Maya 3D : egitim setlerimi kurslarmı ??????*

egitim setlerimi kurslarmı ??????*
natxhoнатхъо муратAvatar

bilindigi gibi piyasada dvd olarak satılan ve videolarını uygulayarak ögrenebilecegimiz setler mevcut(bu sadece maya için degil diger programlar içinde geçerli) gerek içerigi konusunda egitimlerin kalitesi konusunda forumlarda olsun piyasada olsun bir çok söylenti var ve insan ister istemez ikilemede kalıyor egitim seti alsam acaba konu içerigi iş bulmam için ve beni ilerletmek için yeterlimi .kursa gitsem bana saglayacakları imkanlar ne olur ve bir çok kişinin kurslarda magdur oldugunu okuyorum.ayrıca egitim setlerinde oldugu gibi içerigi uygunmu diye karar vermekte zorlanıyorum.bana fikir verebilirmisiniz acaba.


natxho
2013-11-05 00:48:43 Edit:2013-11-05 01:00:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Digital tutors,eat3d gibi eğitim
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Digital tutors,eat3d gibi eğitim setlerinden temin edebilecekseniz,sizi geliştirir.Sadece interneti ve eğitim setlerini kullanarak çok ileri seviyelere kısa sürelerde ulaşabilirsiniz.Fakat derslerin çoğu ingilizce ve temel düzeyde ingilizce bilmek lazım.Eğitim setlerini uygulamalı ve setin size öğrettikleriyle sıcağı sıcağına ayni mantıkta farklı şeyler yapmalısınız.Herşeyi sırası ile çalışırsanız kısa sürede büyük yollar kat edersiniz.Zaten kursa gitsenizde bir yere kadar kendinizi eğitebilir,daha sonrası için yine sizin birşeyler yapmanız gerekir.

Kaliteli kurs bulup giderseniz.Size istediğinizi sorma şansı verecektir.Eğitim setleri belirli konular üzerinden gider.Kurslalrda ise hoca ile birebir diyalog kurulabildiği için istediğinizi sorabilirsiniz.Tabi kaliteli kurs bulmak zor gibi.


2013-11-05 01:25:43
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Kaliteli kurs bulabiliyorsan kursa
OrfebiaÜnsal ÖZATAAvatar

Kaliteli kurs bulabiliyorsan kursa git.
Yoksa basic konuları kurslar/hocalar dışında sende öğrenebilirsin.

Kaliteli kurslar kendini belli ediyor zaten.
Bu kursların eğitim setleri de oluyor.


12 Core I7 3970x Extreme Edition // Asus Rampage IV // Kingston 16 GB DDR3 HyperX Beast 2400 Mhz // LG 32" LA620S TV
2013-11-05 09:36:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
sorunun iki şıkkı var
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

sorunun iki şıkkı var ben (A) diyorum eğitim setleri :):):):)


www.yunusdayfun.com
2013-11-05 09:41:40
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.yunusdayfun.com
{islemler}
Kişiye de bakan bir
rocker_trTuran BabacanAvatar

Kişiye de bakan bir şey. Eğitim setlerini alanların yaklaşık yüzde %5 i sete devam ediyormuş. Kursa gitmek mecburi olduğundan devam eden insan sayısı biraz daha fazla ama orada da kopmalar oluyor.

Eğitim seti : Kişinin devam etme gayretine bakıyor. Geri sarıp tekrar etme şansın var. Ama sorabilme şansın yok.

Kurs : Anlamadığın yeri veya aklına takılan yeri sorma şansın var. Fakat sınıf olduğundan başkaları da sorduğundan ders saatlerinin bir kısmı heba oluyor.


1 ay kadar önce orman bakanlığının işi için verdiğimiz 3d çalışması tam anlamıyla rezalet bir iş olarak geldi. 3d oldğunu söyleyen kişi 36 saat uyumadan çalıştım 600 TL de üstüne isteyince haliyle 3d yapma işleri üstüme patladı. Çalışmayı bulunca atarım. Görsel eğitim setleri içinde theakademi`nin eğitim setinin tanıtımını gördüm. Başlangıç için gerekli yerleri anlatıyor. Tanıtım derslerinin yarısını seyrettikten sonra hemen sipariş verdim. Tanıtım derslerinden eğitim seti ile kendini geliştirip geliştiremiyeceğini bir dene bence.

The Akademi tanıtım dersleri : http://www.youtube.com/watch?v=BL51yXE-W8w

The Akademi 6 lı eğitim seti : http://theakademi.com/setler/uzman-kampanya/

30 Kasım da iakademinin (İzmir Türk Kolejinin) 150 saatlik Teknik Çizim ve 3D Modelleme Uzmanlığı kursuna gönderecekler. 1600 TL gibi bir fiyatı var. Şirket adına gidince kosgep den %50 yardım alabiliyorsun. O zaman kurs 800 TL ye geliyor. 3d daha çok kişinin özverisine bakıyor. Ne kadar azimli ve kafası çalışıyor ise o kadar ilerliyor. Öğrenebilmek ve ilerlemek tamamen kişiye bağlı. Ciddi anlamda ilerlemek istiyor isen ingilizce belli bir düzeyde şart. İleri seviye öğrenebileceğin tüm kaynaklar ingilizce.

http://www.iakademi.com/course/teknik-cizim-3d-modelleme/

1,5. haftada : http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/11/05/3849D.jpg

2. haftada : http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/11/05/he9oL.jpg

2,5. haftada : http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/11/05/QlOnm.jpg

3,5 haftada : http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/11/05/uE6w7.jpg

sonuncuyu bu sabah yaptım. Musluğundan ocak ve eşyalarına kadar daha eklenecek daha.

Kursa gidecek isen ciddi bir kurumda git. Türkiye de kurs eğitmenler ve dershaneler denetlenmediği için bir önceki dönemin 4-5 aylık 3d kullanan biri bile dersine girebilir.

İş olayı biraz farklı bir şey o konuda bu sektörde uzun zamandır olan kişiler; "nerede çalıştığından ziyade neler yaptın göster bakalım. Ne kadar sürede bunu yaparsın" gibi işlere bakarlar. Bu da zamanla olacak iş. Bana 3d öğren dedikleri için benim hızım zamanla oturacak diye baskı yapamıyorlar. Ama iş için başvurduğunda olay öyle olmuyor. Kurs bittiği gibi iş bulacaksın diyenler bence düpe düz yalan söylüyorlar. Yeni başlayanlara nasıl ilerlemesini gerektiğini bilmiyorum. Umarım sektördeki ustalardan yol veren olur. ^^ İşin bir ucundan başla kafayı çalıştırdığın sürece bir çıkış yolu bulursun. ^^

İyi çalışmalar...


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2013-11-05 12:15:02 Edit:2013-11-05 12:16:41
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.toronaga.net
{islemler}
Bence de kurs bire
emkadesingEmre KARAASLANAvatar

Bence de kurs bire bir etkilişimde oluyorsun uygulamalar felan daha çabuk kavrama değilde ne yapacağını daha rahat anlarsın.


Sadece bir tasarımcı parçasıyım :)
2013-11-05 12:40:19
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.facebook.com/emkadesign
{islemler}
Kursta bardak modelleme ve
soneday7Soner ÇakırAvatar

Kursta bardak modelleme ve vray matariel uygulamasından ilerisii öğrenmiyorsun
Sana tek öğrettikleri, 3dsmax`ın temeli, gerisi sana bakar.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2013-11-05 13:47:52
  • Offline
  • Erkek
  • http://lycinteraktif.com
{islemler}
Kurs eğitimi almış biriyim.
AR6AHMET ÖZKANTARAvatar

Kurs eğitimi almış biriyim. Arkadaşlar söyleyecek pek fazla birşey bırakmamış. Konuyu Maya bölümünde açtığın için önemle belirtmem gerek; ingilizceyi de ciddi anlamda ilerletmen şart.
Eğer temelin yoksa ve setlerden öğreneceksen bir plan üzerine çalışman gerekiyor bence. Yani bir prodüksiyonda modellemeden final rendera kadar olan işlem aşamalarını bir sıraya koyup, buna göre bir eğitim planı oluşturursanız hem iş akışı hem de doğru yol izlemek konusunda pratik kazanbilirsiniz.

Fakat temel olmadan; eğitim setinden, internetten veya kitaptan öğrenme olayı çalışan insanlar için sıkıntılı.. Çünkü çoğunlukla evden ders çalışma mantığı ister istemez bilinç altınızda bir rahatlık oluşturuyor ve disipline sokamıyorsunuz. Ben bu sebepten kursa gittim.

Kursların iş bulma konusundaki vaatlerinde fazla suç bulmuyorum.. Biraz farklı açılardan düşünürseniz hak verirsiniz. Çünkü nasıl ki programı öğrenmek ilerlemek öğrencide bitiyorsa, aynı şekilde iş fırsatlarını doğurmakta da öğrencinin payı var. Ders içerisinde ve ödevlerdeki performansı, öğrenilen bilgilerle ortaya konulan üretkenlik ("Hocam bakın şu sahneyi yaptım.") illa ki o ortamdan sıyrılmayı sağlayacak önemli etkenler. Ama kurs sömürülecek biryer, ders akışını bozmadan (diğer öğrenciler de para verip birşey öğrenmeye uğraşıyor haliyle) hocayı çıldırtmalısınız.

İhtiyaç ve imkanlarınız doğrultusunda objektif bir şekilde değerlendirmeniz sizin menfaatinize. Umarım doğru bir kararla başarıya doğru ilerlersiniz.


2013-11-05 13:55:10 Edit:2013-11-05 13:55:58
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
AHMET ÖZKANTAR doğru noktalara
rocker_trTuran BabacanAvatar

AHMET ÖZKANTAR doğru noktalara değinmiş.


İzmir - http://turanbabacan.cgsociety.org/
2013-11-05 15:15:57
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.toronaga.net
{islemler}
İstanbulda bilge adam 7bin
3ddesenmustafaAvatar

İstanbulda bilge adam 7bin tl istedi zamanında web paketi için.Ben 10liralık kitapla çevre okullara web sitesi yapa yapa asp,html5 seviyesine çıktım.Şimdi 3d tutkum oldu.Merak azim meselesi.Akşam 18de oturup sabah 05`de sandalyeden yuvarlandığımı bilirim öğrenmek için.
Set,kurs mu dersen set ve KİTAP derim


2013-11-05 19:29:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !