Genel Konular : Ruslarda var da bizde niye yok

Ruslarda var da bizde niye yok
eminiboEmin IbrahimovAvatar

Ben Azeriyim. Azeri oldugum icin ruscayi 60-70 faiz bilmekteyim. Sozum su. programlarla calisiyoruz. Bazen Pluginlere de ihtiyac duyuyoruz. Ben ekleni uzerinde yogunlasharken profosyonelce ogrenmeye calisiyorum. Bu eklentilerin de help kitaplari var. Tam etrafli anlatiyor. Iste bu. Ruslarda realflow-rayfire-vray-3ds max-dreamscope-fumeFX ve s. Help dosyalarini kendi dillerine ceviriyorlar. Tabiki kendi vatandasina hizmet ediyorlar. Men bilmiyorum.Belki siz bilirsiniz. Niye boyle calismalar Turkiyede yok?


eminibo
2011-08-07 21:50:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar


Arkadaşım çok haklısın. Sizin Azerbeycan´da işler nasıl yürür bilmem ama bizim Türkiye´de birinden birşey öğrenmek derttir. Ben makine teknikeriyim yaklaşık 15 yıldır bu mesalekten geçimimi sağlıyorum. Zamanında mesleğe ilk adım attığımda ustalar çıraklarının hemen birşey öğrenip palazlanmasın diye yaz ortası güneşli günde git yağmur yağıyomu diye bakmaya yollarlardı. Bu zihniyetle çirak adam olanadek epey vakit geçer usatalrının elinde ezilirdi zaten öğrense ne olucak öğrendiği kişide işi yapıyor ama işin temelindeki teknik konuları bilmeden, ezberinde ne varsa. Türkiye´de bu anlayış hala var kısmende olsa var. Hemen hemen her teknoloji hakkında detaylı anlatımı olan kitaplar var ancak hepsi yabancı dilde çoğunluklada İngilizce. İngilizce metinleri Türkçeye çevirecek çok fazla adam yok olanlarda bu işi ücretsiz yapmaz. İşin birbaşka boyutuda orjinal yazılım satıcılarının Türkçe ile ilgili yasal bir zorunluluklarının olmaması.


http://deman3d.blogspot.com/
2011-08-08 01:27:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Türkiyede artık insanlar her
ercan517

Türkiyede artık insanlar her şeyden bir Kâr etme derdınde. Heryere bak herkes birşey satıyor pazarlıyor. Herkesin tek derdi para olmuş. O yüzden kimse çıkıpta ya ben bu insalar için cevireyim hayrına demez. Aptalmıyım ben kaç para tuttar paralı cevırıp satarım der malesef.

Birde şu bahsedilen hırs varya zaten, ben bileyim başkası öğrenmesin hırsı. O heryerde her alanda var malesef bizim gibi geri değil gep gep gep geri ülkelerde insanlar at gibi yarıştıkları için hep önündekini ezerek mutlu olabildiği için bu hareket son derece yaygın.

Program üreticilerinin Türkçe versyon yapmamasının sebebi Türkiyedeki lisanslı program kullanımının bu tarz bir yatırım gerektırmeyecek kadar az olmasıdır. O yüzden program üreticileri böyle bi yatırımı gereksiz görüyor.


2011-08-08 02:59:21
  • Offline
{islemler}
ya arkadaşlar kim gözünün
acemi777ferhad musayev Avatar

ya arkadaşlar kim gözünün nurundan ,vakitinden vaz keçibpte kimin içinse ders çevirir. A bazen yapanlar olur saolsunlar
ama yapmayanları suçlamayın.
Azerbaycan Türkiye fark etmez her yerde böyle


Fenerbahçe Büyüklüğü Bir Başka Büyüklüktür İşte Adı Konamaz
2011-08-08 04:00:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben bu işe başladığımda
GueroHasan Çimen

Ben bu işe başladığımda ingizlice bilmiyordum.Üç sene önce lisenin birinci yılında anadolu lisesine gittiğimden orda öğrettiler bende onun üzerine geliştiererek öğrenmiş oldum.Öğrenmeden önce hep şu help dosyalarını merak eder okumak isterdim.çeviri yapınca bişey anlaşılmazdı vs.

Helplerde aman aman bilgi yok zaten orta seviyeye gelmiş biri için help biraz sönük bir araç kalıyor çünkü o kişi sürekli tutorial izlemeye ve uygulamaya alışmıştır.Japonca tutorial izlesekte anlıyoruz Rusça izlesekte yüzlerce tutorial varken neden help o zaman :) .

Bu arada fumefx de dahil olmak üzere bir arkadaşta helplerin Türkçe versiyonları vardı.Bu insanlar yukarıda söylendiği gibi paylaşmıyorlar.Paylaşırlarsa ne olur pek bişeyde olmaz bence.

Son olarak help sana teorik bilgi verir,aracın ne işe yaradığını gösterir.Onu pratiğe gökmek yine senin işin.Bu amaçla tutorilara bakılmalı.


www.sciencevfx.com
2011-08-08 07:36:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Azerbaicandaki vaziyyet Turkiyeden de
eminiboEmin IbrahimovAvatar

Azerbaicandaki vaziyyet Turkiyeden de kotu. Hatta bana bir arkadas soylemisti ki: Arkadasim kursa gidiyor. Bilgisayarla gec tanishmish. Windows ogren tafsiyesi uzerine kursa yazildi. Soyluyor ki hocasi genc 20-21 yaslarinda bir kiz. Isin gulunc tarafi kiz diger odada AutoCAD dersi aliyor -yani o hoca olsa da kursa talebe gibi yazilmis-, bu odaya da windows ve AutoCAD dersleri veriyor. Boyle hoca olursa ancak birsey ogrenirsin


eminibo
2011-08-08 07:46:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
kurs
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Nasrettin hoca gibi, diger taraftan bakalim.

Problem sadece ustada degil. Acemiler biraz ileri gidince hemen "ucuz is" yapmaya basliyor. En ucuz ben yapayim hep ben para kazanayim der. Ustadan sadece bilgisi ogrenir terbiye ogrenmez. sonrasini hic dusunmez. o sebeple ustalar bilgisini vermez. Bilgisini veren iyi ustalar da saygisizlik olunca vaz gecer. cunku onun vakti yok, vaktini verecekse karsiliginde saygi gormesi gerekir.

Basit konulari bile internette aramaz. ustayi google zanneder. Acemi hep boyle der: "MSN ver hergun soru sorayim, gece bile bana cevap ver, vray crack nerde var ? bana CD yolla ! Programi kuramadim gel kur "

Acemilere program ogretmeden once is ahlaki ogretmek gerekiyor. uzmanlara saygiyi ogretmek gerekiyor. Acemiler saygi bilirse ustalar herseyi ogretir.


Game maker
2011-08-08 09:00:10
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
büyük ustaya katılıyorum.
yorgun_gozlerUğur İnce

büyük ustaya katılıyorum.


www.ugurince.com ugurince.deviantart.com
2011-08-08 09:04:43
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ugurince.com
{islemler}
Necmi çok güzel özetlemişsin...
pitposumSerdal ErtasAvatar

Necmi çok güzel özetlemişsin...
Daha da diyecek bir şey yok...


http://pitposum.deviantart.com/ www.serdalertas.com
2011-08-08 09:14:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
herkes haklı
mustang20akın aldemirAvatar

hepinizin söylediklerine doğruluk payı var bence

bence eğitim şart okul öncesinden itibaren


paylaşım güzeldir
2011-08-08 10:00:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !