Genel Konular : Programlama dilleri

Programlama dilleri
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

Merhaba arkadaşlar. Bilgi sahibi olmak istediğim konu şu: Örneğin c++ ile görsel bi program yapabiliyoruz değilmi ama c++ tek başına yeterli değil mesela bunun yanında QT diye program bilmek gerekiyor. Fakat onunda kendi içinde ayrı dili var. O da ayrı bi dünya. Aslında sadece bi dili bilmek bi işe yaramıyor benim anladığım.(hani belki bilgisayar için uygulamalar yazılabiliyordur bilmiyorum) ama Yardımcı programlarıda bilmek gerekiyor. Yani sonuçta görsel olmayan birşey yok.


EEM
2018-08-08 13:20:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
QT, kendi araç setleri

QT, kendi araç setleri ve alt kütüphaneleriyle birlikte bir C++ programlama dili kütüpanesidir. C++ ile arayüze ve bileşenlerine sahip programlar yazmak için idealdir. Ancak kendi iç işleyişine dair bir takım paradigmaları da öğrenmek gerekir. Yani C++ bilen bir programcının QT`de program yazabilmesi için 2-3 günlük bir intibak süresi gerekebilir.

C++ ile görsel arayüze sahip prorgamlar üretebilmek için tek kütüpane QT değilse de bana kalırsa en olgunu ve yaygın kullanılanı o. Piyasada wxwidgets veya windows mfc kütüpaneleriyle çalışan programlar da var.


2018-08-08 13:48:34
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
dil
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Program dili bilmek araba kullanmak gibidir. kısmen. 

Kullandığın marka değişir, otobüs daha zordur, bisiklet en zorudur. Amaca göre farklı araç kullanmak gerekir. 
smiley 18

 

Web sayfası yapacaksan: PHP (tek geçerim)

Oyun yazacaksan: C# (hatta oyun yazacaksan şiddetle Unity ile C# tavsiye ederim)

Kolay windows programı yapacaksan: Visual C

Zor windows programı yapacaksan: C++

Bu işin piri olacam dersen: Java, Pyton,C++

 

Bu konuda bir youtube kanalı açmayı çok düşündüm, sonra izlenip milyon hit alan saçma videoları gördükçe vazgeçtim smiley 28

 


Game maker
2018-08-09 00:16:40
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Teşekkür ederim
mehmet-erkanmehmetErkanAvatar

Teşekkür ederim


EEM
2018-08-14 10:00:51
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
- Oyun geliştirmek için

- Oyun geliştirmek için C# optimal bir dil değil, olsa olsa kullanıcı dostu olduğu söylenebilir. Günümüzde motor geliştiricileri C++ temelli OOP motorlarını yavaştan Data Oriented ya da Entity Component System modellere dönüştürmeye çalışıyor. Hal böyleyken IL OOP kodu tavsiye etmek mantılı değil.

- Visual C diye bir şey yok. Dolayısıyla "kolay Windows programları için Visual C kullan" diye bir şey de yok. Sanırım Visual C derken MFC`yi kastediyorsun. Bu devirde MFC ile windows uygulamaları yazmanın hiç bir gereği yok. Son derece karmaşıktır. Dahası QT, wxwidgets falan varken anlamsızdır.


2018-08-14 20:43:50 Edit:2018-08-14 23:07:49
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
 Huntürk.. iyiki varsın.. Gördüğünüz
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

smiley 21 Huntürk.. iyiki varsın..

Gördüğünüz gibi benim gibi bir cahil oyun yazabiliyorsa C# iki kere tavsiye edilir. smiley 18


Game maker
2018-08-19 00:18:13
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Oyun yazma konusunda Mehmet

Oyun yazma konusunda Mehmet Erkan`a verdiğin tavsiyeyi bir anlığına konunun bağlamından kopup yanlış değerlendirmiş olabilirim. Sen belki de "yeni başlayan biri için" C# ve Unity tavsiye ediyordun. Bu durumda bence de doğru bir tavsiyede bulunmuşsun.

Sağlam ve güncel oyun tekniklerini bu dil ve motorla uygulamak, bunlarla bir şeyler üretmeye çalışmak işin merkezindeki kavramları hızlıca anlamak bakımından çok daha iyidir.

Seneler evvel John Carmack`ın oyun yapmak istiyorum ne öğreneyim diyen bir çocuğa "C# ve Unity öğren" dediğini biliyorum.

Tabii, sistem kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak gereken projelerde neden C# kullanmamalıyız, neden oyun motorları C++ ile programlanır diye soran olursa başka bir başlıkta ayrıntılı tartışırız.


2018-08-19 05:25:27
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !