Genel Konular : lazer tarama fiyatları

lazer tarama fiyatları
umutbaglanumut bağlanAvatar

eski anıtlara lazer tarama yapmak üzeri şirket açıcaktım ama lazer tarama fiyatı örneği bulamadım hani verdiğim para elimde patlamasın mesela 32m2 bir taş duvar için ilk olarak kullanıcam dedemden kalma evin o kadarlık işler ne kadar tutar acaba bilenler varsa yazabilir mi ona göre alıcam bu işe giricem ve dedemin evini başka yere yaptıracam tekrardan teşekkürler hepinize.


Hiç bir zaman aramayı durduramazsınız, çünkü hiç bir zaman bulamazsınız. PABLO PİCASSO
2019-06-22 00:58:09
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Umut bağlan, o işe
Seke

Umut bağlan, o işe umut bağlama.Dedenin evini başka yere yaptıracaksan modellemek daha kolay.Lazer tarama ne alaka? Artı o lazer tarayıcıları küçük nesneler içindir.Büyük yapıları taramak yerine fotoğrafını çekip 3d sini çıkarman daha kolay.(bir zamanlar autodesk123d vardı benzer programlar gene var hatta cep telefonları için bile var.)
İlla lazerle yapıcam diyorsan harcayacağın para ve uğraşla git daha kolay ve getirisi garanti olan bir işe giriş.


2019-06-22 08:43:19 Edit:2019-06-24 08:17:39
  • Offline
{islemler}
aslında olay şu ben
umutbaglanumut bağlanAvatar

aslında olay şu ben mimari restorasyon okudum hocama bahsettim oranın duvarı kabarmış altında taş kaymış tüm rölövesini aldım oranın hocayla birlikte raporlarını çıkarttım ama o duvarı almadık o yüzden hoca da lazer tarama dedi ama fiyat veremedi kullanmamış sadece pahalı dedi makineyi alırsan beraber iş yaparız bende fiyat bulamadım buraya sorayım makinesini alıp para kazanabilir miyim onun için sormak istedim galiba konuyu tam açıklayamadım hani o sektöre gireceğim yoksa girmeden sadece belgelemek için kullanıcam konu sadece bu yine de cevabınız için teşekkürler.


Hiç bir zaman aramayı durduramazsınız, çünkü hiç bir zaman bulamazsınız. PABLO PİCASSO
2019-06-22 15:46:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
3d tarama
limitVolkan ÇalışkanAvatar

Laser tarama demeyelim de, 3d tarama diyelim biz ona. Aramalarınızı da bu şekilde yaparsanız sonuç alabilirsiniz. Taranacak alanın fotograflarını bu işi yapan firmalara ilettiğinizde size süre, kalite ve fiyat bilgisi verirler. Örneklemek gerekirse 2x13 metrelik bir duvar rölyefinin (objeler, insanlar vb.) taranması işi için 5bin lira civarı fiyat almıştık. tabi bu fiyat taranacak şekle ve tarama sonrası yüzey düzeltme işlemlerine göre değişecektir.

3d tarama cihazları kullanılacağı sektöre göre seçilir. Açık alanda, geniş yüzeylerde tarama yapılacaksa 7-8 bin dolardan başlayan fiyatlara cihazlar bulabilirsiniz. Tabi fiyat ve kalite çoğunlukla doğru orantılı olduğu için firmalardan örnek taramalarını isteyebilir, yapmak istediğiniz işe dair görselleri onlarla paylaşarak net bilgi alabilirsiniz.

Piyasanın her anlamda durduğu bu dönemde ise bence bu işe girmeyin. Acil bir ihtiyacınız varsa ve buna değecekse firmalarla çalışın. Fakat Seke'nin de bahsettiği gibi, 0,1 mm'lik hassasiyetlerin olmadığı işlerde fotograflarla Autodesk Recap, Agisoft Photoscan gibi yazılımlarla 3d model oluşturabilirsiniz. Tekniğin adı fotogrametridir. Programların ve fotografla model oluşturmanın püf noktalarını araştırıp bir süre deneme yaptıktan sonra epey iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.


Revo Endüstriyel Tasarım - CNC İmalat Çözümleri - Prototipleme https://www.youtube.com/channel/UCv9rVGrOM7W_QlhBrci0mig
2019-06-23 00:53:53 Edit:2019-06-23 00:55:13
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.revo.com.tr
{islemler}
Teşekkürler değerli bilginiz için
umutbaglanumut bağlanAvatar

Teşekkürler değerli bilginiz için o kadar hassas olmasına gerek yokmuş agisoft ile yapmayı planlıyorum araştırdım biraz deneme sonucu öğrenirim zor bişey değilmiş hepinize tekrardan teşekkürler kolay gelsin.


Hiç bir zaman aramayı durduramazsınız, çünkü hiç bir zaman bulamazsınız. PABLO PİCASSO
2019-06-23 17:35:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !