Genel Konular : neden ağırlıklı olarak 3ds max , vray?

neden ağırlıklı olarak 3ds max , vray?
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

3D konusu olan bir sitede ağırlıklı olarak 3ds max ve vray vb. konuların işlenmesini anlıyorum, fakat 3D endüstrisi sadece 3ds max , maya vray den oluşmuyor endüstriyel tasarım ve mimaride kullanılan yaptığımız işleri bir hayli kolaylaştıracak bir çok program mevcut bunları da aramızda mutlaka kullanan vardır. neden 3ds max vb. takılı kalıyoruz , amacımız bir sunum yapmaksa neden örneğin showcase gibi bir programı kullanmayalım ,youtube vs gördüğümüz yeni bize işlevsel gelen programları tanıtmaya çalışan kimse mi yok sitede ?

autodeskin vb firmaların programları arasındaki iletişim ile ortaya koyduğu işlevsel özellikler (örneğin autocad - skechbook inventor - alias design ) ilgimizi mi çekmiyor ?

yabancı 3d sitelerinde yapılabildiğine göre TR3D de bizlerde elbette yaparız bunu , nasıl yaparız veririz gördüğümüz videonun görselin linkini aramızda nasıl yaptığını tartısır trial bulur kullanır,ekran görüntüsü alır, gördüğümüz eksi ve artıları paylaşırız.

bu iş içinde gönüllü bir kaç kişi olursak ben varım siz nedersiniz?


MODO, rhino
2011-07-26 13:05:03 Edit:2011-07-26 13:06:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
3dmax+vray hakkında çok fazla
meto007metin karakayaAvatar

3dmax+vray hakkında çok fazla kaynak bulabiliyor insanlar ve bilen insan çok fazla olduğu için bilmeyenler rahatlıkla sorunlarını sorup halledebiliyor ve ayrıca kullanımı rahat bence en önemli nedeni bu.


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2011-07-26 13:08:29
  • Offline
  • Erkek
  • http://metokarakaya007.wix.com/metin-design
{islemler}
söylediğim yanlış anlaşılmasın, buradaki
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

söylediğim yanlış anlaşılmasın, buradaki düşüncem alias design,inventör ve showcase birlikteliği ile yapılan bir işin videosunu seyrettikten sonra şekillendi kafamda belki başkalarına faydamız dokunacaktır.

3ds maxın kulanımı konusunda sana katıldığımı söylemek isterim

aslına bakarsan sorduğum soruda yanlış olmuş tabiki bir 3d sitesinde ağırlık bu iki programda olacak aslında söylediğim bir tanıtım etkinliği gibi bir şey


MODO, rhino
2011-07-26 13:15:12 Edit:2011-07-26 13:17:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ben kullanımı rahat olayına
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

ben kullanımı rahat olayına pek katılmıyorum. Bir başka konudada belirtmiştim. Ne yazık ki kulaktan dolma fikirlerle 3 boyuta yeni başlayan herkes vray´e geçmenin derdinde? Neden? çünkü internetten indirebileceği hazır malzemelerin çokluğu. bu yüzden hemen vraya geçiyor. Ama daha malzemenin ne olduğunu blmeden bakın ben vray´da render aldım deyip böbürleniyorlar. Ben çoğu renderımda temel sahneyi olabildiğince iyi alıp bunlara özellikle render pass lar kullanarak photoshop vb programlarda ekleme çıkarma ve düzelttmeler yapıyorum. Böyle sunumlarda herşeyi tek bir programdan beklemek bence çok yanlış.


2011-07-26 13:16:37
  • Offline
  • Erkek
  • http://dmrmrt.deviantart.com/
{islemler}
işte kafamdaki model üreticisini
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

işte kafamdaki model üreticisini gördüm gibi karşımda
örnek için söle birşey düşünelim bir bina görselleştireceğiz müşteri farklı renkler ve ya meteryaller ile de modeli görmek istedi sizde modeldeki materyallerle oynadınız renderi aldınız müşteriye sunacaksınız ne kadar sürer ?

bide şöyle bir program olsa (ki var)ne ile modelledi isem modelliyim , modeli atsam metaryalleri ışığı falanı fistanı altarnatifli olarak atsam müşteri şura söle olsa dahamı iyi olur dediğinde, 3 -5 dk içinde değişikliği yapıp göstersem .

böyle düşünen kullanıcılar için işte bu programları tanıtsak yapılan işleri görsek diyorum sadece mesela autocad de adamlar napıyor buyrunuz
http://www.youtube.com/watch?v=WKbH3WBMDdQ&feature=related


MODO, rhino
2011-07-26 13:27:28 Edit:2011-07-26 15:02:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bunun da sizin söylediğiniz
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

Bunun da sizin söylediğiniz gibi pek çok yardımcı programlarda var tabi. Müşteri yanında low presetteki test renderları zaten 5-6 dakika sürer ve bence makul bir zaman. Ve birsürü plugin piyasada zaten buna benzer işlevler yapıyor. Alternatifleri eğilmek tabiki doğru ama bence temelinde sağlam bir yapı olan max ve maya gibi programlar alternatif programlarla desteklenmeli.


2011-07-26 22:14:59
  • Offline
  • Erkek
  • http://dmrmrt.deviantart.com/
{islemler}
Aslında 3d programları grafik
anarchydronebaşar bostancıAvatar

Aslında 3d programları grafik programları gibi değil. O kadar çok ürün var ki... seçim yapmak çok zor. En önemli etken çevre. Bir işte yeniysen genelde çevrendeki insanların tavsiyeleriyle hareket ediyorsun. Ben bu işlere başladığımda internet Türkiye´de pek yaygın değildi. O yüzden benim için de 1. etken çevremdekiler oldu.

Yıllardır 3d max kullanırım, ama bana sorarsanız belkide en kötü kullanıcı arayüzüne sahip programdır. Modo 501 muhtemelen yapılmış en iyi kullanıcı arayüzü olan program fakat türkiyede böyle bir programdan çoğu kişi haberdar değil.

Tabi bu tip bir internet sitesinde her programa aynı ölçüde yer ayrılamaz. Fakat sektörlere göre ayrı bir program incelemesi yapılabilir. Bir ara öyle bir yazı yazmayı düşünüyordum vakit bulabilirsem yapmak isterim. Böylece yeni okula girmiş bir endüstriyel tasarımcı yada iç mimar kaza ile maya ya başlamaz belki :)


http://basarbostanci.blogspot.com/
2011-07-27 10:00:37
  • Offline
  • Erkek
  • http://basarbostanci.blogspot.com/
{islemler}
endüstriyel tasarımcılara nurbs modelleme
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

endüstriyel tasarımcılara nurbs modelleme (rhino - alias design gibi) programları öğretiyolar artık :)

galiba anlaşıldım tekrar etmek gerekirse tabiki piyasada ağırlıklı kullanılan program 3d max ve vray olduğundan bu ikisine ağırlık verilecek.

Ama denediğimiz başkalarına faydası olacağını düşündüğümüz hatta " bi daha hayatta elimi sürmem " diye düşündüğümüz programları kullanıcı olarak artı ve eksileri ile bir iki resim ekleyerek anlatacağımız bi bölüm olsa fena olmaz diye düşünüyorum.


MODO, rhino
2011-07-27 11:09:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !