Genel Konular : Render işi yaparken ortaya çıkan sorunlar

Sanırım bir mimarla çalışıyorsunuz
cebliyunus akdagcik

Sanırım bir mimarla çalışıyorsunuz ve tasarım sürecine dahil olmuşsunuz. Yaptığınız görseller üzerinden tasarım yapıyorlar. Bu normalde maaşlı eleman ile yapılması gereken bir süreç ama malesef ülkemizde çoğu mimarın görselleştirme uzmanı istihdam edecek bütçesi yok. Dolayısı ile bu şekilde bir yönteme başvuruyorlar.

Aslında saçakların öyle olması gerektiğine görselleri gördükten sonra karar vermiştir. Malesef tasarım süreçleri bu şekilde deneme yanılma ile yürür.

Tasarım sürecinde birşey teslim etmenize gerek yoktur, müşteri zaten 5 günlük çalışmanız ile belli bir aşamaya gelmiş durumda. Eğer işi bitirmezseniz paranızı ödemez ama kendisi karlı çıkmış olur. Şuan için sabırlı olup işi bitirip paranızı almaya bakın.

Bundan sonraki işlerde işin bütçesine göre %20-%50 arası ön ödeme almaya bakın.


www.cebli.com
2021-09-15 16:19:33
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.cebli.com
{islemler}
bir mimarla çalışıyorum ama
seraphkserap höke

bir mimarla çalışıyorum ama ben de mimarım. bana verdiği saçağın ne olduğunu 3x3 çözünürlükte bir foto ile anlatmaya çalışıyor. ben ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. bir de ona anlatıyorum. bak aslında bu böyle diye ikna etmeye çalışıyorum. elinde hiç birşey yok. kafasında hiçbirşey yok. beni tepe tepe kullanıyor.


eski üyenizim fakat şifremi unuttum Zaman:2019-11-20 23:20:23
2021-09-16 20:18:00
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
En kötü senaryo. Elinde
cebliyunus akdagcik

En kötü senaryo. Elinde fotograflarla gelen aslında tam olarak ne istediğini bilmeyen mimar. Genelde bu senaryoda 10 günlük iş 2-3 ay sürer. Siz ortaya birşeyler çıkartırsınız, müşteri sizin görseller üzerinde ahkam keser. Mimar olduğunuz için aslında tasarımı siz yapmış olacaksınız.

İşi hızlandırabilmek için belirsiz yerleri kendi görüşünüze göre tasarlayıp müşteriyi yönlendirebilirsiniz. Bu böyle olmayacak şöyle olacak desin. Diğer türlü müşterinin istediğini bulmaya çalışmak çok daha uzun sürüyor.

Ayrıca hiç ödeme almadıysanız bir ara ödeme talebinde bulunun. Eğer ödeme aldıysanız revizyon ücreti almaya çalışın.


www.cebli.com
2021-09-17 00:28:07
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.cebli.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !