Genel Konular : Google Güvelikte Sapıttı Dikkat Edin!

Google Güvelikte Sapıttı Dikkat Edin!
fasuto53Fatih Avatar

Google hesabınız için login sayfası üzerinden parola hatırlamalı Google'in sayfalarındaki tüm login işlemeleriniz tehlikede.

Başkalarının erişebileceği bilgisayarlara (iş yeri gibi) google hesaplarınızla giriş yapıyorsunuz, pc de parola koruması var buna güvendiniz. Nasılsa kimse internet tarayıcıyı açıp parolalar sayfasından parola göster dediğinde windows oturum şifresi isteyecek. (bu bile hata ya neyse) Ancak kötü niyetli biri google.com sayfasından önce hesabınızdan çıkış yap diyerek sonra tekrar giriş yap sayfasına gelirse ve ardından bu sayfada google'nin saf gibi teşhir ettiği şifrenizle karşılaşacak. oradaki "göz" simgesine tıklayarak sizin şifrenizi açık text formatında görecek. Eğer 2 adımlı doğrulamanız da yoksa geçmiş olsun. diyeceğim ama 2 adımlı doğrulama da güvenlik sayfasından özel olarak cihazlardan çıkış yap demedikçe 30 gün sesion tutuyor Google'a bu delilikle ilgili bir bildirim gönderdim, fakat artık goole güvenliğ pek takmıyor olacak ki eften püften bir çok bildirimim karşılık bulmuşken bu konu daha az vahimken yaptığım geri bildirimler hiç umursanmamış gibi.

Yapılması gereken düzenleme, windows ya da başka bir OS nin oturum parolasından bağımsız internet tarayıcıda oturumu açık olan (chrome) hesabına özel parola korumasıdır. Bu giriş yapılmadığı sürece hiç bir kişisel veriye erişilmemesi gerekir. Bunu daha önce de google'a gönderdim ancak şifre göster kısmı hatırlanan şifrelerle login sayfalarına da taşınınca yuh dedim artık.


2018-12-27 23:39:46 Edit:2018-12-27 23:49:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Chrome şüpheli bir tarayıcı,
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Chrome şüpheli bir tarayıcı, tekel olması bile kullanmamak için yeterli. Bi iphone alayım da bidaha tövbe :)


Game maker
2018-12-28 00:04:35
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Ben chromeyi çıktığından beri
fasuto53Fatih Avatar

Ben chromeyi çıktığından beri kullanıyordum. Bu gibi saçmalıklardan dolayı bıraktım şuan chromium mimarisine kurulu Vivaldi tarayıcısını kullanıyorum. Gördüğüm en iyi tarayıcı ama aynı yapı olduğu için bu açıdan güvenlik sorunu burada da var. Mozilla'nın master password türünde bir güvenlik şart.


2018-12-28 01:38:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
...
kajaxatakan şıkoğluAvatar

smiley 2... "saf gibi teşhir ettiği" ...

şu şifre hatırlama zımbırtısı benim hayatımı kurtarmıştı... 5 bin dolar verip satın aldığım stock footage sitesinin kullanıcı adını ve şifresini unuttum, aynı sitede birden fazla hesap var vs vs türlü çetrefilli işler, günlerden pazar ve bulunduğum konum - pozisyon gereği o gün o an başka bir şekilde bu şifreye ulaşabilecek durumda değildim, chrom'un şifreyi tuttuğu ve text olarak gösterdiği aklıma gelince çözmüştük sıkıntıyı. chrom'u yedirtmeyiz. Chromcuyuz!!!


vefasız hedef kitle
2018-12-28 09:36:27 Edit:2018-12-28 09:37:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
atakan bey buradan tüm
fasuto53Fatih Avatar

atakan bey buradan tüm şifrelerinize chromdan ayrılsanız da erişebilirsiniz ;)

https://passwords.google.com/


2018-12-28 09:57:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bu bilgi işe yarar
kajaxatakan şıkoğluAvatar

bu bilgi işe yarar teşekkürler. ama chrome'cuyuz :) chrome'u yedirtmeyiz smiley 63


vefasız hedef kitle
2018-12-28 13:17:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !