Maya 3D : maya arm rig /upper arm twist konusu

maya arm rig /upper arm twist konusu

kol rigginde dirsekten itibaren ust kısımı iki joint yapıp ilk(en ust) joint in y (Up word eksen) dönüşünü ikinci jointin 1/3 ü kadar döndürmek isterim .Ama kolda ik handle tutmacı da var.Bu durumda sanırım jointlerin rotate i ortadan kalkıyor.Nasıl bir yol izlemeliyim.


https://www.youtube.com/user/3dmaxanim
2011-12-27 12:43:52
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.youtube.com/user/3dmaxanim
{islemler}
eğer yapmaya çalıştığınız şey
nDynamic

eğer yapmaya çalıştığınız şey kolun omuzdan rotate edilmesi ise , foward kinematic te zaten direkt jointleri rotate ettiğiniz için burayı geçiyorum, ik da ise bilekteki ikhandle ın channelboxtaki parametrelerinde twist var değerini değiştirdiğinizde kol omuzdan döner. ik handle içinde kalan jointlerde rotate yapamıyorsunuz. bahsettiğiniz yarı oranda döndürme işlemi genelde bilek ile dirsek arasına yapılır. çünkü dirsekle omuz arasında extra bir rotate işlemi olmaz. yada curve çizip bunu ık handle const/pole vector ile bağlarsanız aynı işlemi yapmış olursnuz


2011-12-28 10:56:02 Edit:2011-12-28 10:59:11
  • Offline
{islemler}
merhabalar, istediğini experission editörden
bagdogan

merhabalar,
istediğini experission editörden çözmeyi deneyebilirsin.
örnek olarak (1.joint)RotateX=(2.joint)RotateX*0.33


2011-12-28 12:16:26
  • Offline
{islemler}
Kastettiğim kol ile omuz

Kastettiğim kol ile omuz

Kastettiğim kol ile omuz arasındaki kısım(Upper arm) dönüşünü 2 jointle yapıp omuza yakın jointin dönüşü 1/3 e kadar olsun istedim.Sıkıntı tüm kolda aynu zamanda ik handle bulunuşu ki sanırım budurumda o jointin dönüşüne müdahale edemiyoruz. Pole vektor sadece dirsek kısmının pozisyonunu etkiliyor. Neden ihtiyaç duyuyorum: Örnekliyelim kolumuzu T pozunda tutalım yani yana tam açalım.Bu konumda el aşağıya baksın.Şimdi gözlerimizle omuz kısmına dikkatle bakarken kolun konumunu değiştirmden elimizi bilekten 180 derece çevirelim(el içi yukarı bakıyor) , ne görüyorsunuz, omuz kısmında ki kol (upperarm hiç dönmemiş....(Bunu arm twist ile yapıyoruz) Buna benzer baş ka pozlar da denersek dirsek açısını değiştirerek omuz kısmındaki kemiğin dönüşü çok kısıtlı. Bu na çözüm arıyorum aslında .Bunu expression la çözebilirmişiz ama FK oluncaçözebiliyoruz biliyorum.İK olunca omuz kısmına ancak İK pozlandırma yapıyor... Biraz karışık oldu umarım anlatabilmişimdir.

https://www.youtube.com/user/3dmaxanim
2011-12-28 18:19:06
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.youtube.com/user/3dmaxanim
{islemler}
slm
zaralizaralı

merhaba arkadaşlar bana mayanın download linkini yollar mısınız şimdiden iyi çalış malar


yok
2012-05-09 19:13:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !