Genel Konular : Forum`un son halindeki genel bir sıkıntı

Hiç güleceğim yoktu Derya.Güzel
pitposumSerdal ErtasAvatar

Hiç güleceğim yoktu Derya.Güzel tespitler :))


http://pitposum.deviantart.com/ www.serdalertas.com
2011-08-26 17:33:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Şöyle biraz düşünsek çok
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

Şöyle biraz düşünsek çok daha abes ama gerçekten sorulmuş bir sürü şey hatırlarız her birimiz :)


2011-08-26 17:36:25
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
Serdal bey burası tişört

Serdal bey burası tişört satan cep telefonu satan bir site değil.burası adındanda anlaşılacağı gibi 3d ye gönül vermiş insanların buluştuğu bir site.ustaların ve acemilerin buluştuğu bir site.Bu işe gönül vermiş ve bu işe yeni başlayan arkadaşlarımız form kurallarına uymak kaydı ile öğrenmek istedikleri herşeyi sorabilir.Ben bunda bir sakınca görmüyorum.İsteyen ustalarda cevap verir istemeyende cevap vermez.İsteyen bilgisini paylaşır isteyende kendine saklar.Bu siteye yeni üye olan ve 3dye yeni başlamış arkadaşlarımızın bu yazdıklarınızdan kırılacağını unutmamanız dileği ile.


2011-08-26 17:47:30
  • Offline
{islemler}
Demek ki site kurallarına
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

Demek ki site kurallarına detaylıca bir de " soru sorma adabı" maddesi eklememiz gerekiyor.
Zira kimsenin soru sorulmasına bir itirazı yok, soru sormakla "armut piş ağzıma düş" demek arasındaki farka atıfta bulunuluyorken konuyu başka yöne çekmeye gerek yok.

Serdal` ın avukatı değilim, sormak isteyenlere söylemiş olayım.
Tr3d` nin avukatıyım.


2011-08-26 17:50:33
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
konuyu başka yöne çektiğim

konuyu başka yöne çektiğim falan yok derya hanım sitenin avukatıysanız o zaman soru sorma adabını ekleyinde insanlar ona göre forma girsinler.ve ona göre soru sorsunlar.


2011-08-26 18:06:45
  • Offline
{islemler}
Sayın Tuncay, kurallar linkine
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

Sayın Tuncay, kurallar linkine tıkladığınızda açılan maddelerin en üstündekindeki metinde şöyle bir paragraf var, anlayana çok şey ifade edeceğini düşünüyorum.

"Uzmanlar siteyi terkettiğinde sebebi kim zannediyorsunuz: üyelerin sorumsuz ve açgözlü mesajlarınızdan başkası değil. onları sürekli taciz etmelerinden kaynaklanıyor. Adam "3dtotal.com" sitesinde yılın sanatçısı seçilmiş. sen gidip "vray crack nasıl bulunur" diye sorarsan... adam mükemmel bir kadın figürü çizmiş sen "poligon dağılımını nasıl yaptığını" sormak yerine "meme resmi çizmek günahtır" dersen o adam birdaha bu sitede yazı yazar mı ?. sonra kalkıp neden kimse çalışmama yorum yazmıyor diye etrafına bakarsın. "

soru sorma adabıyla ilgili olarak da yeterli açıklamayı barındırıyor sanırım. Hazırcılık, tembellik, işgüzarlık adap dışıdır, adap dışı davranışlarda bu sitede hiç bir zaman hoşgörülmemiştir.


2011-08-26 18:12:23
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
şşşt
ereen2Eren KayaAvatar

yöneticilere saygımız sonsuz. dağılabilirsiniz. fazla ses yapmayın.

smiley 64

Soru sormak ile densizlik yapmak ayrı şeylerdir.  bunlar da benden:

  • Max keygen yapamadım plsss yardımmm
  • PM : abi çalışmaların çok sevdim bana v-ray install versene
  • Msn: Autocad kuramadım uzaktan erişimle kurar mısın

 


2011-08-26 18:40:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben konunun alaycı ifadelerle

Ben konunun alaycı ifadelerle ele alınmasına karşıyım.Elbette insanlar sorularını belli bir düzen ve adab içinde sormalılar bunda hemfikirim.Ama bunu engelleyemezsiniz.3d ye yeni başlıyan her insandan bunu muhakkak duyacaksınız.ki duyuluyorda zaten.Ben biraz hoşgörü diyorum.


2011-08-26 18:45:48
  • Offline
{islemler}
hoşgörü
ereen2Eren KayaAvatar

smiley 22 Doğru diyorsun bu tip soru soranları sevgi ile kucaklayalım. çünkü onların şefkate ihtiyacı var.smiley 9


2011-08-26 18:55:01 Edit:2011-08-26 18:55:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Aslında günümüzün en büyük
ulasdenizulaş deniz

Aslında günümüzün en büyük problemi bu; hazırcılık ve kolaycılık. Öyle meğilliyiz ki gerçekten kımıldamak işkence gibi algılanıyor. Burada önemli olan şu: Eğer bu şekilde devam edersek, yaptığımız işte bir yerlere gelmemiz çok kolay değil çünkü o yer hazır olarak bulunmuyor. Edep adap bir yana, bu şeklide davrananlara doğru yolu göstermenin en önemli adımı, onlara araştırma ruhunu vermektir, ya da bu ruhu temin etmelerini önermektir. Ben günde çoklukla 16-18 saat araştırma ve öğrenmeye ayırıyorum. biliyorum ki bu işte bir yerlere gelmek istiyorsam bunu yapmak mecburiyetindeyim. sormak istediğim soruyu, foruma açtığım konuya yazmak yerine google arama çubuğuna yazdığımda çok daha etkili sonuçlar alıyorum. Bu hazırcılık ve kolaycılık bu günkü iş piyasasının durumunu şekillendirmede çok büyük rol oynuyor. Adam senelerce emek vermiş üstatlardan render ayarlarının tarifini yemek tarrifi ister gibi alacak, ve yarın bir mimara ya da müteahite gidip 50- liraya iş yapacak. nasıl olsa herşeye basit bir şekilde ulaştı. Evet, piyasa bu yüzden böyle, ve bu yüzden daha kötü olacak.

Aslında önerim şu:

Burada hep teknik bilgiler veriliyor ama bu işin ruhunu da sindirecek çalışmalar yapılmalı. üstatların hikayeleri, bu işi hangi ruhla ne biçimde nasıl bir yaklaşımla benimsendiğine dair çalışmalar yapılmalı. bilmiyorum değer mi? ama durum bu bence. bu işin ruhunu veremiyoruz, ya da alamıyoruz.


2011-08-26 19:19:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !