış olan bir test amaçlı çalışma( yani başlık ) çok hoşuma gitti açıkçası. baktım bütün sayfalarına üyeler sistemlerini ve render sürelerini yazmışlar. çok yararlı bir başlık olarak düşünüyorum açıkçası. özellikle sistem toplayacak arkadaşlar için hangi işlemcinin ne kadar ne yaptını kaba taslan en basitinde render konusunda biraz fikir sahibi oluruz. ( tabiki mesela sadece işlemci değil ). bu başlığı açmadan önce böyle bir istekte bulunmamın saçma olup olmayacanı bayağı bir düşündüm ve sonunda saçmada olacak olsa açmaya karar verdim. Belki daha öncesindende açışmış olabilir aradaım biraz ama denk gelmedi.
lafı daha fazla uzatmadan başlıkta da belirttiğim gibi gönüllü bir usta özellikle maya 2011 sürümün de mental ray için (artı olarak vray de olsa hiç de fana olmaz aslında :) çok mu şey istiyorum acaba :S ) bir çalışma yapıp internete upload edip linki verse maya kullanıcılarıda aynı vray başlığında ki gibi render sürelerini ve özellikle sistemlerini yazsa olur mu aceba :S:S (biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın şimdiden okuyacak, veya cevap yazacak üyelere teşşekkür ediyorum...)


2012-06-13 03:49:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mimari için olsun demşyorum

mimari için olsun demşyorum yani kısaca amacım bir mimari kare değil. mayanın kullanım amacını biliyorum. vray de olsun demiyorum ben sadece mental ray le alınacak ola bir test karesi diyorum bu bir animasyonun sadece bir aresi de olabilir sadece bir kaç ışık oyunları da olabilir. amacım sistemler ve sonuçları mental ray in yanına EK OLARAK isteğe bağlı çalışmanın vray ayarlarıda olsa olabilir dedim sonuçda bu render motoru render motorunu bir sınırlamaya sokmak mantıklı değil zaten.
kısaca test karesi...


2012-06-13 13:31:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
maya bölümü neden bu

maya bölümü neden bu kadar durağan ? başlık sayısı az çok az, ben çok zor bir şey mi istiyorum yada istediğim şey çok mu saçma ? neden kimse bir şey yazmıyor ? saçmaysa saçma zor ise zor olduğunu biliyimde sürekli cevap verilmiş mi diye iki de bir bakmayım.


2012-06-14 01:00:50 Edit:2012-06-14 01:03:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
aslında ben işlemcileri

aslında ben işlemcileri kısaca kurulu sistemlerin ne kadar ne yaptıklarını merak ediyorum. klasik benchmark vs gibi test proğramlarının sonuçları her zaman kafamı kartışrırıyor. atıyorum bir core i5 2500k işlemcisinin mayada gmsterdiği performası nedir ? diğer işlemcilere kaç dk fark atar yada kaç dk gerisinde kalır . bu başlık maya kullanıcılarına özellikle sistem toplayacak yenileyecek kişilere katkı sağlayacaktır eminim. bu yüzden tek karelik ortama 5 ile 10 dk arasında render edilen bir çalışma. tıpkı vray render testi başlığı gibi. eminimki burdan çıkan sonuçlar düşüncelerde çok değişikliklere seben olacaktır. ilginiz için teşşekkür ederim...


2012-06-14 02:05:30 Edit:2012-06-14 02:08:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !