Genel Konular : karikatür hazırlamak için yardım

karikatür hazırlamak için yardım
batecimerburcu tecimer

Arkadaşlar karikatür tarzında bir kitap hazırlamakla uğraşıyorum.
Görüntünün de aşağıdaki gibi olmasını istiyorum. Ancak asıl sorun şu: Tüm kitap bu şekilde hazırlanacağı için tek tek çizimle uğraşmak imkansız.
Bana 3D gibi program lazım ki 3 boyutlu şekilde istediğim gibi yerleştireyim.
Bilemiyorum derdimi anlatabildim mi ama yardımcı olursanız çok sevinirim.

http://img15.imageshack.us/img15/4571/ghjge.jpg


2011-09-04 01:30:07
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
öncelikle merhaba Burcu. Proğram

öncelikle merhaba Burcu. Proğram tavsiyesi soruyorsan proğram olarak max derim.ama sizin hazırlayacağınız tarzda öncelikle modellemeyi bilmen gerek.3d ile ne kadar ilgilisin bilemediğim için birşey yazamıyorum ama maxta resimdeki gibi çalışmaları çok rahatlıkla yapabilirsin.


2011-09-04 01:47:29
  • Offline
{islemler}
çok profesyonel değilim ama
batecimerburcu tecimer

çok profesyonel değilim ama hiç bilmiyor da değilim :) biraz fazla çalışmam gerekecek sanırım. Zaten amacım, kullanacağım kişileri 3 boyutlu tasarlamak ve karelere gerektiği gibi yerleştirmek. Çünkü bunları çizmek tek tek çok zor olacak...


2011-09-04 19:22:19
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
sadece bir fikir olarak
ulasdenizulaş deniz

sadece bir fikir olarak algılayın lütfen, ben de bilmiyorum ama, 3d yapıp tekrar 2dye geçiş yapmak bence boş yere yük yaratır. Muhtemelen böyle amaçlar için daha az yorucu ve kısa yöntemler ve programlar vardır. Adobe ilustrator bu amaç için kullanılır mı diye bir inceleyin isterseniz. kullanılabilir ama tam olarak istediğiniz havayı yakalayabilir misiniz bilemiyorum. hedefe daha hızlı ve etkin olaşmak için biraz araştırın bence. nacizane fikrim, önerim bu.


2011-09-04 19:33:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ulaş`a katılıyorum ben de.Çünkü
compleYusuf ARUKAvatar

Ulaş`a katılıyorum ben de.Çünkü siz 3d modelledikten sonra bu hale sokabilmek için gene işlemlerden geçirmek zorunda kalırsınız.Model ile çizim arasında bir fark var,ve siz önce modelleyip sonra onu çizim yapacağınıza,direk çizseniz daha iyi olur.

Örnek resimin de model olduğunu sanmıyorum.Büyük ihtimalle bir vektörel çizim programıyla yapılmıştır.Hiç kullanmadım ama Ulaş`ın dediği ai ve corel draw bu iş için çok iyi programlar.

Kolay gelsin...


İt is only Business...
2011-09-04 22:16:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaslar dogru söylemis kolay
koccAdnanAvatar

Arkadaslar dogru söylemis kolay olsun derken dahada zor yolu seçmek üzeresiniz , bana kalirsa siz bunu Anime studio Pro ile yapin daha kolay olacaktir nedeni soracak olursaniz bir karakteri 2D yaptiktan sonra kemik ekleme olayi çok basittir ve tekrar tekrar çizmenede gerek yok kendine birkaç görüntülü (sag,sol,arka,ön) kütüphane yapip onlari tekrar tekrar kullanabilirsin üstelik agiz oynatmada cabasi.. buyurun burayi iyi bir kontrol edin (videoyu izleyin):

http://store.smithmicro.com/productDetails.aspx?pid=16582


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2011-09-04 23:29:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
evet onu bir ara
compleYusuf ARUKAvatar

evet onu bir ara ben de kullanmıştım gerçekten çok kolay ve güzel işler yapılabiliyor.Kemik sistemini bir kere oturtunca hareket vermek çok kolaylaşıyor.

Öyle büyük işler yapmadım,sadece bir kaç deneme yaptım bir dahada kullanmadım.Ama gerçekten iyi programdı.Onda da resimleri vektörel olarak çiziyoruz,sonrada kemik sistemiyle hareket kazandırıyoruz.Biraz da flash bilgisiyle çok güzel işler yapılabilir.


İt is only Business...
2011-09-05 00:08:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
yanlış hatırlamıyorsam manga studyo
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

yanlış hatırlamıyorsam manga studyo diye bi program var idi asıl amacı çizgi filmdi galiba

karakterleri çiziyorsunuz daha sonra çöp adam şeklinde çizip yerleştirmelerini yapıyordunuz sanırım ama dediğim gibi emin değilim o program olduğundan smiley 21 ama karikatür için programın o olduğuna eminim 


MODO, rhino
2011-09-05 08:54:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
arkadaşlar yardımlarınız için gerçekten
batecimerburcu tecimer

arkadaşlar yardımlarınız için gerçekten çok sağolun. ben de 3d max ten vazgeçtim zaten. dediğiniz gibi kişileri yapmayı geçtim mekan için tasarımlar falan hazırlamak çok uzun sürecek. anime hazırlamak için olan programlara bakıyorum hala. önerileriniz için çok sağolun.


2011-09-06 23:35:09
  • Offline
  • Bayan
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !