Genel Konular : Mimar Arkadaşlar Lüten İçeri

Mimar Arkadaşlar Lüten İçeri
erenceelikEren Çelik

Meraba değerli arkadaşlar.Ben mimar olmak isteyen bir gencim.Üniversitede inşallah mimarlık istiyorum.Hayalimde mimar olduktan sonra 2-3 yıl bir yerde çalışıp deneyim kazanıp kendi ofisimi,şirketimi açmak var.İyi bir mimar nasıl olurum? ne kadar iyi bir üniversiteden mezun olursam iş deneyimimde bu kadar yüksek olurmu ? mimar arkadaşlarımız lütfen baksınlar.İyi bir mimar,başarılı bir mimar olmak istiyorum.Nasıl yaparım ? lütfen yardımcı olursanız sevinirim...


2016-10-13 22:11:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
lise?
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

hangi listede okuyorsun Eren ?


Game maker
2016-10-14 09:17:35
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Umarım istediklerin gerçekleşir, 2-3
bermanErman B

Umarım istediklerin gerçekleşir, 2-3 yıl deneyim çalışacağın yerin kalitesiyle alakalı bence yetersiz olur.Eğer 3.sınıfta part time biryer bulabilirsen hem okuldaki derslerin için vizyonun genişler hemde tecrübe kazanmaya başlarsın. İyi mimar üniversitedeki eğitimle tabiki bağlantılı ama bütün iş kendinde bitiyor. Merak-Hırs!


4930K - GTX 780 - 32GB - 3dsmax 2014 - Vray 3.6
2016-10-14 13:05:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Birincisi üniversite okurken bir
Seke

Birincisi üniversite okurken bir yerde çalışma.4 senenin 3 senesini kendini geliştirmeye ayır.Son sene bir yerde çalış.Alabileceğin tonla kitap ve dergi var hepsini araştır oku gözlemle sakın okuldaki kitaplarla yetinme, okulda zaten eski yapıları derste verirler ancak eski yunan alman osmanlı roma ne varsa eski mimari adına araştır ve dünyaca ünlü mimarların çalışmalarını da araştır japonyadan tutta kanadaya avustralyaya kadar.Hangi okula gidersen git iş sende bitiyor.Hangi okula gittiğin hiç mi önemli değil? Önemli Yıldız teknik Istanbul teknik Mimar sinan.Bunlardan biri olmazsa başlangıcı biraz geriden yaparsın ama yaparsın.Bir yerde çalışma olayını bence minimum 5 sene tut.Ve büyük inşaat firmalarında çalış gidipte kentsel dönüşüm yapan bildiğimiz dandik binalar yapan bir yerde asla çalışma.Yaptığın her calismayi sakla birgün lazım olur.Portfolyo önemli.Ve iyi bir firmada çalışırsan kendi ofisini açmak şart ta değil.Kendine özgü farklı tasarımlarında olsun.Ondan sonra aranan kişi olursun.Öğreneceğin çok şey var hadi kolay gelsin.


2016-10-14 14:51:42
  • Offline
{islemler}
Bu işi çok istiyorum
erenceelikEren Çelik

değerli arkadaşlar.OKuduğum okul özel ölçek lisesi.Ben mimar olmayı çok istiyorum.2-3 yıl olmaz 4-5 yıl olur.Ama o yıl içerisinde iyi deneyim kazanırmıyım ? ve ek olarak o zamanlar iyi çevre yaparmıyım? çevre gerekiyor bu işler bilirsiniz.İnşaat işine girip iyi ve deneyimli güzel başarılı bir iş adamı olmak istiyorum.2-3 yıl yetersiz olur 5 yıl olur dediğim gibi bu işi çok istiyorum.Her türlü fedakarlıgı yapmaya hazırım.Şuanda aile sıkıntılar nedeniyle sadece sınavlara gidiyorum sayısal yapıcam onun ıcın Mimarlık istiyorum.Kendime özgü çizimlerim var eğer atmamı isterseniz atarım.Deneyimli bir abimiz-ablamızla özelden konuşmak isterim.


2016-10-15 01:51:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hangi üniversiteyi okuduğun okadar
desingerAbdullah ÖzkanAvatar

Hangi üniversiteyi okuduğun okadar önemli degil zaten teorik bilgiler aşağı yukari ayni ,bence kendini nasil gelistire bilirsin saatlerce pratik yaparak,ilgin tasarimlar için her yeri araştır gördüğün hersyi modell ve ünlü mimar ve tasarimcilarin hatta amatör tasarimcilarin modellemelerine dikkat et ve hibrit tasarimlar çıkarmaya çalış ozaman popileriten artmaya ve para kazanmaya yani firmalar seni takip etmeye başlar tabii özgün tasarimlarini sergileyecegin birde websitesi aç.


sevgilerle:)
2017-08-08 18:29:50 Edit:2017-08-08 18:31:52
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben türkiye şartlarında tavsiye
drQuantumOğuzhan YıldırımAvatar

Ben türkiye şartlarında tavsiye etmiyorum kesinlikle. Bu boş bir yorum değil inan. Eğer baban müteahit değilse aile işini devralmayacaksan emir altında çalışcaksan okuma.

O çizimlerin mimarlıkla malesef bir alakası yok :( Sadece ekstra faydasını görürsün o da hissedemeyeceğin kadar az olabilir.

Ziraat mühendisliği okuyan arkadaşım 5500 ile işe başladı , mimarlıkta böyle bir olay yok, mezunların yüzde 80`i 2bin lira işe başlıyor, çoğu zaman para almadan iyi bir ofiste çalışıp işi öğrenmeyi kabul ediyorlar.

Bir sürü kolları var, Proje ofisi, Yarışmacı Mimar, Modellemeci yani halk arasında üç boyutcu hakkı, Cephe firmasında çalışan mimar, Proje Şefi olan Mimar, Müteahitlik yapan mimar. Bunlardan birini seçmek durumundasın.

Genel senaryo gerçekten hoş değil, sanıldığı gibi leonardo da vinci hissi veren bir meslek değil, projeci olursan ofiste bütün gün 5kat 10 daire çizceksin, vodafone arena gelse 20 mimardan biri olursun ıslak hacimleri verirler tuvalet çözersin, yani hayalinde ne var bilmediğim için biraz ciddi örnekler veriyorum doğrusuyla yanlışıyla. Neyse sen tekrar düşün bende lisede karar vermiştim başka meslek yapamam diyip sadece mimarlık yazmıştım. Şuan mutlu değilim ailecek inşaat işindeyiz ayrıca.


2017-08-11 21:01:20 Edit:2017-08-11 21:06:40
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.avangart.fr
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !