Genel Konular : gelişim süreci

gelişim süreci

Merhaba Arkadaşlar,
Ben bu sitede bu işten çok iyi anlayan insanlara bu sektörde nasıl bir yol izleyeceğini gösterebilecek kişilere, var ve ben o sebepten dolayı bu sayfayı çok seviyorum ve kendimi zaman buldukca bu sayfaya atıyorum ve bir soru sormak istiyorum bu alanda yani kendimi 3 DS MAX Vray PROGRAMLARINda geliştirmek istiyorum daha doğrusu ben hayatımın geri kalan sürecinde bu iş ile geçinmek istiyorum ve bu onuda çok azimli yanlıs veya birşeyi yapamayınca pes etmiyorum yapana kadar yapıyorum anlamaya çalısıyorum pes etmiyorum yani ben bu programı öğrenmeden bırakmıyacağın ancak insanın bi ilerleyiş şekli önünde bir örnek istiyor sizdende bir fikir almak istiyorum arkadaşlar sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Benim kendimce fikrim:
Yeni mezun oldum mimari restorasyon bölümünden
Lisede yapı teknik ressamlığı bölümü okuduğum içim Autocad çizimlerim iyidir.
3 ds max temelim olduğunu düşünüyorum.
modelleme yapabiliyorum.
nacizane kaplama yaabiliyorum.

Ama bu işi dahada geliştirmek istiyorum.

SİZCE NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM.

YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.


Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır. Friedrich Nietczshe
2018-05-31 01:21:18
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.tr3d.com/forum/konu-kaydet/
{islemler}
Bu yazılım teknolojini, yazılımı
okitoErdem TürkoğluAvatar

Bu yazılım teknolojisini, yazılımı üzerine alacak donanımları ve iş akışını geliştiren ülke değiliz. Bu teknolojileri sadece tüketiyoruz.

Bu yüzden ilk önce bu meslekle ilgili literatürü takip edecek, okuduğunu anlayıp kendi iş akış yorumunu geliştirecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip olman ilk başlaman gereken yer.


İkincisi; bu yazılımlar, gerçek hayattaki fizik kanunlarını simüle ediyor. Oluşturduğunuz sanal ortamın, fizik kanunlarına bağlı olarak fotoğrafının çekiyorsunuz. Işık, optik, renk ve fotoğrafçılık konusunda da hatrı sayılır içerik okumak çalışma mantığını iyice anlamak gerekiyor.

Modelleme yapabiliyorum demişsiniz. 3 boyutlu modelleme / görselleştirmede hangi alanda (katı modelleme, organik modelleme, karakter modelleme) uzmanlaşmak istediğinizi belirtmemişsiniz ama sonuçta hepsi elinizin altındaki araçlarla yapılabilen şeyler. Bu açıdan da tek bir araca/programa bağlı kalmayın. Esnek olmak her zaman hayatı kolaylaştırır.

Son olarak izlenecek bir eser ortaya koyuyorsunuz. İzleyen her insanda bir duygu durumu oluşturması gerekiyor. (Hazır model satışı yapacaksanız alıma motive etmesi, iç mekan tasarımı yapıyorsanız orada olma isteği oluşturması gibi) Bunu sağlamak için de sanat tarihinde kilometre taşı olmuş sanatçıların, eserlerini, kullandıkları ışığı / malzemeyi / proporsiyonu iyi izlemek gerekiyor. Ayrıca başarılı fotoğrafçıların denklanşöre basmadan önce kurduğu seti /ışığı, kadrajı da iyice izleyerek etüd etmek gerekiyor.

Yanisi; önce çok iyi bir okuyucu, sonra okuduğunu nasıl uygulayacağını anlamak için çok çok iyi bir gözlemci olmak gerekiyor. Ama bunları yaparken bire bir kopyalamamak birer ilham unsuru olarak düşünmek gerekiyor.


2x Intel Xeon E5-2670 Asus GTX 980ti 32GB RAM
2018-05-31 10:29:53 Edit:2018-05-31 12:35:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
teşekkür ederim

çok iyi aydınlatıcı cevap vermişsiniz tekrardaan teşekkür ederim


Bir ülkede akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır. Friedrich Nietczshe
2018-05-31 15:25:48
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.tr3d.com/forum/konu-kaydet/
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !